ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαγορεύει να αγωνιστούν 4 Αργεντινοί, η CONMEBOL απειλεί με αφαίρεση βαθμών

Ο Λούκας Πακετά της Βραζιλίας μονομαχεί με τον Χιοβάνι λο Σέλσο της Αργεντινής για τον τελικό του Copa America 2021 στο "Μαρακανά", Ρίο ντε Ζανέιρο | Σάββατο 10 Ιουλίου 2021
Ο Λούκας Πακετά της Βραζιλίας μονομαχεί με τον Χιοβάνι λο Σέλσο της Αργεντινής για τον τελικό του Copa America 2021 στο "Μαρακανά", Ρίο ντε Ζανέιρο | Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 © 2021 ANDRE PENNER/ASSOCIATED PRESS

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν επιτρέπει σε 4 Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν από Αγγλία να βγουν από το ξενοδοχείο της αποστολής πριν από το παιχνίδι των δύο χωρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Βραζιλία υποδέχεται την Αργεντινή στην "Αρένα Κορίνθιανς" του Σάο Πάουλο για την 6η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, ωστόσο η συμμετοχή ορισμένων παικτών της "αλμπισελέστε" στον αγώνα βρίσκεται στον "αέρα".

Οι Κριστιάν Ρομέρο, Χιοβάνι Λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μαρτίνες και Εμιλιάνο Μπουενδία ταξίδεψαν από την Αγγλία με προορισμό τη Βραζιλία, ωστόσο η χώρα προέλευσής του ανήκει σε αυτές που διέπονται από περιορισμούς στις αφίξεις λόγω κορονοϊού. Οι 4 ποδοσφαιριστές δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες μέρες καραντίνας από την άφιξή τους στη Βραζιλία και το Υπουργείο Υγείας του απαγορεύει να βγουν από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Αργεντινής.

Οι 4 παίκτες όμως επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που θα μεταφέρει την αποστολή στην Αργεντινή, με συνέπεια να είναι αβέβαιο το τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι αλλά και με το παιχνίδι.

Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, CONMEBOL, ενημέρωσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας ότι σε περίπτωση που απαγορευτεί στους 4 Αργεντινούς να βρεθούν στο γήπεδο και αν χρειαστεί να αγωνιστούν θα υπάρξουν κυρώσεις ακόμα και αφαίρεσης βαθμών από τον προκριματικό όμιλο.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 ώρα Ελλάδας (live ενημέρωση από το SPORT24).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ