APERTURA

Πρώτη νίκη η Ρίβερ, γκολ ο Σεμπαστιάν Ρομέρο

Πρώτη νίκη η Ρίβερ, γκολ ο Σεμπαστιάν Ρομέρο
ρομέρο

Η Ρίβερ Πλέιτ πήρε την πρώτη της νίκη στο Clausura, σκόραρε ο Σεμπαστιάν Ρομέρο στη νίκη της Χιμνάσια Λα Πλάτα με 3-2 επί της Λανούς (videos)

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού ξεκίνησε βασικός για την ομάδα της Λα Πλάτα και πέτυχε το δεύτερο γκολ της με εξαιρετικό σουτ (στην photo η αντίδρασή του αφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα), κάνοντας την ανατροπή στο 29', καθώς από το 2' ήταν μπροστά η Λανούς με το γκολ του Χοσέ Σαντ και στο 6' είχε ισοφαρίσει ο Φαμπιάν Ρινάουλντο.

Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα εκ νέου στο 36' με τον Τζάντσον Βιέρα Κάστρο, όμως η Χιμνάσια πήρε την νίκη στο "Juan Carlos Zerillo" (και τους πρώτους της βαθμούς), χάρη στο γκολ του Ρούμπεν Μαλντονάδο στο 79'.

Στο "Gigante de Arroyito" της Σάντα Φε η Ροσάριο Σεντράλ είχε στην ενδεκάδα τον Εζέκιελ Γκονζάλες και προηγήθηκε της Ρίβερ Πλέιτ στο 16' με τον Μίλτον Καράλιο, από εξαιρετική ασίστ του "Έκι".

Οι "millionarios", όμως πήραν το "διπλό" και την πρώτη νίκη στο Clausura κάνοντας την ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά, καθώς ισοφάρισε το 63' ο Μάρτιν Γκαλμαρίνι και στο 68' ο Κριστιάν Φαμπιάνι χάρισε την νίκη στην Ρίβερ, πετυχαίνοντας με τρομερό σουτ το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα.

Ο Κριστιάν Λεντέσμα ήταν βασικός για την Σαν Λορέντζο, όμως αυτή γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στο "Pedro Bidegain" με 1-2 από την Γοδόι Κρουζ.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 3' με αυτογκόλ του Χόρχε Καράνσα (τερματοφύλακας), όμως στο 39' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκαστόν Αγκίρε. Στην επαναλήψη η Γοδόι Κρουζ κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω με τα γκολ των Ιβάν Μποργκέλο και Λεάντρο Καρούσο.

Βασικός ήταν και ο Λεονέλ Νούνιες για την Ιντεπεντιέντε, η οποία γνώρισε βαριά ήττα με 0-3 από την Σαν Μαρτίν. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο "Ciudadela" ήταν ο στράικερ των γηπεδούχων, Κριστιάν Κανίο, καθώς πέτυχε και τα τρία γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Ράσινγκ - Ουρακάν 1-4 (11' Ματίας Μαρτίνες / 16' και 30' Ντε Φεντερίκο, 27' Νιέτο, 33' Παστόρε)
Κολόν - Χιμνάσια Χ. 1-0 (61' Ογιόλα)

Σάββατο
Μπόκα - Νιούελς 0-2 (61' Αρμάνι, 73' Σπερντούτι)
Βελέζ - Αρχεντίνος 1-1 (94' Ρομπέρτο Νάνι / 33' πέν. Ορτιγκόσα)
Μπάνφιλντ - Εστουντιάντες 1-0 (55' Μπερτόλο)
Άρσεναλ - Τίγκρε 2-0 (32' και 50' Λεγκουισαμόν)

Κυριακή
Ροσάριο - Ρίβερ 1-2 (16' Καράλιο / 63' Γκαλμαρίνι, 68' Φαμπιάνι)
Χιμνάσια Λα Πλάτα - Λανούς 3-2 (6' Ρινάουλντο, 29' Ρομέρο, 79' Μαλντονάδο / 2' Σαντ, 36' Βιέρα Κάστρο)
Σαν Λορέντζο - Γοδόι Κρουζ 1-2 (3' αυτ. Καράνσα / 54' Μποργκέλο, 81' Καρούσο)
Σαν Μαρτίν - Ιντεπεντιέντε 3-0 (47', 64' και 87' Κανίο)

Η αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας της Χιμνάσια μετά το ματς




Το γκολ του Σεμπάστιαν Ρομέρο



Χιμνάσια Λα Πλάτα - Λανούς 3-2





Ροσάριο - Ρίβερ 1-2



Σαν Λορέντζο - Γοδόι Κρουζ 1-2



Σαν Μαρτίν - Ιντεπεντιέντε 3-0
























































TAGS APERTURA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ