CHAMPIONS LEAGUE

Ακούστε το "ala negru" του 4ου διαιτητή που προκάλεσε τον χαμό στο Παρί - Μπασακσεχίρ

Η στιγμή που φεύγει από το γήπεδο ο Ρουμάνος διαιτητής και οι παίκτες της Παρί στον αγώνα με τη Μπασακσεχίρ
Η στιγμή που φεύγει από το γήπεδο ο Ρουμάνος διαιτητής και οι παίκτες της Παρί στον αγώνα με τη Μπασακσεχίρ AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ακούστε τον διάλογο ανάμεσα στον 1ο και τον 4ο διαιτητή του Παρί - Μπασακσεχίρ και το "Ala negru" που οδήγησε στην έκρηξη του Γουεμπό, που κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά, και τη διακοπή του αγώνα.

Η Μπασακσεχίρ έφυγε από το γήπεδο στο 18' του αγώνα με την Παρί, επειδή ο 4ος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτσέσκου αποκάλεσε νέγρο τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιέρ Γουεμπό. Πώς όμως έφτασαν έως εκεί τα πράγματα;

Ο Γουεμπό διαμαρτυρήθηκε για μια φάση και ο 4ος ακούγεται να ενημερώνει τον διαιτητή Οβίντιου Χάτσεγκαν πως υπάρχει συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί στον πάγκο της Μπασακσεχίρ. Ο πρώτος διαιτητής ρωτάει τον 4ο ποιον να τιμωρήσει.

Και του απαντάει ο 4ος: "Ala negru", που στα ρουμανικά σημαίνει "τον μαύρο". Και πρόσθεσε: "Τον μαύρο εκεί, πήγαινε δες ποιος είναι, δεν πρέπει να φέρεται έτσι".

Η λέξη "νέγρος" όπως ήταν φυσικό εξόργισε τον Γουεμπό που είδε την κόκκινη και ξέσπασε κατά του Κολτσέσκου, ζητώντας του εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, φωνάζοντας διαρκώς "Γιατί με είπες νέγρο;"

Το ίδιο έκανε και ο Ντεμπά Μπα, επιθετικός της Μπασακσεχίρ, ο οποίος έλεγε στον Κολτσέσκου: "Γιατί τον έδειξες και είπες αυτός ο μαύρος, λες ποτέ αυτός ο άσπρος;".

Σε εκείνο το σημείο ακούγεται κάποιος από τη διαιτητική ομάδα (είναι όλοι Ρουμάνοι) να αναφέρει πως είναι πρόβλημα της ρουμανικής γλώσσας.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ