PREMIER LEAGUE

Premier League: Τεσσάρα για Λίβερπουλ, ισοπαλία για Νόριτς

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Σάοθαμπτον
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Σάοθαμπτον © 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 4-0 της Σάουθαμπτον στο Άνφιλντ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League, με τον Ντιόγκο Ζότα να σκοράρει δις και τους Αλκάνταρα και Φαν Ντάικ να συμμετέχουν στον θρίαμβο των κόκκινων. Ισόπαλο 0-0 έληξε το ματς ανάμεσα σε Νόριτς και Γουλβς.

Η Λίβερπουλ έστησε πάρτι στο Άνφιλντ το απόγευμα του Σαββάτου (27/11) εις βάρος της Σάουθαμπτον, καθώς επιβλήθηκε με 4-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League. Το νούμερο τέσσερα φαίνεται πως έχει γίνει ο αγαπημένος αριθμός της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία πέτυχε τα τρία γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Ντιόγκο Ζότα να σκοράρει δις και τον Αλκάνταρα να σημειώνει το τρίτο.

Αν και οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τους Reds με ένα γύρισμα του Άνταμς στα πρώτα 12 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, η Λίβερπουλ απάντησε στο 2'. Η Λίβερπουλ αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά με τους Ρόμπερτσον και Μανέ να συνεργάζονται, τον Σενεγαλέζο να κάνει την πάσα ποδιά, τον Σκωτσέζο να μοιράζει την ασίστ και τον Ζότα να σκοράρει για το 1-0.

Μάλιστα, στο 13' ο Μανε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον, με τον βοηθό όμως, να σηκώνει το σημαιάκι για οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με το γκολ τελικά, να ακυρώνεται. Αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Κλοπ, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 32'. Ο Ζότα, που μπήκε με πατημένο το γκάζι από τα αποδυτήρια, "πλήγωσε" ξανά τον ΜακΚάρθι, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του. Οι Χέντερσον και Σαλάχ συνεργάστηκαν από τα δεξιά, με τον Αιγύπτιο να κάνει την παράλληλη και τον Πορτογάλο να πλασάρει από κοντά για το 2-0.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, οι κόκκινοι σημείωσαν και τρίτο γκολ με τον Αλκάνταρα, ο οποίος μπήκε με φόρα στην περιοχή, δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει αρχικά στο πόδι του Λιάνκο και να καταλήγει στα δίχτυα του ΜακΚάρθι στο 37'.

Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τον Φαν Ντάικ να βλέπει κι εκείνος το όνομά του να μπαίνει στον πίνακα τον σκόρερ στο 52'. Ο Ολλανδός βρήκε δίχτυα με δυνατό πλασέ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ από τα δεξιά. Αν και οι παίκτες του Κλοπ έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, η Σαουθάμπτον δεν έσκυψε το κεφάλι, αλλά βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Άρμστρονγκ να βγαίνει τετ α τετ με τον Άλισον και τον Φαν Ντάικ να τον "κόβει". Η Λίβερπουλ κράτησε το 4-0, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να βρουν ένα γκολ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (67' Μίλνερ), Αλκάνταρα (59' Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (81' Μιναμίνο).

Σάουθαμπντον: Μακάρθι, Μπέντναρεκ (46' Ρέντμοντ), Λιάνκο, Σαλίσου, Λιβραμέντο, Ρομέου, Γουόρντ Προους, Περό, Άρμστρονγκ, Μπρόχα, Άνταμς (46' Τέλα).

Η Νόριτς δεν κατάφερε να συνεχίσει με νίκη στην Premier League, καθώς μετά το πρώτο τρίποντο κόντρα στη Σάουθαμπτον την περασμένη αγωνιστική, έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τη Γουλβς. Ο Χρήστος Τζόλης μπήκε αλλαγή για δεύτερη σερί αγωνιστική, αλλά νωρίτερα από το περασμένο ματς, αφού κόντρα στη Σαουθάμπτον είχε περάσει στις καθυστερήσεις.

Νόριτς: Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γουίλιαμς, Νόρμαν (35' Ρουπ), ΜακΛίν, Γκίλμουρ, Ρασίτσα (82' Ντόουελ), Σαργκέντ (68' Τζόλης), Πούκι.

Γουλβς: Ζόζε Σα, Κίλμαν, Κόουντι, Σάις, Σεμέδο (78' Ντεντόνκερ), Νέβες, Μουτίνιο, Αΐτ Νουρί, Τρινκάο (68' Τραορέ), Χιμένεθ, Χουάνγκ (90+2' Χούφερ).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Άρσεναλ - Νιούκαστλ 2-0

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 1-2

Μπράιτον - Λιντς 0-0

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΝΟΡΙΤΣ ΓΟΥΛΒΣ THE PREMIER GREEKS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ