ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Ρεκόρ με το καλημέρα στο Clasico για τον εξωγήινο Μπέλιγχαμ

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην La Liga | 28 Οκτωβρίου 2023
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην La Liga | 28 Οκτωβρίου 2023 @2023 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα στο πρώτο φετινό Clásico και έγινε κάτοχος ενός εντυπωσιακού ρεκόρ με τη φανέλα των μερένγκες στον 21ο αιώνα.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε γκολ μόλις στο 6' με τον Ιλκάι Γκιντογάν, είχε δύο δοκάρια, όμως έφυγε από το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης ηττημένη από τη Ρεάλ, και για αυτό αποκλειστική ευθύνη είχε ο... σεληνιασμένος Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Ο Άγγλος διεθνής μέσος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ σε Clásicoστο 68ο λεπτό ισοφαρίζοντας σε 1-1 με οβίδα έξω από την περιοχή, όμως φύλαγε το καλύτερο για το τέλος, αφού στις καθυστερήσεις υπέγραψε την ανατροπή και κράτησε την ομάδα του Αντσελότι επικεφαλής της βαθμολογίας.

Αυτό ήταν το 10ο γκολ του στην La Liga σε ισάριθμες συμμετοχές του (συνολικά έφτασε τα 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, σε ίδιο αριθμό αγώνων), με τον 20χρονο να γράφει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ στο πρώτο του Clasico σε οποιαδήποτε διοργάνωση στον 21ο αιώνα.

"Ο Μπέλιγχαμ κάνει τη διαφορά. Δεν ξέρω σε ποια θέση θα τερματίσει στην ψηφοφορία της Χρυσής Μπάλας. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τελετή την Δευτέρα και δεν με ενδιαφέρει", είπε χαρακτηριστικά ο Κάρλο Αντσελότι στο φινάλε του ματς.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ