ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Primeira Liga: Πιο κοντά στον τίτλο η Σπόρτινγκ μετά τη γκέλα της Πόρτο

Porto's Pepe gestures during the Champions League group C soccer match between Manchester City and FC Porto at the Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Oct. 21, 2020. (Martin Rickett/Pool via AP)
Porto's Pepe gestures during the Champions League group C soccer match between Manchester City and FC Porto at the Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Oct. 21, 2020. (Martin Rickett/Pool via AP) @ 2020 MARTIN RICKETT/ASSOCIATED PRESS

Η Πόρτο δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μορειρένσε, μένοντας στο 1-1, αποτέλεσμα που την άφησε έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισσαβώνας πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε (VIDEO).

Η Πόρτο παρατάχτηκε με ανεβασμένη ψυχολογία απέναντι στην Μορεϊρένσε προερχόμενη από επτά σερί νίκες στην Primeira Liga όμως δεν μπόρεσε να κάνει το "8 στα 8" και αντ'αυτού είδε και έπαθε για να μη σπάσει το αήττητο που κουβαλούσε εδώ και 22 διαδοχικά παιχνίδια (17 νίκες - 5 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα).

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 37' με τον Φεραρέσι και χρειάστηκε ένα εύστοχο πέναλτι του Ταρεμί τέσσερα λεπτά πριν τη ληξη του 90λεπτου για να πάρει τον βαθμό η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και να μείωσει στους έξι πόντους από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ, που το βράδυ της Κυριακής είχε πάρει πολύ σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο (1-0) επί της Μπράγκα.

Η σύνθεση της Πόρτο: Μαρτσεσίν, Νάνου (77' Γκρούγιτς), Εμπεμπά (66' Βιέιρα), Πεπέ, Μαναφά, Κορόνα (66' Κονσεϊσάο), Ουρίμπε, Ολιβέιρα (61' Μαρτίνες), Οτάβιο, Ταρεμί, Μαρεγκά (61' Ντίας)

Εν τω μεταξύ την απώλεια βαθμών της νταμπλούχου Πόρτο το βράδυ της Δευτέρας εκμεταλλεύτηκε -εκτός της πρωτοπόρου Σπόρτινγκ- και η Μπενφίκα, με την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (έμεινε στον πάγκο) να κάμπτει με 2-1 στο "Λουζ" την αντίσταση της Σάντα Κλάρα και να μειώνει στους τέσσερις πόντους την απόσταση που τη χωρίζει από τη 2η θέση.

Η σύνθεση της Μπενφίκα: Λέιτε, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Βερίσιμο, Γκονσάλβες (81' Ζούνιορ), Βάιγκλ, Εβέρτον (58' Τσικίνιο), Πίτσι (68' Ντάργουιν), Γκριμάλδο, Σεφέροβιτς (81' Πεντρίνιο), Σίλβα (81' Βάλντσμιντ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2020 Martin Rickett/Associated Press

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΠΟΡΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ