ΕΠΟ

Πρόβλημα με Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη

Πρόβλημα με Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη
INTIME SPORTS

Ξεκίνησε την Τρίτη (21/5) στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ η διαδικασία των αδειοδοτήσεων με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο Άρης δεν παρέστη στην ΕΠΟ

Το πρωί της Τρίτης (21/5) ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ η διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ της Super League για τη νέα σεζόν.

Οι ομάδες που κλήθηκαν και πέρασαν από τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να εξεταστούν οι φάκελοί τους ήταν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ, ο Άρης, η Βέροια, η Skoda Ξάνθη και για το τυπικό η ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες κάποιες από τις ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχουν ελλείψεις σε ότι αφορά την εγγυητική επιστολή που πρέπει να καταθέσουν (περίπου 10 εκ. οι πράσινοι και 700.000 ευρώ οι Ηπειρώτες).

Η απόφαση της Επιτροπής αδειοδότησης αναμένεται να εκδοθεί την προσεχή Παρασκευή (24/5) και στην συνέχεια υπάρχει και η επιτροπή Εφέσεων.

Εάν δεν αλλάξουν κάτι τα πράγματα μέχρι την Εφέσεων οι δύο ομάδες δεν θα εξασφαλίσουν άδεια και έτσι δεν αποκλείεται η Skoda Ξάνθη να κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Άρης δεν παρέστη στην Επιτροπή αδειοδότησης, καθώς ο φάκελός του είναι άδειος (λόγω του άρθρου 99) και δεν θα πάρει άδεια, εκτός αν καταθέσει φάκελο στην εφέσεων, η ΑΕΚ απλά για το τυπικό κλήθηκε, ενώ και ο ΟΦΗ έχει πρόβλημα.

Άδεια φαίνεται πως παίρνουν ο Αστέρας Τρίπολης, η Βέροια και η Skoda Ξάνθη.

Οι υπόλοιποι φάκελοι από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ θα εξεταστούν την Τετάρτη (22/5) και είναι των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Πανθρακικός, Λεβαδειακός και Κέρκυρα (τυπικά).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδειοδοτήσεις (και η εφέσεων) θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου, καθώς τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η ΕΠΟ θα πρέπει να δηλώσεις στην UEFA τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μάλιστα, η ΕΠΟ πήρε παράταση, καθώς αρχικά θα έπρεπε να έχει δηλώσει τις ομάδες το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Αν μια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί αν έχει δικαίωμα ευρωπαϊκής συμμετοχής της αφαιρείται, ενώ παίζει κανονικά στην Super League.

Θα έχει περιορισμό μεταγραφών, καθώς θα μπορεί να κάνει μόνο 3 για παίκτες άνω των 24 ετών και μόνο 4 ανανεώσεις (κάτω των 24 μπορεί να πάρει παίκτες).

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ