BET CORNER

Ψάχνει απαντήσεις η Μπόρνμουθ, θέλουν χρόνο Γκρασχόπερς και Βέρντερ

Οι παίκτες της Φορτούνα Ντίσελντορφ πανηγυρίζουν γκολ στην Bundesliga
Οι παίκτες της Φορτούνα Ντίσελντορφ πανηγυρίζουν © 2021 POOL PHOTO VIA ASSOCIATED PRESS

Παιχνίδια με υψηλό στοιχηματικό ενδιαφέρον διεξάγονται το Σάββατο σε Αγγλία, Σουηδία, Ελβετία και Γερμανία.

Μπόρνμουθ - ΜΚ Ντονς (17:00): Πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για τις δύο ομάδες, για το EFL Cup Αγγλίας. Τρία φιλικά προετοιμασίας έχει δώσει η Μπόρνμουθ. Κέρδισε 4-2 την πορτογαλική Λινένσε και ηττήθηκε τόσο από τη Γρανάδα, όσο και από την Τσέλσι με σκορ 2-1. Η περσινή σεζόν την βρήκε στα playoffs της Championship, ωστόσο δεν κατάφερε εντέλει τίποτε περισσότερο καθώς αποκλείστηκε από την Μπρέντφορντ. Δυναμικές κινήσεις μεταγραφικά μέχρις στιγμές, καθώς πήρε τον Άγερ από τη Σέλτικ με 15,7 εκατ. ευρώ, τον χαφ Ονιέκα της Μίντιλαντ με 10 εκατ. ευρώ και τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό Πιρτ-Χάρις της Τσέλσι με 1,5 εκατ. ευρώ. Ζανβιέρ, Βαλένσια και Δερβίσογλου επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους. Αποχώρησαν οι Ντάλσγκααρντ, Μαρκόντες και Ντάνιελς. Συνεχίζει με τον Τόμας Φρανκ στον πάγκο της, με τον Δανό τεχνικό να διατηρεί το πόστο του από τον Οκτώβρη του 2018.

Τρία φιλικά προετοιμασίας έχει δώσει και η ΜΚ Ντονς. Νίκησε με σκορ 3-1 την Κινγκς Λιν, ηττήθηκε από τις Μπρίστολ Σίτι και Τότεναμ με το ίδιο σκορ. Τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας στην περσινή League One, αποδίδοντας ένα πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο. Απέκτησε αρκετούς παίκτες στις μεταγραφές, στην πλειοψηφία τους μέχρι 23 ετών, με την περίπτωση του δανεικού από την Τότεναμ Τρόι Πάροτ να ξεχωρίζει. Ο 35χρονος Μάρτιν Ράσελ θα είναι για τρίτη σερί σεζόν ο προπονητής της.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν μια πολύ επιθετική φιλοσοφία, τους αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο και ψάχνουν το γκολ. Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν και από τη στιγμή που καμία δεν είναι έτοιμη, μια τέτοια συνθήκη αναμένεται να φέρει κάμποσες καλές στιγμές στο ματς. Με την Μπόρνμουθ να είναι πιο έμπειρη, ανώτερη ποιοτικά και με το αβαντάζ του 'Vitality Stadium'. Η συνδυαστική επιλογή 1 ημίχρονο/1 τελικό και over 1,5 γκολ στο εξαιρετικό 2.75 της Stoiximan.

Ντέγκερφος - Βάρμπεργκς (18:30): Η αναμέτρηση του 'Stora Valla Stadion' διεξάγεται στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στην Allsvenskan. Δύσκολη προμηνύεται η σεζόν και για τις δύο ομάδες. Η Ντέγκερφος συμπλήρωσε μια τριάδα αγώνων με ισάριθμες ήττες, όπου έχει δεχτεί συνολικά... 12 γκολ! Μπορεί ακόμη να βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού, όμως η διαφορά της πλέον από την ουρά έχει μειωθεί στους 4 βαθμούς. Η Βάρμπεργκς πήρε νίκη - οξυγόνο με σκορ 2-0 επί της Γκέτεμποργκ και βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης έστω και οριακά. Με 12 βαθμούς είναι στην 13η θέση, στο +2 από την Μιάλμπι.

Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι πως πρόκειται για δύο ομάδες που αρέσκονται να παίζουν επιθετικά, αλλά για την ώρα εις βάρος της αμυντικής τους λειτουργίας. Η Ντέγκερφος νιώθει πλέον πίεση, έρχεται από άσχημες εμφανίσεις και οφείλει να σοβαρευτεί ανασταλτικά. Η Βάρμπεργκς είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και με ανεβασμένη ψυχολογία. Μοιρασμένες οι πιθανότητες, σε ένα ματς που μοιάζει ισορροπημένο και κανείς δεν θέλει να χάσει. Το σενάριο του MatchCombo της ισοπαλίας με goal/goal σε απόδοση 3.85 στη Stoiximan.

Γιουνγκ Μπόις - Γκρασχόπερς (21:30): Η 2η αγωνιστική της ελβετικής Super League έρχεται με ένα σημαντικό ματς στη Βέρνη. Η Γιουνγκ Μπόις στην πρεμιέρα επικράτησε εκτός έδρας της Λουκέρνης με σκορ 3-4. Πριν και μετά από αυτό το ματς αντιμετώπισε τη Σλόβαν για τα προκριματικά του Champions League. Πήρε 0-0 στην Μπρατισλάβα, κέρδισε 3-2 στη ρεβάνς και πέρασε στην επόμενη φάση. Εξελίσσεται σταθερά στη νέα δύναμη της χώρας, αφήνοντας πίσω της παραδοσιακές δυνάμεις του ελβετικού ποδοσφαίρου.

Μια από αυτές η Γκρασχόπερς, που κέρδισε πέρσι την άνοδο και της και επέστρεψε στην κατηγορία που ανήκει πραγματικά. Τουλάχιστον ως ιστορία και δυναμική. Η επιστροφή της ωστόσο δεν θα είναι εύκολη γενικά. Ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Βασιλεία, σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, τώρα παίζει με το πρώτο φαβορί του τίτλου και έχει δύσκολο έργο. Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα η Γκρασχόπερς και σε αυτό το διάστημα το πρόγραμμα δεν τη βοηθάει. Έκανε κάποιες κινήσεις μεταγραφικά, δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη, οπότε τουλάχιστον το θέμα ομοιογένειας στο χορτάρι δεν την απασχολεί.

Η γηπεδούχος είναι το ξεκάθαρο φαβορί και πιθανότατα θα δικαιώσει τον χαρακτηρισμό. Είναι όμως και ευάλωτη στην άμυνα, ενώ όσο προχωράει το ματς μπορεί να εμφανίσει και κάποια κούραση. Επιλογή μας εδώ το goal/goal στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, στο 2.85 της Stoiximan.

Φορτούνα - Βέρντερ (21:30): Παιχνίδι για την 2η αγωνιστική της Bundesliga 2 στο Ντίσελντορφ. Ιδανική πρεμιέρα για την Φορτούνα, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σαντχάουζεν, χάρη σε δύο τέρματα του Χένινγκς για το τελικό 0-2. Στιε μεταγραφές ενισχύθηκε με τους Σιπνόσκι, Κλάους (αμφότεροι εξτρέμ), Ναρέι (δεξί μπακ), Τανάκα (μέσος) και Νεντέλτσου (στόπερ). Οι φιλοδοξίες της φέτος μέχρι την διεκδίκηση της ανόδου.

H Βέρντερ γνώρισε πέρσι την πίκρα του υποβιβασμού από την Bundesliga, μια εξέλιξη με την οποία... φλέρταρε διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Στην πρεμιέρα έμεινε στο 1-1 με το Ανόβερο, καθώς δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε πάρει στο 49' με το αυτογκόλ του Φαλέτε. Ωστόσο σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Έχασε τον εξτρέμ Ράσιτσα που πήγε στη Νόριτς αντί 11 εκατ. ευρώ, πούλησε τον Εράς στη Χόλσταϊν Κιλ και άφησε ελεύθερους τους Μοϊσάντερ, Γκέμπρε Σελασιέ. Πήρε τον Ιάπωνα Παρκ για το αριστερό άκρο της άμυνας, τον αμυντικό χαφ Τραπ και τους στόπερ Γιουνγκ και Μάι.

Η Φορτούνα είναι το φαβορί, ξέρει τα κατατόπια της κατηγορίας, έδειξε και σε καλή κατάσταση στην πρεμιέρα. Η Βέρντερ θα χρειαστεί λίγο χρόνο να συνηθίσει τη νέα κατάσταση, δεν παύει όμως να κουβαλά μια δυναμική και μαζί την επιθυμία να επιστρέψει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία. Είναι ικανή να σκοράρει και να διεκδικήσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Το MatchCombo 1Χ & goal/goal στο 2.27 της Stoiximan, έχει την προσοχή μας.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ