EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Πάρτι για Βοσνία, σπουδαίες νίκες για Δανία και Ρουμανία

Bosnia's Miralem Pjanic, left, duels for the ball with Finland's Jasse Tuominen during the Euro 2020 group J qualifying soccer match between Bosnia-Herzegovina and Finland at the Bilino polje stadium in Zenica, Bosnia, Saturday, Oct. 12, 2019. (AP Photo/Kemal Softic)
Bosnia's Miralem Pjanic, left, duels for the ball with Finland's Jasse Tuominen during the Euro 2020 group J qualifying soccer match between Bosnia-Herzegovina and Finland at the Bilino polje stadium in Zenica, Bosnia, Saturday, Oct. 12, 2019. (AP Photo/Kemal Softic) AP PHOTO/KEMAL SOFTIC

Η Βοσνία σάρωσε με 4-1 την Φινλανδία στην στον όμιλο της Εθνικής και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 μειώνοντας σε δύο πόντους τη διαφορά από τη 2η θέση (VIDEOS).

Λίγο πριν την κόντρα της Ιταλίας με την Εθνική μας στο "Ολίμπικο" συγκρούστηκαν στην Ζένιτσα Βοσνία και Φινλανδία, με τους γηπεδούχους όχι μόνο να μένουν ζωντανοί στη μάχη για τη 2η θέση πίσω από την σκουάντρα ατζούρα, αλλά να να θριαμβεύουν με 4-1.

Η Δανία έκαμψε την αντίσταση της Ελβετίας στην Κοπεγχάγη με γκολ του Πούλσεν στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ η Ρουμανία επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας των Νησιών Φερόε, σε ένα ματς που δεν είχε σκορ λίγο πριν μπει στο τελευταίο 20λεπτο.

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ιρλανδία δεν μπόρεσε να σπάσει το μπλόκο της Γεωργιας στην Τιφλίδα και η Δανία το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο δύο ώρες αργότερα. Νίκησε με 1-0 την Ελβετία χάρη στο χρυσό γκολ του Πούλσεν στο 84' και έπιασε στην κορυφή του 4ου ομίλου την ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι, αφήνοντας στο -4 τους Ελβετούς με μόλις δύο ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.

Γεωργία - Ιρλανδία 0-0

Δανία - Ελβετία 1-0 (84' Πούλσεν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τα Νησιά Φερόε προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο στο 74' η Ρουμανία κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό με τον Πούσκας και κατόπιν έφτασε σε ένα άνετο 3-0 που την κρατάει ζωντανή στη μάχη που δίνει με την Σουηδία για την κατάληψη της 2ης θέσης, πίσω από το μεγάλο όνομα του 6ου ομίλου, Ισπανία.

Νησιά Φερόε - Ρουμανία 0-3 (74' Πούσκας, 83' Μίτριτα, 90+4' Κεσέρου)

Μάλτα - Σουηδία (21:45)

Νορβηγία - Ισπανία (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

10ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το ματς κόντρα στην Φινλανδία είχε το χαρακτήρα του "τελικού" για την Βοσνία και αυτό την ώθησε όχι μόνο να πάρει το τρίποντο αλλά να φτάσει σε έναν υπερήφανο θρίαμβο στην κατάμεστη και καυτή Ζένιτσα. Ο Χαΐροβιτς άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη στο 29' με άπιαστο σουτ και ο Μίραλεμ Πιάνιτς πήρε τη μπαγκέτα στη συνέχεια για να κάνει το 3-0 (με πέναλτι στο 37' και με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 58'), με τον Χότζιτς να απογειώνει την εξέδρα στο 73' πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ.

Στο 79' σημειώθηκε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους με τον Πονχάπαλο, με το 4-1 να μένει μέχρι το φινάλε και να σφραγίζει την επιστροφή της Βοσνίας στη διεκδίκηση της προνομιούχου 2ης θέσης αφού είναι πλέον στο -2 από τους Φινλανδούς.

Βοσνία - Φινλανδία 4-1 (29' Χαΐροβιτς, 37' πεν. 58'Πιάνιτς, 73' Χότζιτς / 79' Πονχάπαλο)

Ιταλία - Ελλάδα (21:45)

Λίχτενσταϊν - Αρμενία (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ