SERIE A

Ρόμα - Ίντερ 0-3: Ο Τζέκο νίκησε τον Μουρίνιο στη μάχη των πρώην

Οι παίκτες της Ίντερ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρόμα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Ίντερ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Ρόμα για τη Serie A 2021-2022 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Η Ίντερ ισοπέδωσε με 3-0 τη Ρόμα στο "Ολίμπικο", με τον Έντιν Τζέκο να σκοράρει κόντρα στην ομάδα που ήταν αρχηγός και τον Ζοζέ Μουρίνιο να μην αντιστέκεται στην ομάδα που οδήγησε στο τρεμπλ.

Οι ιστορίες που προέκυπταν από αυτόν τον αγώνα ήταν πολλές. Ο Έντιν Τζέκο υπήρξε αρχηγός της Ρόμα και τώρα ήταν βασικός στη γραμμή κρούσης της Ίντερ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν ο προπονητής που οδήγησε τους "νερατζούρι" στο αξέχαστο τρεμπλ του 2010, όμως τώρα καθόταν στον απέναντι πάγκο. Στην πρώην αναμέτρηση κόντρα στην πρώτη ομάδα τους, το αποτέλεσμα ήταν εκκωφαντικό. Νίκη με 3-0 των πρωταθλητών Serie A και μάλιστα από το ημίχρονο για τη 16η αγωνιστική.

Η Ίντερ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα. Η κυριαρχία της ήταν τέτοια που σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε, ακόμα και με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όπως έκανε ο Χακάν Τσαλχάνογλου στο 15'. Λίγο αργότερα, ο Τούρκος μέσος έδωσε ασίστ στον Τζέκο, ώστε ο Βόσνιος να πληγώσει την πρώην ομάδα του (χωρίς να πανηγυρίσει), ενώ ο Ντένζελ Ντάμφρις με κεφαλιά "ψαράκι" έκανε το 3-0 στο 39'.

Η υπεροχή των φιλοξενουμένων ήταν καθολική, όμως ο Μουρίνιο δεν έκανε αλλαγές, ίσως στο πλαίσιο των παραπόνων που έχει για τον "φτωχό" πάγκο. Η Ίντερ διατήρησε την κατοχή μπάλας κοντά στο 70% και δεν επέτρεψε στους Ρωμαίους να απαντήσουν. Ένας... λατσιάλι στο γήπεδο, ο Σιμόνε Ιντζάγκι, δεν λυπήθηκε τους "τζιαλορόσι" και έριξε στον αγώνα φρέσκους επιθετικογενείς παίκτες με τη συμπλήρωση μιας ώρας. Ο δείκτης του σκορ δεν αυξήθηκε, όμως οι "νερατζούρι" ήταν αυτοί που απείλησαν για το επόμενο γκολ, έστω κι αν τελικά δεν το βρήκαν.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μίλαν - Σαλερνιτάνα 2-0

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ