ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Η πρόσληψη του Αντσελότι αναστάτωσε τους Άγγλους

Ο πρώην τεχνικός της Έβερτον, Κάρλο Αντσελότι
Ο πρώην τεχνικός της Έβερτον, Κάρλο Αντσελότι PHOTO CREDITS: ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τον Κάρλο Αντσελότι ως τον νέο της τεχνικό, μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία σε Έβερτον, Άρσεναλ και Τότεναμ όσον αφορά στον μεταγραφικό σχεδιασμό τους. Ποιο θα είναι το μέλλον των Έντεγκαρντ και Μπέιλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον διάδοχο του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Κάρλο Αντσελότι έπειτα από έξι χρόνια επέστρεψε στους μερένγκες, με τους οποίους υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και είναι έτοιμος στη δεύτερη θητεία του να βάλει την βασίλισσα στον δρόμο των τίτλων. "Hala Madrid! Μαζί ξανά" έγραψε ο Ιταλός προπονητής στον λογαριασμό του στα social media και έδωσε το σύνθημα για τη νέα μέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πλέον, όσο κυλούν οι μέρες, τόσο θα αυξάνονται τα δημοσιεύματα για τους επόμενους μεταγραφικούς στόχους των μερένγκες και για τον γενικότερο μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιταλού. Ήδη η επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του Λούκας Βάθκεθ συνδέθηκε με την πρόσληψη του Αντσελότι.

Πάντως, κάποιες αγγλικές ομάδες, όπως φαίνεται μέσα από δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν για το πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει τον δικό τους σχεδιασμό.

Πιθανές οι μεταγραφές απ' την Έβερτον

Όπως αναφέρει το Liverpool Echo στα πλάνα της Έβερτον για τη μεταγραφική περίοδο ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα, εξαιτίας της πρόσληψης του Αντσελότι απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα υπήρξαν παίκτες που έκαναν σπουδαία σεζόν στην Έβερτον υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού, όπως είναι ο Άλαν, ο Ντουκουρέ, ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Γκόντφρεϊ. Κάποιοι εξ αυτών (Άλαν - Χάμες Ροντρίγκες) λατρεύουν να δουλεύουν με τον Αντσελότι.

Έτσι, δεν θα ήταν περίεργο ο νέος τεχνικός της Ρεάλ να κινηθεί για κάποιους από αυτούς όταν ανοίξει η θερινή μεταγραφική περίοδος. Όπως αναφέρουν τα αγγλικά δημοσιεύματα, η Έβερτον δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει κάποιον απ' τους βασικούς της ποδοσφαιριστές.

Στον αέρα το μέλλον του Έντεγκαρντ

Στην Άρσεναλ αγωνίστηκαν τη φετινή σεζόν δύο παίκτες δανεικοί απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντάνι Θεμπάγιος και ο Μάρτιν Έντεγκαρντ. Μετά από δύο σεζόν στο Emirates, ο Ισπανός δύσκολα θα παραμείνει με τους "κανονιέρηδες" να μην τον έχουν στα πλάνα τους για την επόμενη χρονιά.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει και τον Έντεγκαρντ. Ο 22χρονος Νορβηγός ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Άρσεναλ το δεύτερο μισό της σεζόν με δύο γκολ και δύο ασίστ σε 20 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το μέλλον του, δηλαδή αν θα παραμείνει στους κανονιέρηδες με κάποιον τρόπο ή αν ο Αντσελότι θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Βέβαια το 2016 δεν είχε στηρίξει την απόκτηση του Έντεγκαρντ: "Θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη, αλλά δεν με νοιάζει γιατί δεν είναι ο παίκτης που ζήτησα. Αυτή η μεταγραφή ήταν για δημόσιες σχέσεις".

Τι θα γίνει με τον Μπέιλ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ σημείωσε μία μεστή σεζόν στην Τότεναμ. Σε 34 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις σκόραρε 16 γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ. Μάλιστα, σε αρκετές στιγμές της χρονιάς θύμισε τον παλιό του καλό εαυτό, εκείνον που αγνοούσε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, στα σπιρούνια αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού απ' τους μερένγκες. Έτσι, το μέλλον του, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Έντεγκαρντ, είναι αβέβαιο. Οι σχέσεις του με τον Ζιντάν δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει με τον Αντσελότι.

Υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού ο Μπέιλ έπαιξε 92 παιχνίδια σκοράροντας 39 γκολ και μοιράζοντας 31 ασίστ. Μάλιστα, με τον Μπενζεμά και τον Ρονάλντο συνέθεταν μία τριπλέτα που προκαλούσε τρόμο στους αντιπάλους. Απομένει λοιπόν να δούμε ποια είναι τα πλάνα του Αντσελότι για τον Ουαλό.

Πριν από δύο χρόνια, ο Ιταλός τεχνικός είχε δηλώσει ότι ο Μπέιλ ήταν εκείνος που προκάλεσε την πρώτη του απομάκρυνση απ' τη Ρεάλ, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική απόφασή του: "Έβγαλα τον Μπέιλ από ένα παιχνίδι επειδή δεν έδωσε πάσα στον Μπενζεμά. Αυτός ήταν ο λόγος που προκλήθηκε διαφωνία με τον Πέρεθ. Τον έβγαλα έξω και ο χαμός ξεκίνησε".

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές ποιες θα είναι οι κινήσεις του Κάρλο Αντσελότι στον σχεδιασμό του για τη Ρεάλ της επόμενης περιόδου.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ