EURO

Πρόκριση για Ιταλία

Πρόκριση για Ιταλία
Τόνι

Το Ισραήλ νίκησε 2-1 τη Ρωσία και στέλνει στο Euro την Αγγλία! Νίκη της Ιταλίας, 2-1, στη Σκωτία (videos)

Ιστορική νίκη για την Ιταλία στο "Χάμπτεν Παρκ" (πρώτη νίκη για τη "σκουάντρα ατζούρα" επί σκωτσέζικου εδάφους), η οποία επικράτησε με 2-1 της Σκωτίας χάρη σε γκολ του Πανούτσι στο 90' εξασφαλίζοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.
Από το αποτέλεσμα αυτό ωφελήθηκε και η Γαλλία, η οποία προκρίθηκε και αυτή στα τελικά, καθώς διατήρησε τον έναν βαθμό της διαφοράς από τη Σκωτία (ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της) και θα παραταχθεί βαθμολογικά αδιάφορη στον τελευταίο αγώνα με την Ουκρανία.

1ος όμιλος
Οι Φινλανδοί κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης μετά την αγχωτική νίκη τους, απέναντι στον ουραγό του ομίλου τους Αζερμπαϊτζάν.

Στο "Ολυμπιακό Στάδιο" του Ελσίνκι οι Φινλανδοί υποδέχτηκαν το Αζερμπαϊτζάν, θέλοντας μόνο τη νίκη ώστε να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη και προηγήθηκαν με τον Γκουρμπόνοφ στο 63'.

Με τον αποκλεισμό πλέον να είναι κοντά, οι Σκανδιναβοί ξύπνησαν και κατάφεραν με τον Φορσέλ, που είχε επιστρέψει από τραυματισμό, να ισοφαρίσουν στο 79'. Τη λύτρωση για τους Φινλανδούς έδωσε η "χρυσή", όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αλλαγή του Ρόι Χόντγκσον, Κούκι, ο οποίος στο 86' πέτυχε το 2-1. Πλέον όλα θα κριθούν για τους Φινλανδούς στο εκτός έδρας ματς-τελικό με την Πορτογαλία.

Μετά την παραίτηση του Σακίν Ντινίγιεφ, η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν παρατάχθηκε με νέο προπονητή , τον Σκοπιανό Γκόκιτσα Χαντζιέφσκι, του οποίου το ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας δε συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα.

Στο "Σλάσκι" του Χορτσόφ η Πολωνία επικράτησε με 2-0 του Βελγίου, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2008 μία αγωνιστική πριν το φινάλε των υποχρεώσεών της στον προκριματικό γύρο.

Ο άνθρωπος που χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του Μπενάκερ ήταν ο Σμόλαρεκ με δύο τέρματα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (45΄, 49') με το Βέλγιο να μην μπορεί να προβάλλει αντίσταση στην πρωτοπόρο του ομίλου.

* Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Σερβία και το Καζακστάν στο Βελιγράδι ματαιώθηκε λόγω ισχυρής χιονόπτωσης, με τον διαιτητή Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο να γνωστοποιεί ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν και πάλι να γίνει το ματς, τότε η νέα ημερομηνία του διεξαγωγής του αγώνα θα είναι η 24η Νοεμβρίου.

Φινλανδία-Αζερμπαϊτζάν 2-1 (79' Φορσέλ, 86' Κούγκι / 63' Γκουρμπάνοφ)

Πολωνία-Βέλγιο 2-0 (45', 49' Σμόλαρεκ)

Σερβία-Καζακστάν (Αναβολή)

Πορτογαλία-Αρμενία 1-0 (42' Αλμέιδα)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Πολωνία 27 (13 αγ.)
2. Πορτογαλία 26 (13 αγ.)
3. Φινλανδία 23 (13 αγ.)
4. Σερβία 20 (12 αγ.)
5. Βέλγιο 15 (13 αγ.)
6. Αρμενία 9 (11 αγ.)
7. Καζακστάν 7 (12 αγ.)
8. Αζερμπαϊτζάν 5 (11 αγ.)

2ος όμιλος
Το ματς της βραδιάς δεν ήταν άλλο από το Σκωτία - Ιταλία στο οποίο οι Ιταλοί πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, επικρατώντας των Σκωτσέζων μέσα στο "Χάμπτεν Παρκ" με 2-1.

Η νίκη έδινε στους Ιταλούς απευθείας την πρόκριση και με αυτό το στόχο μπήκε στον αγώνα η "σκουάντρα ατζούρα".

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις του με το "Γερμανό" Λούκα Τόνι να πετυχαίνει μόλις στο 2' το 1-0. Η Εθνική Ιταλίας αρκέστηκε μετά στο γνώριμο παιχνίδι της ελπίζοντας να μπορέσει να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Ο βοηθός ακύρωσε κανονικό γκολ του Ντι Νατάλε, το οποίο θα έδινε αέρα δύο τερμάτων στη Ιταλία, θεωρώντας εσφαλμένα ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν οφσάιντ.

Στην επανάληψη ο Φέργκιουσον ισοφάρισε για τη Σκωτία από θέση οφσάιντ, με τον ίδιο βοηθό να εκτιμά πάλι λάθος τη φάση, και να ελπίζει στην ανατροπή η οποία θα της έδινε και την πρόκριση. Μετά και την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κι έφτασαν πολλές φορές κοντά στην επίτευξη δεύτερου τέρματος, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δε μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Ο "νόμος" του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, με τους Ιταλούς να κλέβουν τη νίκη και την πρόκριση, με γκολ του Πανούτσι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο άλλο ματς της βραδιάς για τον δεύτερο όμιλο, η Λιθουανία επικράτησε με 2-0 της Ουκρανίας στο Κάουνας σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν αποχαιρετήσει από καιρό κάθε ελπίδας πρόκρισης στα τελικά του Euro 2008.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 41' ο Σαβένας με σουτ από κοντά μετά από σέντρα από αριστερά του Μορίνας ενώ το τελικό σκορ 2-0 διαμορφώθηκε στο ΄67' με κεφαλιά του Ντανιλεβίτσιους.

Να σημειωθεί ότι μετά την νίκη της Ιταλίας επί της Σκωτίας στο "Χάμπτεν Παρκ" η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση, με το παιχνίδι που δίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Ουκρανία να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Σκωτία-Ιταλία 1-2 (65' Φέργκιουσον / 2' Τόνι, 90' Πανούτσι)

Λιθουανία-Ουκρανία 2-0 (40' Σαβένας, 67' Ντανιλεβίτσιους)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Ιταλία 26 (11 αγ.)
2. Γαλλία 25 (11 αγ.)
3. Σκωτία 24 (12 αγ.)
4. Ουκρανία 16 (11 αγ.)
5. Λιθουανία 13 (11 αγ.)
6. Γεωργία 10 (11 αγ.)
7. Νησιά Φερόε 0 (11 αγ.)

4ος όμιλος
Στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ η Ουαλία υποδέχθηκε τη "γείτονα" Ιρλανδία, σε ένα αδιάφορο και για τις δύο ομάδες αγώνα, καθώς καμία από τις δύο δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Με Γερμανία και Τσεχία να έχουν ήδη "τσεκάρει" τα εισιτήριά τους για τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, το ματς είχε πιο πολύ διαδικαστικό χαρακτήρα.

Πάντως το θέαμα ήταν πλούσιο, καθώς στο παιχνίδι σημειώθηκαν τέσσερα γκολ, δύο για κάθε ομάδα, ανταμείβοντας με αυτό τον τρόπο τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Μιλενιουμ".

Το χορό των γκολ άνοιξε ο Κούμας για τους Ουαλούς στο 23' ενώ η απάντηση των Ιρλανδών ήρθε σχεδόν άμεσα, καθώς οκτώ λεπτά μετά το γκολ του Κούμας και πιο συγκεκριμένα στο 31' ο "δαιμόνιος" Ρόμπι Κιν έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Χένεσεϊ, ισοφαρίζοντας για την Ιρλανδία.

Στο 60' ήταν η σειρά των Ιρλανδών να προηγηθούν, με τέρμα που σημείωσε ο Ντόιλ, κάνοντας το σκορ 1-2 υπέρ τους. Όμως στο 89' ο Κούμας σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, γράφοντας το τελικό 2-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει νωρίτερα ο Ντέιβιντ Κότεριλ.

Μετά την βαριά εντός έδρας ήττα με 3-0 που γνώρισε την περασμένη αγωνιστική από την Τσεχία, η Γερμανία πείσμωσε και "ξέσπασε" με το επιβλητικό 4-0 επί της Κύπρου του Άγγελου Αναστασιάδη.

Το γκολ αυτό διατηρεί την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ στην κορυφή του ομίλου της μαζί με την Τσεχία, με την πρώτη θέση να παιχτεί τη τελευταία αγωνιστική (η Τσεχία υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στα δύο ματς με τη Γερμανία).

Το ματς στο Ανόβερο μετατράπηκε σε εύκολη υπόθεση για τους γηπεδούχους με τα τέρματα των Φριτζ και Κλόζε στο πρώτο 20λεπτο, με τους Ποντόλσκι και Χιλτσμπέργκερ να προσθέτουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ για το τελικό 4-0.

Στην Πράγα η Τσεχία δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στη Σλοβακία, την οποία και νίκησε με 3-1 κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο (η υπόθεση πρόκριση εξασφαλίστηκε την περασμένη αγωνιστική μετά το επιβλητικό εκτός έδρας "διπλό" επί της Γερμανίας με 3-0).

Το σκορ για τους ημιφιναλίστ του Euro 2004 άνοιξε στο 13' ο Γκριγκέρα με δεξί σουτ, στο 76' ο Κούλιτς έκανε το 2-0 με πλασέ μπροστά σε κενή εστία, οι Σλοβάκοι μείωσαν με αυτογκόλ του Γκριγκέρα στο 79', με το αστέρι της Άρσεναλ, Τόμας Ροσίτσκι, να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ουαλία-Ιρλανδία 2-2 (23', 89' (πεν.) Κούμας / 31' Κιν, 60' Ντόιλ)

Γερμανία-Κύπρος 4-0 (2' Φριτζ, 20' Κλόζε, 53' Ποντόλσκι, 82' Χιτζλσμπέργκερ)

Τσεχία-Σλοβακία 3-1 (13' Γκριγκέρα, 76' Κούλιτς, 83' Ροσίτσκι / 79' (αυτ.) Γκάλασεκ)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. Τσεχία 26 (11 αγ.)
2. Γερμανία 26 (11 αγ.)
3. Ιρλανδία 17 (12 αγ.)
4. Ουαλία 14 (11 αγ.)
5. Κύπρος 14 (11 αγ.)
6. Σλοβακία 13 (11 αγ.)
7. Σαν Μαρίνο 0 (11 αγ.)

5ος όμιλος
Κόντρα στα προγνωστικά και στους... ψίθυρους που ήθελαν τη Ρωσία να περνάει νικηφόρα από το Ισραήλ, οι γηπεδούχοι έκαναν τη μεγάλη έκπληξη το απόγευμα του Σαββάτου.

Αν και βαθμολογικά αδιάφοροι "χτύπησαν" το ματς με την ομάδα του Γκους Χίντινκ η οποία "καιγόταν" για το τρίποντο, προηγήθηκαν μόλις στο 10', ενώ έδωσαν την χαριστική βολή στους Ρώσους (είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 60') με γκολ στις καθυστερήσεις.

Η νίκη αυτή είχε πάντως δύο ωφελημένους, καθώς πέρα από το θέμα γοήτρου που είχε για τους Ισραηλινούς, ήταν "μάνα εξ ουρανού" για τους Άγγλους, στους οποίους αρκεί τώρα μία ισοπαλία με την Κροατία την ερχόμενη Τετάρτη στο "Γουέμπλεϊ" για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008.

Αν το ματς Ισραήλ-Ρωσία είχε συγκεντρώσει πριν την έναρξή του τα φώτα όλης της Ευρώπης, το σίγουρο είναι πως μετά το 10' θα καθήλωσε ακόμη περισσότερα βλέμματα, με τους Ισραηλινούς να παίρνουν κεφάλι στο σκορ και να σηκώνουν στο στο πόδι όλους τους... Άγγλους φιλάθλους που προσδοκούσαν μή νίκη της Ρωσίας για να πανηγυρίσουν την πρόκριση της δικής τους εθνικής στα τελικά του Euro 2008.

Ο Γιτζάκι πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Μπάρντα, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Ρώσων και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Γκαμπούλοφ κάνοντας το 1-0.

Στο 21' μάλιστα το Ισραήλ λίγο έλειψε να προκαλέσει... έμφραγμα στην ομάδα του Γκους Χίντινκ, με τον Μπουτζάλο να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Ιτζάκι να αποτυγχάνει να κάνει από κοντά την προβολή για να φέρει το ματς στα επίπεδα του 2-0.

Ένα λεπτό αργότερα, η άμυνα της Ρωσίας βρέθηκε για μία ακόμη φορά εκτεθειμένη, με τον Μπεν Σαχάρ να επιλέγει αντί να δώσει πάσα να κάνει το σουτ, το οποίο όμως απομακρύνθηκε από σώματα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με δύο δυνατά μακρινά σουτ του Μπιλιαλεντνίνοφ να παιρνούν άουτ, ενώ ο Χίντινκ, βλέποντας την ομάδα του να είναι ανύπαρκτη επιθετικά, πέρασε στο ματς στο 29' τον Τορμπίνσκι στη θέση του Σεμσόφ.

Στο 38' έγινε η πρώτη καλή στιγμή για τους Ρώσους, με το σουτ του Ανιούκοφ να μη βρίσκει το στόχο, με την φάση αυτή να είναι η τελευταία αξιοσημείωτη για το πρώτο μέρος.

Ξέροντας ότι την χωρίζουν δύο τέρματα από το να βρεθεί "αγκαλιά" με την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008 αλλά και με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ που δέχτηκε στο 10', η "αρκούδα" μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 58' όταν το σουτ του Σίτσεφ κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στην αντεπίθεση που έβγαλε το Ισραήλ το σουτ του Κοέν έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, έγινε το 1-1. Ο Αρσάβιν βρήκε τον Μπιλαλετντίνοφ, ο οποός δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει δραματική μορφή στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, η Ρωσία απέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης ψάχνοντας το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, με τους Ισραηλινούς να προσπαθούν να κρατήσουν το 1-1. Στο 62' το σουτ του Αρσάβιν δεν βρήκε στόχο, ίδια κατάληξε είχε και το σουτ με το αριστερό του σκόρερ Μπιλαλετντίνοφ στο 67', ενώ ο Αουάτε αντέδρασε σωστά στο 77' στο σουτ του Σίτσεφ.

Το Ισραήλ κατάφερε στα υπόλοιπα λεπτά να κλείσει άριστα τους διαδρόμους προς τα καρέ του, με τα τελευταία λεπτά πάντως να είναι γκραν-γκινιόλ, χαρίζοντας απίστευτες συγκινήσεις στους φίλους του ποδοσφαίρου!

Στο 90' ο Σίτσεφ ξεχύθηκε μόνος του προς την περιοχή του Ισραήλ, νίκησε στο τετ α τετ τον Αουάτε, όμως προς απογοήτευσή του είδε τη μπάλα να μην του κάνει το χατήρι, καθώς χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ρωσία ήρθε ακόμα μεγαλύτερη ψυχρολουσία, με τους γηπεδούχους να "χτυπούν" στην αντεπίθεση και να "κλέβουν" το ματς, προσφέροντας ουσιαστικά στο... πιάτο την πρόκριση για τα τελικά στους Άγγλους!

Με όλους τους Ρώσους να έχουν βγει μπροστά, οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος στο κέντρο του γηπέδου, με τον Γκόλαν να σπάει το τεχνητό οφσάιντ και να νικάει στο 92' τον Ρώσο γκολκίπερ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Μάλιστα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν κοντά σε ένα ακόμη γκολ, με το βολέ του Αλμπερμάν να αναγκάζει τον Γκαμπούλοφ σε μία ακόμη επέμβαση.

Η αδύναμη και χωρίς βαθμό στον όμιλό της Ανδόρα υποδέχτηκε την Εσθονία η οποία επιβλήθηκε της γηπεδούχου με 0-2.

Στο 31' ο Άντρες Όπερ πέτυχε το 1-0 με κεφαλιά μετά από την εκτέλεση φάουλ του Μάρτιν Ρέιμ. Το 2-0 ήρθε για τους Εσθονούς ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, με το Λίντπερ να χρίζεται σκόρερ, εκμεταλλευόμενος το λάθος του αμυντικού της Ανδόρας, Όσκαρ Σονέζι.

Παρά τη νίκη της με 0-2, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση,
η Εσθονία δεν έχει καμία ελπίδα στον όμιλό της, μιας και βρίσκεται στην 6η θέση έχοντας συγκεντρώσει μόλις 7 βαθμούς.

Στο "Γκράντσκι" των Σκοπίων, η ομώνυμη ομάδα επικράτησε με 2-0 της Κροατίας σε ένα ματς που αμφότερες οι ομάδες αποχώρησαν ευχαριστημένες μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Φρανκ Ντε Μπλέκερε.

Οι γηπεδούχοι καθώς πήραν μία σημαντική νίκη γοήτρου και οι φιλοξενούμενοι γιατί εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στα τελικά του Euro 2008.

Η νίκη του Ισραήλ επί της Ρωσίας άφησε την "αρκούδα" πέντε βαθμούς πίσω από την Κροατία, η οποία θα παραταχθεί απελευθερωμένη από το άγχος στην αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης με την Αγγλία στο "Γουέμπλεϊ".

Tα γκολ για τα Σκόπια πέτυχαν μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών οι Μάζνοφ και Ναουμόσκι, με την Κροατία να χάνει το αήττητό της στην προκριματική φάση (μετρούσε μέχρι τώρα 8 νίκες και 2 ισοπαλίες σε σύνολο 10 αγώνων).

Ισραήλ-Ρωσία 2-1 (10' Μπάρντα, 90' Γκόλαν / Μπιλιαλετντίνοφ)

Ανδόρα-Εσθονία 0-2 (31' Όπερ, 60' Λίντπερ)

Σκόπια-Κροατία 2-0 (71' Μαζνόφ, 79' Ναουμόσκι)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Κροατία 26 (11 αγ.)
2. Αγγλία 23 (11 αγ.)
3. Ρωσία 21 (11 αγ.)
4. Ισραήλ 20 (11 αγ.)
5. Σκόπια 14 (11 αγ.)
6. Εσθονία 7 (12 αγ.)
7. Ανδόρα 0 (11 αγ.)

6ος όμιλος
Βροχή τα γκολ σε έναν αγώνα άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος και για τις δύο ομάδες. Στο στάδιο "Σκόντο" οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα πέντε γκολ της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται μόνο στην παρηγοριά του ενός τέρματος, το οποίο όμως δεν το πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του Λιχτενστάιν.

Το Λιχτενστάιν προηγήθηκε στο 13' με αυτογκόλ του Ζίρνις στο 13'. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Λετονία ισοφάρισε με γκολ του Γ. Κάρλσονς, ενώ ο Βερπακόφσκις στο 30' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 63' ο Λάιζανς έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Λετονία κάνοντας το 3-1, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη νίκη, με τον Βισνάκοβς να ολοκληρώνει το θρίαμβο των Λετονών πετυχαίνοντας το 4-1 στο 87'.

Στο "Ουίνδσορ Παρκ" του Μπέλφαστ η Βόρειος Ιρλανδία επικράτησε με 2-1 της Δανίας, με το αποτέλεσμα αυτό να σηματοδοτεί τον αποκλεισμό των Σκανδιναβών από τα τελικά του Euro 2008 και να επιτρέπει στους νικητές να διατηρούν τις ελάχιστες ελπίδες τους για κατάκτηση της 2η θέσης του ομίλου.

Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε ο Μπέντνερ στο 51' όμως οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τούμπα το ματς χάρη στα τέρματα των Φίνει και Χίλει.

Να σημειωθεί πως με το νικητήριο τέρμα που πέτυχε ο Χίλει δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης έγραψε ιστορία, καθώς φτάνοντας τα 13 τέρματα σε αυτή την προκριματική φάση κατέρριψε το ρεκόρ των 12 τερμάτων που κατείχε ο Νταβόρ Σούκερ, από τα προκριματικά του Euro '96.

Λετονία-Λιχτενστάιν 4-1 (14 Κάρλσονς, 30' Βερπακόφσκις, 63' Λάιζανς, 87' Βισνάκοφς / 13' (αυτ.) Ζίρνις)

Βόρειος Ιρλανδία-Δανία 2-1 (61' Φίνει, 80' Χίλει / 51' Μπέντνερ)

Ισπανία-Σουηδία 3-0 (14' Καπντεβίγια, 38' Ινιέστα, 64' Ράμος)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1. Ισπανία 25 (11 αγ.)
2. Σουηδία 23 (11 αγ.)
3. Β.Ιρλανδία 20 (11 αγ.)
4. Δανία 17 (11 αγ.)
5. Λετονία 12 (11 αγ.)
6. Ισλανδία 8 (11 αγ.)
7. Λιχτενστάιν 7 (12 αγ.)

7ος όμιλος
"Σπάστε τους τα κεφάλια"... Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους παίκτες της Εθνικής Βουλγαρίας τα ΜΜΕ της χώρας και τελικά τα κατάφεραν νικώντας τους Ρουμάνους, με το φτωχό αλλά αρκετό 1-0, χωρίς πάντως να ανοίξει ρουθούνι.

Στο "Βασίλ Λέφσκι" οι Βούλγαροι ήθελαν τη νίκη και μόνο αυτή για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες για πρόκριση. Βέβαια η πρόκριση δεν περνά αποκλειστικά από τα χέρια τους ή καλύτερα από τα πόδια τους, αλλά πολλά θα κριθούν και από τους "ιπτάμενους" Ολλανδούς και πιο συγκεκριμένα αν επαληθευτεί το απίθανο σενάριο που θέλει τις "τουλίπες" να μην κερδίζουν βαθμό στους δύο αγώνες που τους απομένουν.

Στο αγωνιστικό μέρος, η Βουλγαρία μπήκε "φουριόζα" και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6' με γκολ του Β. Ντιμιτροφ με κεφαλιά, μετά από τη σέντρα του άσου της Μάντσεστερ Σίτι Μάρτιν Πετρόφ. Η απάντηση στο γκολ του Β. Ντιμιτρόφ δεν ήρθε ποτέ από τους Ρουμάνους, οι οποίοι έχουν ήδη προκριθεί στην τελική φάση του Euro.

Στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ έψαχνε τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην ουραγό του ομίλου, ομάδα του Λουξεμβούργου, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008, και τα κατάφερε χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της.

Το νικητήριο τέρμα για τους "οράνιε' σημείωσε δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους ο Κέβερμανς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα από αριστερά του Σνάιντερ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.

Στο ματς του ομίλου που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Λευκορωσία επικράτησε με 4-2 της Αλβανίας στο "Κεμάλ Σταφά", πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη της σε 11 συνολικά αγώνες.

Βουλγαρία-Ρουμανία 1-0 (6' Ντιμίτροφ)

Ολλανδία-Λουξεμβούργο 1-0 (43' Κέβερμανς)

Αλβανία-Λευκορωσία 2-4 (39' Μπογκτάνι, 43' Καπλάνι / 28', 63' (πεν.) Ρομαστσένκο, 45', 55' Κουτούζοφ)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Ρουμανία 26 (11 αγ.)
2. Ολλανδία 26 (11 αγ.)
3. Βουλγαρία 22 (11 αγ.)
4. Αλβανία 11 (11 αγ.)
5. Σλοβενία 11 (11 αγ.)
6. Λευκορωσία 10 (11 αγ.)
7. Λουξεμβούργο 3 (12 αγ.)

Απολαύστε βίντεο με γκολ από αγώνες της προκριματικής φάσης:

Βουλγαρία-Ρουμανία 1-0



Σκωτία-Ιταλία 1-2







Ουαλία-Ιρλανδία 2-2



Φινλανδία-Αζερμπαϊτζάν 2-2



Iσραήλ-Ρωσία 2-1



Ολλανδία-Λουξεμβούργο 1-0




































































































































































































































































TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ