APERTURA

Πρωταθλήτρια η Σαν Λορέντσο

Πρωταθλήτρια η Σαν Λορέντσο
Σαν Λορέντσο

Η Σαν Λορέντσο κατέκτησε το πρωτάθλημα Κλαουσούρα της Αργεντινής μια αγωνιστική πριν το τέλος του

Η ομάδα του Μπουένος Αϊρες διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών που είχε από τη Μπόκα Τζούνιορς που νίκησε με 1-0 τη Μπελγκράνο. Με μια αγωνιστική να μένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η Σαν Λορέντσο στέφεται πρωταθλήτρια για 13η φορά στην 99χρονη ιστορία της.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1991, αυτή είναι η τρίτη μόλις φορά που κάποια εκ των Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ δεν κατακτούν κάποιον από τους δύο τίτλους της χρονιάς. Οι άλλες δύο ήταν το 1995 με Σαν Λορέντσο και Βελέζ, ενώ η τρίτη ήταν το 2001 με Σαν Λορέντσο και Ρασίνγκ Κλαμπ. Όποτε κατακτά τίτλο η Σαν Λορέντσο καμιά από τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας δεν παίρνει τίποτα.

Η Σαν Λορέντσο καρδιοχτύπησε προς στιγμήν, αφού τα δύο γκολ των Τούλα και Λαβέτσι που την έφεραν μπροστά έγιναν καπνός από δύο γκολ του Ομπόλο της Άρσεναλ. Ο Φερνάντες όμως με δυο γκολ, το πρώτο με πέναλτι αποκατέστησε την τάξη και χάρισε τη νίκη τίτλο στην ομάδα του.

Την ίδια ώρα η Μπόκα επικρατούσε με 1-0 της Μπελγκράνο με γκολ του Μαριόνι, αλλά το μυαλό των ποδοσφαιριστών της ήταν στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες την Τετάρτη.

Η Ριβερ Πλέιτ χρειαζόταν ένα μόλις βαθμό για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες της επόμενης περιόδου. Από την άλλη η Νουέβα Σικάγο χρειαζόταν τη νίκη για να σωθεί. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, σκορ που κρατούσαν ως το 80'. Τότε ο Ερνέστο Φαρίας μείωσε σε 2-1.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη και των καθυστερήσεων, ο διαιτητής δίνει φάουλ έξω από την περιοχή της Νουέβα, που μετά από λίγη σξκέψη το μετέτρεψε σε πέναλτι για τη Ρίβερ. Το παιχνίδι διεκόπη για είκοσι λεπτά εν μέσω διαπληκτισμών μεταξύ των παικτών και των πάγκων των δύο ομάδων. Ο Φεράρι εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, με τον Φεράρι να ευστοχεί ξανά δίνοντας τον χρυσό βαθμό στη Ρίβερ.

Να θυμίσουμε ότι το φετινό πρωτάθλημα της Απερτούρα κατέκτησε η Εστουντιάντες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Βελέζ Σάρσφιλντ-Λανούς 1-1
Νουέβα Σικάγο-Ρίβερ Πλέιτ 2-2
Χιμνάσια Λα Πλάτα-Ράσινγκ Κλουμπ 1-2
Μπόκα Τζούνιορς-Μπελγκράνο 1-0
Μπάνφιλντ-Κολόν Σάντα Φε 0-1
Γοδόι Κρουζ-Νιούελς Ολντ Μπόις 1-1
Ροζάριο Σεντράλ-Χιμνάσια Χουχούι 2-0
Ιντεπεντιέντε-Κίλμες 4-1
Σαν Λορέντσο-Άρσεναλ Σαραντί 4-2
Εστουντιάντες-Αρχεντίνος Τζουν. 2-0

Δείτε σε video τα γκολ του αγώνα που χάρισαν τον τίτλο στη Σαν Λορέντσο:

Το 1-0 του Τούλα



Το 2-0 του Λαβέτσι



Το κοψοχόλιασμα από τον Ομπόλο





Η αποκατάσταση της τάξης από τον Φερνάντες















































TAGS APERTURA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ