APERTURA

Πρωταθλήτρια η Μπόκα, παρά την ήττα

Πρωταθλήτρια η Μπόκα, παρά την ήττα
Μπόκα-τίτλος Απερτούρα 2008

Η Μπόκα Τζούνιορς κατέκτησε το πρωτάθλημα Apertura παρά την ήττα της από την Τίγκρε με 0-1 (videos)

Αυτός είναι ο 23ος τίτλος στην ιστορία των "Xeneizes" και πρώτος από την κατάκτηση του "Clausura" το 2005.
Ο Λεάντρο Λάτσαρο πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 68' με κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Ματίας Χιμένες από αριστερά, αλλά και την κακή έξοδο του Χαβιέρ Γκαρσία.

Οι "Matadores" χρειάζονταν άλλο ένα για πάρουν αυτοί τον τίτλο, καθώς αυτός ήταν ο τρίτος αγώνας μπαράζ (έπειτα από τριπλη ισοβαθμία στο πρωτάθλημα), στον πρώτο τους είχε κερδίσει η Σαν Λορέντζο με 2-1, εν συνεχεία αυτή έχασε από την Μπόκα με 1-3, έτσι η Τίγκρε χρειαζόταν απόψε νίκη με δύο γκολ διαφορά.

Ο Χαβιέρ Γκαρσία είχε κάνει τραγικό λάθος και το Σάββατο στον αγώνα με την Σαν Λορέντζο, όταν και δέχτηκε γκολ από τον Σαντιάγκο Σολάρι με την μπάλα να περνάει κάτω από τα χέρια του και κάτω από τα πόδια του. Έτσι, ο Κάρλος Ιτσία τον αντικατέστησε σήμερα το αμέσως επόμενο λεπτό που δέχτηκε το γκολ από τον Λάτσαρο, περνώντας τον Ζόσουε Αγιάλα στην θέση του.

Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η Μπόκα προσπαθούσε να "ροκανίσει" τον χρόνο, ο Ροντρίγκο Παλάσιο αποβλήθηκε, ολοκληρώνοντας έτσι με άσχημο τρόπο την κακή χρονιά για αυτόν.

Στις εξέδρες του γηπέδου στο Αβεγιανέδα του Μπουένος Άιρες βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος μάλιστα φορούσε και δύο ρολόγια, ένα στο κάθε χέρι, τα οποία μάλιστα ήταν και ίδια!

ΜΠΟΚΑ: Χαβιέρ Γκαρσία (69' Ζόσουε Αγιάλα), Ιμπάρα, Κάσερες, Ρονκάλια, Μορέλ Ροντρίγκες, Κρίστιαν Τσάβες, Μπατάλια, Ντάτολο (46' Αλβάρο Γκονζάλες), Γκρατσιάν, Φιγκερόα (55' Παλάσιο), Βιάτρι.
ΤΙΓΚΡΕ: Αρντέντε, Γέρες, Παπαράτο, Μπλένιο, Αρουαμπαρένα (87' Βιγέγκας), Ροσάνο (62' Αλτομπέλι), Τζόναταν Μπλάνκο, Ματίας Χιμένες (72' Ρουσκουλέντα), Μορέλ, Λάτσαρο, Λούνα.

Μπόκα - Τίγκρε 0-1





















TAGS APERTURA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ