CHAMPIONS LEAGUE

Πρόεδρος αντιρατσιστικού συμβουλίου Ρουμανίας: "Ξεκάθαρα ρατσισμός, καμία άλλη ερμηνεία"

Ο Ρουμάνος Κολτσέσκου που αποκάλεσε νέγρο τον Γουεμπό στο Παρί - Μπασακσεχίρ
Ο Ρουμάνος Κολτσέσκου που αποκάλεσε νέγρο τον Γουεμπό στο Παρί - Μπασακσεχίρ AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο Ρουμάνος διαιτητής του Παρί - Μπασακσεχίρ στον Γουεμπό, το "νέγρο" είναι ξεκαθάρα ρατσιστικό και πως δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία.

Η Μπασακσεχίρ έφυγε από το γήπεδο στο 18' του αγώνα με την Παρί, επειδή ο 4ος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτσέσκου αποκάλεσε νέγρο τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιέρ Γουεμπό.

Κάποιος από τη διαιτητική ομάδα (ήταν όλοι Ρουμάνοι) προσπαθούσε να εξηγήσει πως είναι πρόβλημα της ρουμανικής γλώσσας και πως το "Ala negru", δηλαδή το "τον μαύρο", που χρησιμοποίησε ο Κολτσέσκου, δεν ήταν ρατσιστικό.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο Ρουμάνος διαιτητής του Παρί - Μπασακσεχίρ στον Γουεμπό είναι ξεκαθάρα ρατσιστικό και πως δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Είναι ρατσισμός χωρίς καμία δυνατότητα ερμηνείας. Θα μπορούσε να έχει αναγνωρίσει τον προπονητή με τόσες πολλές άλλες λεπτομέρειες και να αγνοήσει το χρώμα του".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ