EURO

Ρουμανία-Γαλλία 0-0 (video)

Ρουμανία-Γαλλία 0-0 (video)
Ρουμανία, Γαλλία

Απογοητευτικό θέαμα και "λευκή" ισοπαλία (0-0) της Ρουμανίας με τη Γαλλία στον 3ο όμιλο (vid)

Ανίκανοι να φτάσουν... και να πετύχουν ένα γκολ οι δύο ομάδες "κόλλησαν" στο "λευκό" 0-0 και κυριολεκτικά απογοήτευσαν όσους παρακολούθησαν την χειρότερη αναμέτρηση μέχρι τώρα. Με "διπλή" άμυνα ζώνης από την μια οι Ρουμάνοι και άστοχες επιθέσεις από την άλλη οι "πετεινοί" δεν μπορούσαν να προσφέρουν τίποτα καλύτερο στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαια του 3ου ομίλου.
Παρακολουθήστε όλες τις φάσεις της αναμέτρησης Ρουμανία-Γαλλία μέσα από τα μοναδικά virtual replay του SPORT 24 κάνοντας κλικ εδώ !

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα):Λόμποντ, Κόντρα, Ρατ, Τάμας, Κίβου, Ραντόι (92'Ντικά), Μούτου (78' Μ. Νικουλάε), Κότσις (64' Κοντρέα), Γκόιαν, Νικολίτα, Ντ. Νικουλάε

Γαλλία (Ραϊμόντ Ντομενέκ):Κουπέ, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Μακελελέ, Μαλουντά, Ανελκά (72' Γκομίς), Μπενζεμά (77' Νασρί), Τουράμ, Σανιόλ, Τουλαλάν, Ριμπερί

Κίτρινες κάρτες: Ντ. Νικουλάε, Κόντρα, Γκόιαν / Σανιόλ

Διαιτητής: Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανία)
Βοηθοί:Χιμένεθ, Γουαδαμούρο
Με μια ματιά
Οι τυπικά γηπεδούχοι Ρουμάνοι ξεκίνησαν με πιο επιθετικές αρετές το παιχνίδι αφού ο Βίκτορ Πιτούρκα προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και τους Νικολίτα, Μούτου (άκρα) και Νικουλάε στο κέντρο της επίθεσης.

Από την αντίπερα όχθη ο Ραϊμόντ Ντομενέκ προτίμησε το γνώριμο 4-4-2 με τους Ανελκά και Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης και πίσω τους οι Μαλουντά και Ριμπερί στα άκρα με τους Μακελελέ και Τουλαλάν στο χώρο του κέντρου.

Οι τρικολόρ είχαν αναλάβει την εδαφική υπεροχή στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία Λόμποντ. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά με την συμπλήρωση του δεκάλεπτου όταν ο Μπενζεμά μετά από μια ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή, απέφυγε δύο αντιπάλους στην αντίπαλη άμυνα αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Δυναμό Βουκουρεστίου.

Οι παίκτες του Πιτούρκα άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν από την περιοχή τους και μόλις στο 16' απείλησαν την αντίπαλη εστία για πρώτη φορά. Ο Μούτου έστρωσε με το κεφάλι στον Νικουλάε, ο οποίος σουτάρε έξω από την μεγάλη περιοχή ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το παιχνίδι για περίπου 20 λεπτά στην συνέχεια δεν είχε να επιδείξει κάτι (εκτός από μια υποψία φάσης με τον Λόμποντ να σταματάει ένα σουτ του Μαλουντά...) και έδειχνε βαρετό για όσους το παρακολουθούσαν.

Ετσι, φθάσαμε με τους Γάλλους να αναζητούν το γκολ και στο 33' μετά την σέντρα του Ριμπερί από αριστερά, ο Ανελκά με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή απείλησε αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον επιθετικό της Τσέλσι να απογοητεύεται.

Ο έμπειρος επιθετικός των "τρικολόρ" ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής της επόμενης ευκαιρίας (37') αλλά επέδειξε στοιχεία πλεονασμού και μετά από μια εκπληκτική ντρίπλα αντί να πασάρει στο ύψος του πέναλτι στον Ριμπερί σούταρε από πολύ πλάγια με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή ήταν και η τελευταία... καλή φάση του πρώτου μέρους το οποίο ολοκληρώθηκε με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο "ορεξάτοι" στην επανάληψη και στο 49' μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαλουντά από τα αριστερά, ο μέσος της Τσέλσι ξεπέρασε δύο αντιπάλους επιχείρησε και το σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι ψηλά άουτ.

Την σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών για τους Γάλλους πήρε ο επιθετικός της Λυών όταν μετά απο σέντρα του Ριμπερί από δεξιά, ο Μπενζεμά με πλασέ από το ύψος του πέναλτι σούταρε αλλά ο Λόμποντ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα απογοητεύοντας τον Ντομενέκ και τους οπαδούς των "πετεινών".

Ο τεχνικός των Ρουμάνων μετά από 20λεπτά στην επανάληψη έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση βάζοντας στο ματς τον Κοντρέα αντί του Κότσις προκειμένου να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή. Κίνηση που βοήθησε τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερες ανάσες στην αμυντική τους ζώνη.

Οι "πετεινοί" και πάλι με τον Μπενζεμά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 64' σε μια καλή στιγμή παρά το απειλητικό του σουτ. Αυτό ανάγκασε τον Ντομενέκ να αποσύρει τον "κουρασμένο" Ανελκα και να περάσει τον Γκομίς της Σεντ Ετιέν και λίγο αργότερα να περάσει και τον Νασρί αντί του Μπενζεμά.

Παρά την ενίσχυση των "τρικολόρ", οι Βαλκάνιοι κρατούσαν με επιτυχία μακριά από την εστία του Λόμποντ δείχνοντας ικανοί να αποσπάσουν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.

Κάτι που τελικά αποφεύθχει με τους παίκτες και οπαδούς της Ρουμανίας να πανηγυρίζουν την "λευκή" ισοπαλία που πήραν την πρεμιέρα του 3ου ομίλου.

Συνέντευξη Τύπου

Ντομενέκ Ρ. (Γαλλία): " Γνωρίζαμε ότι σ΄αυτόν τον όμιλο η κατάσταση είναι πολύπλοκη. Η ομάδα της Ρουμανίας δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολη λεία για τους άλλους. Εμείς δεν ήμασταν απελευθερωμένοι στο παιχνίδι μας. Βρισκόμαστε σ΄ένα σημείο όπου κάθε ματς μοιάζει με νοκ-άουτ αναμέτρηση. Μένουν δύο αγώνε και πρέπει να ανακάμψουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Θα διεκδικήσουμε έξι βαθμούς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Παραμένω αισιόδοξος, αφού ήξερα πως ολα θα κριθούν στο τέλος, ίσως και στη διαφορά τερμάτων. Οι Ρουμάνοι δεν έκαναν ευκαιρία, ο Γκρεγκ (Κουπέ) δεν χρειάστηκε να κάνει μία επέμβαση, μία απόκρουση. Μπορέσαμε να ελέγξουμε το ματς χωρίς καμία δυσκολία, αλλά δεν ήμασταν αρκετά επικίνδυνοι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ

".

Πιτούρκα Β. (Ρουμανία): " Προσωπικά θα ήθελα τους τρεις βαθμούς, καθώς η Γαλλίας δεν βρίσκεται πια στα επίπεδο που ήταν κάποτε. Αυτό ήταν φανερό σήμερα. Ο στόχος μας ήταν οι τρεις βαθμοί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο".

Όλα τα λεφτά...
Ο αρχηγος της Γαλλίας, Τουράμ ξεπέρασε με την σημερινή του εμφάνιση σε συμμετοχές σε τελική φάση EURO τους Ζιντάν και Πομπόρσκι φθάνοντας τις 15. Μάλιστα ο αμυντικός των "τρικολόρ" πρεμιέρα είχε κάνει και πάλι κόντρα στην Ρουμανία το 1996.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακή απόδοση των δύο ομάδων (η Ρουμανία δεν απείλησε πάνω από 2 φορές), την ατομικότητα του Νικολά Ανελκά σε πολλές στιγμές που θα μπορούσε να πασάρει αλλά και την ανικανότητα των "τρικολόρ" να φτάσουν σε ένα "χρυσό" γκολ.

Video με φάσεις και γκολ από την 3η μέρα σε Virtual Replay




To Live του αγώνα...
του Στέλιου Χαρτζουλάκη

1' Έναρξη αγώνα
6' Σχόλιο
Οι Γάλλοι έχουν τον έλεγχο του αγώνα και πιέζουν έντονα για να πετύχουν γκολ
9' Ευκαιρία Γαλλία : Ανελκά
Κάθετη του Τουλαλάν προς τον Ανελκά, ο οποίος από πλάγια θέση σουτάρει άστοχα
10' Σουτ Γαλλία : Μπενζεμά
Ωραία ενέργεια του Μπενζεμά έξω από την περιοχή, αποφεύγει δύο αντιπάλους, αλλά το σουτ που δοκιμάζει φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόμποντ
16' Σουτ Ρουμανια : Ντ. Νικουλάε
Ο Μούτου "στρώνει" με το κεφάλι στον Ντ. Νικουλάε, ο οποίος σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ
17' Ευκαιρία Γαλλία : Μαλουντά
Ο Λόμποντ διώχνει με τα πόδια πριν ο Μαλουντά προλάβει να πλασάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής
27' Κίτρινη κάρτα Ρουμανια : Ντ. Νικουλάε
Κίτρινη κάρτα στον Ρουμάνο επιθετικό για "θέατρο"
33' Ευκαιρία Γαλλία : Ανελκά
Σέντρα του Ριμπερί από αριστερά, ο Ανελκά παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
37' Σουτ Γαλλία : Ανελκά
Ενέργεια του Ανελκά από τα δεξιά, αποφεύγει τον Ρατ, αλλά το σουτ του από πολύ πλάγια θέση καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
40' Κίτρινη κάρτα Ρουμανια : Κόντρα
Κίτρινη κάρτα στον Κόντρα επειδή κλότσησε μακριά την μπάλα
43' Κίτρινη κάρτα Ρουμανια : Γκόιαν
Κίτρινη κάρτα στον Γκόιαν για μαρκάρισμα στον Ριμπερί
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Ευκαιρία Γαλλία : Μαλουντά
Εξαιρετική ενέργεια του Μαλουντά από τα αριστερά, αποφεύγει δύο αντιπάλους, επιχειρεί το σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά
51' Κίτρινη κάρτα Γαλλία : Σανιόλ
Κίτρινη κάρτα του Σανιόλ για μαρκάρισμα στον Μούτου
57' Ευκαιρία Γαλλία : Μπενζεμά
Παράλληλη πάσα του Ριμπερί από δεξιά, πλασέ του Μπενζεμά από το ύψος του πέναλτι, ο Λόμποντ μπλοκάρει σταθερά
64' Αλλαγή παίκτη Ρουμανια
Ο Κοντρέα στη θέση του Κότσις
64' Ευκαιρία Γαλλία : Μπενζεμά
Ντρίμπλες του Μπενζεμά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, "αδειάζει" δύο αντιπάλους, αλλά το σουτ του περνάει δίπλα από την εστία του Λόμποντ
72' Αλλαγή παίκτη Γαλλία
Ο Γκομίς στη θέση του Ανελκά
75' Σουτ Γαλλία : Αμπιντάλ
Μακρινό σουτ του Αμπιντάλ από αριστερά, η μπάλα μακριά από την εστία των Ρουμάνων
77' Αλλαγή παίκτη Γαλλία
Ο Νασρί στη θέση του Μπενζεμά
78' Αλλαγή παίκτη Ρουμανια
Ο Μ. Νικουλάε στη θέση του Μούτου
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
93' Αλλαγή παίκτη Ρουμανια
Ο Ντίκα στη θέση του Ραντόι
94' Λήξη αγώνα
Video με τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης



















































TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ