ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ρομάριο: "Κουράστηκα με την πρώτη μου προπόνηση μετά από 16 χρόνια, έρχεται φορείο να με πάρει"

Ρομάριο: "Κουράστηκα με την πρώτη μου προπόνηση μετά από 16 χρόνια, έρχεται φορείο να με πάρει"
PRINT SCREEN

Ο Ρομάριο αποφάσισε στα 58 του χρόνια να επιστρέψει στη δράση για να μπορέσει να αγωνιστεί δίπλα στο γιο του, με τον θρυλικό Βραζιλιάνο φορ να αντιλαμβάνεται ωστόσο τις δυσκολίες και να το παραδέχεται μετά από την πρώτη του προπόνηση.

Στην ηλικία των 58 ετών ο Ρομάριο πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα γήπεδα με τη φανέλα της Αμέρικα ντε Ρίο ντε Τζανέιρο, της οποίας είναι προέδρος εδώ και λίγους μήνες, έχοντας ως όραμα να αγωνιστεί μαζί με τον γιο του.

Το comeback δεν θα είναι πάντως... παιχνιδάκι για τον θρυλικό Βραζιλιάνο φορ (μεταξύ άλλων παγκόσμιος πρωταθλητής το 1994 με την Σελεσάο) και αυτό δεν είχε πρόβλημα να το παραδεχτεί, μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης του προπόνησης.

"Σχετικά με την προπόνηση, είμαι κουρασμένος. Σε λίγο θα έρθει το φορείο να με πάρει... Είχα να προπονηθώ 16 χρόνια", είπε αρχικά ο Ρομάριο, για να στείλει κατόπιν χιουμοριστικό μήνυμα -με την ιδιότητα του προέδρου- στον προπονητή για το ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι.

"Αν υπάρξει πέναλτι, ο πρόεδρος θα ζητήσει από τον προπονητή να το εκτελέσει. Εάν ο προπονητής αποφασίσει να μην το εκτελέσει, ο προπονητής θα φύγει και ο πρόεδρος θα το εκτελέσει ό,τι και αν συμβεί, αυτό είναι ευθύνη του προέδρου".

Κληθείς δε να κάνει μία εκτίμηση για το χρόνο συμμετοχής του στους αγώνες, ο Ρομάριο κατέστησε σαφές πως η παρουσία του θα είναι... διακριτική και πως το μεγάλο του όνειρο είναι να παίξει μαζί με το παιδί του, όπως έκανε πριν λίγα χρόνια ο συμπατριώτης του Ριβάλντο.

"Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε όλους. Δεν πρόκειται να αγωνιστώ για το πρωτάθλημα. Η ιδέα είναι να παίξω λίγα λεπτά σε ορισμένα παιχνίδια.

Στόχος μου εδώ, ο μεγαλύτερος όλων, είναι να έχω την ευκαιρία να παίξω με τον γιο μου. Πολλοί αθλητές έχουν αυτόν τον στόχο. Λεμπρόν Τζέιμς, Ριβάλντο... Πολύ λίγοι είχαν αυτή την ευκαιρία και πολλοί την ήθελαν. Εγώ θα έχω αυτή την ευκαιρία".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ