EURO

Προκριματικά Euro 2024: Στις 12 Νοεμβρίου ο αγώνας Κόσοβο - Ισραήλ

Οι παίκτες του Ισραήλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν
Οι παίκτες του Ισραήλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν @ 2023 ANDREA ALEXANDRU / AP IMAGES

Η UEFA όρισε τον αγώνα της εθνικής ανδρών Ισραήλ με το Κόσοβο για τα προκριματικά του Euro 2024, αλλά και δύο αγώνες της εθνικής γυναικών για το Nations League.

Η όξυνση της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης επηρέασε και τον αθλητισμό, καθώς αναβλήθηκαν αγώνες των εθνικών ομάδων του Ισραήλ, αλλά και συλλόγων της χώρας.

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα τον ορισμό του αγώνα με το Κόσοβο στην Πρίστινα για τα προκριματικά του Euro 2024, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12 Νοεμβρίου. Σε εκείνο το σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, οπότε ως προς αυτή την αναμέτρηση οι δύο εκλέκτορες θα έχουν περιορισμούς στους παίκτες που θα επιλέξουν.

Συγκεκριμένα οι σύλλογοι που δεν ανήκουν στις ομοσπονδίες του Ισραήλ και του Κοσόβου θα έχουν το δικαίωμα να αφήσουν μέχρι και έναν παίκτη να φύγει για τον συγκεκριμένο αγώνα. Οι παίκτες θα μπορούν να αποχωρήσουν μόλις δύο μέρες πριν από αυτό τον αγώνα. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε από τη FIFA βασισμένη στις εξαιρετικές περιστάσεις που γίνονται αγώνες ευρωπαϊκών ομάδων εκτός των διεθνών παραθύρων.

Μαζί με τον αγώνα του Ισραήλ με το Κόσοβο, η UEFA όρισε δύο παιχνίδια της εθνικής γυναικών του Ισραήλ για το Nations League κόντα στο Καζακστάν. Ο εκτός έδρας αγώνες με τις Καζάκες θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου και τρεις μέρες μετά ο άλλος αγώνας (με γηπεδούχο το Ισραήλ).

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA όρισε το παιχνίδι Ισραήλ - Ελβετία για τα προκριματικά του Euro 2024, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Οκτώβριο, στις 15 Νοεμβρίου.

TAGS EURO ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ