ΑΕΚ

Τζιμπούρ-ΑΕΚ. Επεισόδιο Νο 358

Τζιμπούρ-ΑΕΚ. Επεισόδιο Νο 358
Τζιμπούρ INTIME SPORTS

Το σίριαλ των ημερών έχει κάθε λίγες ώρες και ένα νέο επεισόδιο σε σημείο που χάσαμε το μέτρημα. Αυτή τη φορά είχαμε ραδιοφωνική κόντρα ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών!

Η διαμάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ραφίκ Τζιμπούρ συνεχίστηκε στα ερτζιανά και συγκεκριμένα στον «Sentra 103,3» μέσω των δικηγόρων των δύο πλευρών, Χάρη Γεωργίου και Γιώργου Παναγόπουλου αντίστοιχα.

Ο πρώτος υποστήριξε πως η Ενωση οφείλει στον Γαλλοαλγερινό 188.000 ευρώ, τα οποία μετά το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ανέρχονται πλέον στα 118.000 ευρώ.

Ο κύριος Γεωργίου επιπλέον ισχυρίστηκε πως ο Τζιμπούρ προσπαθεί να διαστρεβλώσει το επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ προκειμένου να καρπωθεί χρήματα αλλά και την ελευθέρας του.

« Προσπαθεί να σπιλώσει τιμές και υπολήψεις. Στην ομάδα είναι σε έξαλλη κατάσταση με όσες κακοήθειες έχουν ειπωθεί για τον πρόεδρο και τον Χιμένεθ, όπως για τα περί "κατασκευής του επεισοδίου" από τον προπονητή της ομάδας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του δικηγόρου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Από τη μεριά του ο κύριος Παναγόπουλος επιμένει στην εκδοχή του σκηνοθετημένου επεισοδίου, ενώ ανέφερε ότι ο παίκτης δέχτηκε φραστική επίθεση σήμερα στην προπόνηση από τους Αδαμίδη και Δημητριάδη!

Όσον αφορά το ποσό που χρωστάει η ΑΕΚ: « Ετσι όπως πληρώνει η ΑΕΚ δικαιολογείται και ο Τζιμπούρ και ο κάθε Τζιμπούρ να του ξεφεύγει κάποιο ποσό. Η ΑΕΚ χρωστάει τουλάχιστον δύο δόσεις ξεκάθαρες. Ο ποδοσφαιριστής έχει να παίρνει άλλες τρεις δόσεις, υπάρχουν και επαυξήσεις. Εγώ είμαι πάντα υπέρ των συμβιβασμών. Σήμερα ο Τζιμπούρ πήγε στην προπόνηση, το νομικό πρόβλημα είναι η υπαιτιότητα και όχι το εάν θα φύγει», τόνισε ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια έκανε ευθεία επίθεση στους Αδαμίδη. Χιμένεθ λέγοντας: « Κατηγορούμε για ηθικό αυτουργό τον Αδαμίδη και ως κατασκευαστή του επεισοδίου τον Χιμένεθ, ο οποίος μπήκε και σε άλλα προσωπικά θέματα, δυστυχώς δεν σκέφτηκε ούτε το όνομά του».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου:

Για την υπόθεση του Ράφικ Τζιμπούρ:

Είναι μία διαμάχη εμφύλιας φύσεως. Δεν μας κοινοποιήθηκε αμέσως, η προσφυγή, τη μάθαμε μέσω δημοσιογραφικών πηγών χθες το βράδυ και όταν πήγα στη γραμματεία της πρωτοβάθμιας επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών τη βρήκα. Οι λόγοι της είναι οι εξής: Ο πρώτος είναι οικονομικός, καθώς φέρεται ότι του οφείλονται κάποια χρήματα και ο δεύτερος είναι για μείωση προσωπικότητας. Εδώ, όμως, έχουμε διαστροφή των δεδομένων από τον παίκτη, καθώς από την πλευρά του Τζιμπούρ ακολουθείται το δόγμα, ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, κάτι που όμως δεν ισχύει στα νομικά, διότι τέτοιες υποθέσεις εύκολα καταρρίπτονται, όταν υπάρχουν έγγραφα και μάρτυρες.

Νωρίτερα, εμείς είχαμε καλέσει σε απολογία τον Τζιμπούρ για το επεισόδιο που είχε γίνει και είχαμε βάλει ως ακροτελεύτια μέρα για να παραδώσει την απολογία του την Παρασκευή, στη μία. Στις 12 παρέδωσε χειρόγραφα την απολογία του δικηγόρου του, στην οποία αναφέρει αυτά τα υβριστικά και συκοφαντικά που ξέρετε όλοι. Όταν σήμερα τον κάλεσε ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Αδαμίδης, με τον κ. Δημητριάδη να μιλήσουν, αυτός αρνήθηκε και τόνισε ότι μπορούν να μιλήσουν μόνο με τον δικηγόρο του. Όσο για αυτό που λέγεται ότι υπήρξε φραστική επίθεση από τον κ. Δημητριάδη, εγώ που ήμουν απέξω δεν αντιλήφθηκα, ούτε μου αναφέρθηκε κάτι. Πάντως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ανοίγει ένας κύκλος δυσάρεστων αντιπαραθέσεων, αθλητικών, ποινικών και πολιτικών(σ. σ. θα επιληφθούν τα πολικά δικαστήρια).

Εγώ μπορώ να μιλήσω με βάση τα έγγραφα που πήρα από την οικονομική διεύθυνση. Δε μιλάω ούτε με εικασίες, ούτε με υποθέσεις ούτε με θεωρίες. Υπάρχει, όμως και η δημοσιογραφική σκόνη, αυτό που ακολουθεί τον καθένα. Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Γρηγορίου, ο Αδαμίδης, ο Τζιμπούρ και ποια είναι τα περιστατικά που τον ακολουθούν σε όλη του την καριέρα. Το ξέραμε όλοι από την αρχή ότι ο Τζιμπούρ είναι δύσκολος χαρακτήρας, αλλά δεν θέλω να κάνω “κιτρινισμένη” υπεράσπιση. Όλα αυτά που θα εκτυλιχθούν αυτές τις μέρες θα προσπαθήσουν να δώσουν στους δικαστές ένα δείγμα για το ποιος λέει την αλήθεια”.

Αν οι δικαστές θα λάβουν υπόψη τους τα δημοσιεύματα του Τύπου:\

Υπάρχει ένα συμβάν με έναν παίκτη που φέρεται να έχει υποπέσει σε μία παράβαση. Ο παίκτης το ερμηνεύει ότι οι Χιμένεθ, Αδαμίδης, Δημητριάδης, συνωμότησαν εις βάρος του για τον θίξουν. Για να τον θίξει και να τον προσβάλει σε τι η ΠΑΕ ΑΕΚ; Οι δικαστές πρέπει να επιλέξουν ποιος έχει την καθαρότητα και τη διαφάνεια. Εύκολα θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ δύσκολη η αρνητική συνεργατικότητα ανθρώπων προκειμένου να πλήξουν, ανακριβώς και αβάσιμα, έναν ποδοσφαιριστή, που στο κάτω κάτω είναι περιουσιακό στοιχείο ενεργό της ομάδας”.

Για το γεγονός ότι ο Τζιμπούρ υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ του χρωστάει 640.000 ευρώ:

Εφόσον λυθεί η συνεργασία με υπαιτιότητα της ΠΑΕ, θα του επιδικαστεί το ποσό του 1.280.000 ευρώ. Εμείς υποστηρίζουμε ότι η ΑΕΚ χρωστάει 188.000 ευρώ, που αποδεικνύεται εγγράφως. Επικοινώνησα με το συνάδελφο και δικηγόρο του παίκτη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος της τάξεως των 130.000 ευρώ.Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι ο ποδοσφαιριστής αδίκως και αναληθώς προσπάθησε εκμεταλλευτεί ένα επεισόδιο που ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής και να καρπωθεί πράγματα τα οποία δεν δικαιούται. Θέλει να σβήσει και να αμαυρώσει την συνεργασία του με την ΠΑΕ, που δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για να τον αποκτήσει. Στη συνέχεια από την ΠΑΕ του επεβλήθη και ένα πρόστιμο 70.000, κι αν τελεσιδικήσει θα το αφαιρέσουμε από το τελικό ποσό. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τζιμπούρ είχε συμβατική υποχρέωση για σπίτι 1.000 ευρώ, όμως η ΑΕΚ κατέβαλε 4.000 για το σπίτι για να συμψηφίζει τις λοιπές υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να καταργεί τα πάντα ο Τζιμπούρ για να ελευθερωθεί και να βγει κερδισμένος οικονομικά. Θα ακολουθήσει ένας καταιγισμός αντιπαραθέσεων. Εύχομαι να επικρατήσει λογική, για να βρεθεί δίκαιη και λογική λύση”.

Τι θα κάνει από δω και πέρα η ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να τον καλέσει σε απολογία, για το κατάπτυστο περιεχόμενο της προσφυγής που προσπαθεί να σπιλώσει τιμές και υπολήψεις διοικητικών και τεχνικών προσώπων, αλλά και της ίδια της ΑΕΚ. Δεν ξέρω στην πορεία τι θα αποφασίσει η διοίκηση για επιβολή νεώτερου προστίμου. Όλοι στην ομάδα είναι σε έξαλλη κατάσταση για τις κακοήθειες που έχει πει, καθώς προσπάθησε να μεταθέσει το βάρος της ευθύνης. Η κλήση σε απολογία από την ΠΑΕ για το περιστατικό είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο. Άρα όταν τον κάλεσε σε απολογία η ΑΕΚ δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα μπορούσε να εξυφάνει ο Τζιμπούρ για να δικαιολογηθεί. Δεν έγραψε ποτέ στην κλήση της η ΠΑΕ ότι ο Τζιμπούρ είπε στον προπονητή του “πάμε έξω να λογαριαστούμε”, ούτε το υιοθέτησε”.

Για το τι είπε ο Χιμένεθ στην ομιλία του πριν το συμβάν:

Ο προπονητής έκανε μία ομιλία που περιλάμβανε γενικές συστάσεις και υποδείξεις και δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Εκεί ανταπάντησε ο Τζιμπούρ, τον διακόπτει και του λέει “να αναφέρεσαι συγκεκριμένα και δεν δέχομαι τέτοια πράγματα”. Η παραβατική συμπεριφορά του παίκτη έγκειται στη διακοπή της ομιλίας του προπονητή, στην ένταση που δημιουργήθηκε και την αυθάδεια του και όχι σε αυτά που λέτε εσείς. Εμείς ποτέ δεν φορτώσαμε στο μικρό πλημμέλημα του παίκτη ένα σοβαρότερο, όπως είναι αυτό που λέτε εσείς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από το σημείο της όξυνσης μέχρι να φτάσουμε σε μία άλλη πραγματικότητα, ώστε να μας δημιουργήσει έννομο δικαίωμα για να ζητήσει την αποδέσμευση του από την ΑΕΚ και να καρπωθεί όλα τα οικονομικά ευεργετήματα θεωρώ ότι δεν είναι ορθό και δίκαιο και αυτό θα το αποδείξω”.

Αν γίνεται να επέλθει συμβιβασμός:

Μπορεί να επέλθει συμβιβασμός, να υπάρξει λογική και σύνεση, να πέσουν οι τόνοι, κυρίως από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, διότι πλέον η ΑΕΚ είναι η πληττόμενη και η αμυνόμενη, για να μπορέσει να επέλθει μία λογική λύση Το έως τώρα δεδομένο είναι ότι η υπόθεση πάει στην πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ εισάγεται στις 17 του μηνός, αλλά δεν ξέρω αν θα δικαστεί τότε και μπορεί να πάει στις 24”.

Για το αν υπόθεση θα παραπεμφθεί στα αστικά δικαστήρια:

Σαν ΠΑΕ ΑΕΚ κάναμε μία κλήση για ένα συμβάν. Ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με πρόστιμο της τάξεως των 70.000 ευρώ. Αυτό που ζητάμε είναι η επικύρωση. Δεν τον μειώσαμε ούτε τον απαξιώσαμε. Έρχεται ο ποδοσφαιριστής και με το πληρεξούσιο του ανέφερε ότι η συμπεριφορά των Χιμένεθ και Αδαμίδη είναι κατάπτυστη. Αυτοί είναι χαρακτηρισμοί και αξιολογήσεις και θα ελεγχθούν ποινικά και αστικά”.

Για το ενδεχόμενο προσφυγής του Τζιμπούρ στη ΦΙΦΑ:

“Ε ίναι τελείως διαφορετική αυτή η περίπτωση από αυτή του Αραούχο. Ο Τζιμπούρ επέλεξε τα ελληνικά και δεν μπορεί να πάει στη ΦΙΦΑ. Επέλεξε την ελληνική νομοθεσία για μόνο εδώ υπάρχει ο διπλασιασμός”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο δικηγόρος του Ραφίκ Τζιμπούρ, Γιώργος Παναγόπουλος:


Για την συνομιλία που είχε με τον Χάρη Γρηγορίου;

« Ο Τζιμπούρ δεν είναι άνθρωπος που ασχολείται συνέχεια με τις τράπεζες. Πάντως, δύο φορές που ήταν να κάνει προσφυγή και εγώ και ο μάνατζερ του τον κρατήσαμε να μην κάνει προσφυγή. Μία κίνηση που ήταν και προς όφελος της ΑΕΚ, αλλά και του παίκτη. Οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά που παίζουν ένα παιχνίδι. Εμείς πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και ειδικότερα οι δημοσιογράφοι οφείλουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους για τέτοια θέματα. Ένας ποδοσφαιριστής δεν παίρνει τα ίδια χρήματα με κάποιον άλλον. Βέβαια να αναλογιστούμε, ότι μπορεί σε ένα χρόνο να μην μπορεί να αγωνιστεί ξανά ή να μην έχει καλή εξέλιξη. Τα 130 χιλιάρικα, αφορούν κάποιες δόσεις από το 2008. Έτσι όπως πληρώνει η ΑΕΚ, δικαιολογείται ο κάθε παίκτης να του ξεφύγει αυτό το ποσό. Όταν έχεις να παίρνεις 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε δόσεις, τα λεφτά αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το συμβόλαιο τον 1,6, είναι χωρισμένο σε τριμηνιαίες δόσεις των 134.400, πλην των μισθών. Η ΑΕΚ χρωστάει 2,5 δόσεις ξεκάθαρες».


Για τα οφειλόμενα της ΑΕΚ;

« Ο ποδοσφαιριστής έχει να πάρει τρεις δόσεις. Αν φύγει τον Γενάρη σαφώς και δεν θα τις ζητήσει. Εγώ είμαι υπέρ των συμβιβασμών, αλλά αυτό εξαρτάται από την εντολή του πελάτη μου. Το κλίμα σήμερα εντάθηκε, επειδή ο Τζιμπούρ πήγε κανονικά στην προπόνηση. Του έδωσαν 7ήμερη άδεια. Είτε γίνει η προσφυγή του είτε όχι, θα χαθεί ο παίκτης για την ΑΕΚ. Το νομικό πρόβλημα είναι η υπαιτιότητα. Συγκεκριμένα, που θα καταλογιστεί η υπαιτιότητα».


Για την καταγγελία;

« Είναι το απολογητικό σημείωμα. Το επεισόδιο είναι στημένο, είπαμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Αδαμίδης και πρωταγωνιστής ο κύριος Χιμένεθ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ συμμετέχει με άκομψο τρόπο, μιας και επεκτάθηκε σε προσωπικά θέματα του Τζιμπούρ».


Για το αν επιβεβαιώνει τις παρατηρήσεις του Χιμένεθ στους Μπλάνκο-Τζιμπούρ-Σκόκο και αν ο Τζιμπούρ πίστευε πως όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός έθιγαν τον ίδιο;

« Κάπως έτσι ξεκίνησε. Αυτό το θέμα αφορά άλλα που θα έχουν δικαστικές συνέχειες»


Γιατί η ΑΕΚ να σκηνοθετήσει κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει ο Τζιμπούρ;

«Όλο αυτό το σκηνοθετημένο επεισόδιο έχει βάση, διότι έγινε το επεισόδιο δυο Ιανουαρίου, όταν ο παίκτης μπορούσε να διαπραγματευτεί με άλλο σύλλογο για την επόμενη σεζόν. Είχε προφορική συμφωνία με την ΑΕΚ από τις 7 Σεπτεμβρίου. Η προσυμφωνία, όπως είναι πιο σωστό να λέμε, με την έννοια να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις».


Ποιες ήταν οι προϋποθέσεις;

« Αφενός μεν άμεσα να εξοφληθεί ο ίδιος τις αμοιβές, τους μισθούς του και τα μεσιτικά του και να εξασφαλιστεί τραπεζικά με εγγυήσεις. Δεν κόλλαγε το συμβόλαιο τόσο στο ύψος του ποσού και στον τρόπο καταβολής, όσο στην εξασφάλιση του παρόντος συμβολαίου»


Για το αν αύξησε τις απαιτήσεις του ο Τζιμπούρ;

« Δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Ο Τζιμπούρ δεν είναι φιλοχρήματος. Δεν γνωρίζω εγώ πάντως κάτι τέτοιο».


Για το ενδεχόμενο της ανανέωσης που υπήρχε ;

« Όταν έκαναν την προφορική συμφωνία, ο Τζιμπούρ μπορούσε να κάνει προσφυγή σε μεταγραφικές περιόδους. Ακόμα και τώρα έχουν ακουστεί σενάρια, που δεν μπορώ να αποδείξω βέβαια, ότι η ΑΕΚ ήθελε να τον παραχωρήσει σε τράμπες, δανεικό ή να τον πουλήσει για να εξασφαλίσει χρήματα και τον πίεζε να χαρίσει τις μελλοντικές δόσεις και τα δεδουλευμένα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό αλλά το αναφέρω και στην προσφυγή».


Γιατί η ΑΕΚ να προκαλέσει ένα τέτοιο επεισόδιο;

« Το χαρακτηρίζω, κακό διοικητικό χειρισμό, αλλά έπρεπε ενδεχομένως να αποπροσανατολίσει την φίλαθλη κοινή γνώμη ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τους τρεις παίκτες και ο ένας ως μαύρο πρόβατο δεν μπορεί να μείνει. Ο Τζιμπούρ, δεν είχε λόγο να κάνει επεισόδιο, όλα ήταν υπέρ του. Ότι ώρα ήθελε έκανε προσφυγή. Εξαναγκάστηκε να κάνει προσφυγή, γιατί αν δεν γινόταν αυτό θα βρισκόταν κατηγορούμενος και κανένας δεν θα μάθαινε ότι του όφειλαν χρήματα. Δεν είναι ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ πουν του οφείλονται χρήματα».


Για την φραστική επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από Αδαμίδη – Δημητριάδη στη προπόνηση ο Τζιμπούρ:

« Ναι ισχύει. Του λέγανε, ότι είσαι άνανδρος και τον προκαλούσαν. Μόνο φραστικά του επιτέθηκαν όχι σε επίθεση βίας. Πιστεύω πως ήταν έντεχνο για να τον εξωθήσουν επειδή είναι ευερέθιστος χαρακτήρας».


Για τον χαρακτηρισμό του κυρίου Γρηγορίου, του απολογητικού υπομνήματος ως κατάπτυστου;

« Εδώ μιλάει για τον Αδαμίδη σε επίπεδο παράγοντα, όχι σε επίπεδο υπόστασης. Υπάρχουν ντοκουμέντα».


Για τις αντιφάσεις που υπάρχουν στα λεγόμενα του Τζιμπούρ;

« Υπάρχουν πολλά. Μιλάει και για βρόμικη ιστορία. Δεν ζήτησα συγνώμη είπε, το ξεκαθάρισε. Στο σύνολο των συνεντεύξεων που έχει δώσει έχει αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή ότι διέπραξε κάτι παράνομο».


Για το αν θα μπορούσε να βρεθεί συμβιβαστική λύση;

« Μπορεί, αλλά η ΑΕΚ δεν παίρνει το σχοινί. Αυτό που βγήκε δεν είναι προσφυγή, είναι ένα σημείωμα, το οποίο αναφέρει: 'Δεν έπρεπε να κληθώ εγώ σε απολογία, αλλά ο Χιμένεθ και αν έπρεπε να στραφώ σε κάποιο πρόσωπο, αυτός ήταν ο κύριος Αδαμίδης'.Να κληθεί και ο Χιμένεθ, αλλά ο αυτουργός είναι ο Αδαμίδης. Αν επέλθει συμβιβασμός θα είναι καλό για όλους μας ».


Για το αν θα έχει πρόβλημα ο Τζιμπούρ να δει ματς της ΑΕΚ;

« Όχι. Ο Τζιμπούρ αυτή την στιγμή, με αυτό το κλίμα που υπάρχει θεωρεί πως εξαπατήθηκε με την συμφωνία που είχε γίνει».


Για το αν θα ψάξει από τώρα ομάδα;

« Αν λυθεί το συμβόλαιο θα φύγει».


Για το αν θα μπορούσε να πάει στη FIFA;

« Είχε δικαίωμα να πάει, αλλά ο Τζιμπούρ επέλεξε την ελληνική δικαιοσύνη».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ