ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρατσιστικό σχόλιο Ισπανίδας δημοσιογράφου για Καμαβινγκά: "Είναι πιο μαύρος και από το κοστούμι του"

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά με τη φανέλα της Ρεάλ
Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά με τη φανέλα της Ρεάλ PRINT SCREEN TWITTER: REAL MADRID

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία με το ρατσιστικό σχόλιο της Ισπανίδας δημοσιογράφου, Λορένα Γκονζάλεθ, για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, με το περιστατικό να ερευνάται πλέον από τις ισπανικές Αρχές.

Σε ένα απρεπές σχόλιο προχώρησε γνωστή δημοσιογράφος από την Ισπανία, σχολιάζοντας ρατσιστικά τη φυλετική καταγωγή του Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Συγκεκριμένα, η Λορένα Γκονζάλεθ, γνωστή αναλύτρια στο ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό RTVE, κατά την παρουσίαση του 18χρονου Γάλλου από τη Ρεάλ την περασμένη Τετάρτη (8/9), "πιάστηκε" να λέει "αυτός ο τύπος είναι πιο μαύρος από το κοστούμι του", νομίζοντας πως το μικρόφωνό της ήταν κλειστό.

Ωστόσο, τα απρεπή σχόλια της δημοσιογράφου ακούστηκαν στον αέρα της εκπομπής, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα από την πλευρά του ο σταθμός καταδίκασε τα σχόλια της Γκονζάλεθ, ενώ ζήτησε δημόσια συγνώμη και τον νεαρό ποδοσφαιριστή: "Έδειξαν έλλειψη σεβασμού (τα σχόλιά της) και ήταν ακατάλληλα για δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι".

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τον σάλο που ξέσπασε και η ίδια η δημοσιογράφος απολογήθηκε μέσω των social media: "Το σχόλιό μου που έγινε χωρίς κακία ή έλλειψη σεβασμού προς τον παίκτη, ήταν σίγουρα ατυχές. Ήταν μια σύγκριση που θα μπορούσα να είχα κάνει για κάθε άνθρωπο, κάθε χρώματος. Ωστόσο, σε καιρούς περίεργους και δύσκολους, τα Μέσα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να βοηθήσουν στην μάχη κατά του ρατσισμού και της ανισότητας".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ