ΑΕΚ

Ραντεβού στα δικαστήρια μεΤζιμπούρ

Ραντεβού στα δικαστήρια μεΤζιμπούρ
INTIME SPORTS

Στα δικαστήρια αναμένεται να λυθούν οι διαφορές της ΑΕΚ με τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο αλγερινός επιθετικός κατηγορεί τον προπονητή Μανόλο Χιμένεθ και τη διοίκηση της ΠΑΕ για στημένο επεισόδιο και η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται να απαντήσει καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντία αφού του καταβάλει όσα εκείνη θεωρεί ότι του οφείλει, ήτοι μόλις 118.000 ευρώ!

Ο 26χρονος επιθετικός παρέδωσε σήμερα παρουσία του δικηγόρου του ένα δισέλιδο έγγραφο το οποίο εκτός των άλλων ενημέρωνε την ΠΑΕ για την κατάθεση προσφυγής μέσω της οποίας ζητεί αποζημίωση 1,4 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται έχει λαμβάνειν 600.000 ευρώ από δεδουλευμένα ενώ διεκδικεί επιπλέον 800.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι να παίρνει ως το καλοκαίρι αλλά εις διπλούν!

Μέσα σε όλα όσα αναφέρει ο Τζιμπούρ στην απολογία του γίνεται και εκτενής λόγος για το επεισόδιο της 2ας Ιανουαρίου 2011, όταν ο αλγερινός επιθετικός λογομάχησε με τον Μανόλο Χιμένεθ στο προπονητικό κέντρο των Σπατών.

Την ώρα λοιπόν που ο Ισπανός, εμφανώς θιγμένος από την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή _ κι έχοντας πει στη διοίκηση της ΠΑΕ ότι « πρώτη φορά στην καριέρα μου είχα τέτοια αντιμετώπιση από παίκτη μου» _ αποφάσιζε να τον θέσει εκτός ομάδας, ο Τζιμπούρ είχε ήδη αποφασίσει την επόμενη κίνησή του!

Να διαψεύσει το εύρος και τη διάσταση που έλαβε το γεγονός στον Τύπο καταθέτοντας προσφυγή την επομένη του συμβάντος, ζητώντας 1,4 εκατ. ευρώ και την ελευθερία του και στηρίζοντας την ενέργεια αυτή σε ψευδείς διαρροές! Εν ολίγοις ο Αλγερινός, εμμέσως πλην σαφώς, κάνει λόγο για στημένο επεισόδιο το οποίο σκαρφίστηκαν η διοίκηση και ο προπονητής της ομάδας με σκοπό να πετύχουν την αποπομπή του.

Μιλώντας μάλιστα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε το εξής φοβερό: « Ζητάμε το συγκεκριμένο ποσό για οφειλές που υπάρχουν προς το πρόσωπο του Τζιμπούρ. Ο παίκτης είναι ένα χρόνο απλήρωτος! Όσο για το επεισόδιο ο κύριος Αδαμίδης πρέπει να μιλήσει με τον κύριο Χιμένεθ. Μάλλον, ο κύριος Χιμένεθ είναι εμπνευστής ή εκτελεστής».

Δεν εκπλήσσονται στην ΑΕΚ

Για τους διοικούντες την Ένωση αλλά και τον προπονητή Μανόλο Χιμένεθ, ο Τζιμπούρ είναι πλέον…persona non grata. Ο Ισπανός δεν πίστευε στα αφτιά του όταν το πρωί ενημερωνόταν ότι κατηγορείται ως ιθύνων νους μιας σκευωρίας κατά του ποδοσφαιριστή. Λέγεται μάλιστα ότι και στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Τζιμπούρ, ο Ισπανός χαρακτηρίζεται ως « κατασκευαστής ή εμπνευστής του επεισοδίου»!

Στην ΠΑΕ λένε πλέον ότι έκαναν λάθος που τόσες και τόσες φορές κάλυψαν τον ποδοσφαιριστή τους και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν ώστε να γίνει μέλος της ομάδας, να προσαρμοστεί στα δεδομένα της και να λειτουργήσει ως ένα κομμάτι του συνόλου και όχι ατομικά ή εγωιστικά όπως κατηγορείται ότι συνήθιζε.

Ισχυρίζονται δε ότι του έχουν συγχωρήσει ένας μεγάλος αριθμός συμβάντων τα οποία δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και ετοιμάζονται για την αντεπίθεσή τους. Ποια θα είναι αυτή;

Η μήνυση για συκοφαντικούς υπαινιγμούς κατά της διοίκησης και του προπονητή αναμένεται να είναι η πρώτη κίνηση. Η ΠΑΕ σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά κατά του Τζιμπούρ, τόσο σε ποινικό όσο και αθλητικό επίπεδο. Όσο για την προσφυγή, τονίζεται ότι τα οφειλόμενα προς τον ποδοσφαιριστή είναι 188.000 ευρώ.

Αν αφαιρεθούν από αυτά οι 70.000 ευρώ που αναλογούν στο πρόστιμο το οποίο του επιβλήθηκε για το επεισόδιο με τον Χιμένεθ, το ποσό που στην ΑΕΚ λένε ότι έχει λαμβάνειν ο Αλγερινός αντιστοιχεί σε 118.000 ευρώ!

Αυτά είναι τα χρήματα που θα μπουν άμεσα στον λογαριασμό του ποδοσφαιριστή ώστε να αποφευχθεί η εκδίκαση της προσφυγής και να αποφευχθεί το σενάριο να μείνει ελεύθερος. Από εκεί και πέρα η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τον Σταύρο Αδαμίδη και τους λοιπά μέλη του Δ.Σ. να φέρονται αποφασισμένα να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ποδοσφαιριστής για τόσα ψευδή και συκοφαντικά (λένε ότι) ισχυρίζεται.

Μιλώντας στο MEGA για το θέμα ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Χάρης Γρηγορίου τόνισε ότι οι αναφορές στην προσφυγή του ποδοσφαιριστή είναι ανακριβείς και συκοφαντικές ενώ απειλεί με μηνύσεις. « Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται για τα όσα αναφέρονται στην ανακριβή και συκοφαντική προσφυγή του ποδοσφαιριστή, γιατί γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ