PREMIER LEAGUE

Premier League: Ρεκόρ μεταγραφών, έσπασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ

Ο Ντάργουιν Νούνιεζ πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι
Ο Ντάργουιν Νούνιεζ πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι © 2022 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Το απόλυτο ρεκόρ μεταγραφών καταγράφηκε το καλοκαίρι στην Premier League, με τις αγγλικές ομάδες να έχουν δαπανήσει συνολικά μέχρι στιγμής περισσότερα από 2 δισ. ευρώ, συγκεκριμένα περίπου (2,3 δισ. ευρώ).

Οι ομάδες της Premier League έσπασαν ξανά το ρεκόρ μεταγραφών, αφού σύμφωνα με την Daily Mail έχουν σπάσει το φράγμα των 2 δισ. ευρώ την τελευταία μεταγραφική περίοδο.

Συγκεκριμένα έχουν ξοδέψει συνολικά και οι 20 σύλλογοι 2,3 δισ. ευρώ, σπάζοντας με ευκολία το ρεκόρ, που είχαν καταγράψει το 2017, το οποίο ανερχόταν στα 1,7 εκατ. ευρώ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή το καλοκαίρι, αφού για να αποκτήσει τον Άντονι από τον Άγιαξ έβγαλε από τα ταμεία της 95 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σαν μπόνους για την επίτευξη στόχων.

Ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Premier League είναι ο Γουέσλι Φοφανά. Η Τσέλσι αφού ήρθε σε οριστική συμφωνία με τη Λέστερ και ανακοίνωσε τον Γάλλο αμυντικό για τα επόμενα επτά χρόνια αντί 87 εκατ. ευρώ, ποσό που θα τον κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στόπερ στην ιστορία του αθλήματος.

Η Λίβερπουλ είναι η τρίτη ομάδα με το ακριβότερο ποσό μεταγραφής σε παίκτη, αφού ο Ντάργουιν Νούνιες της στοίχισε 75 εκατ. ευρώ. Ο Έρλινγκ Χάλαντ βρίσκεται στην 7η θέση με 60 εκατ. ευρώ, κάτω από τους Καζεμίρο, Αλεξάντερ Ίσακ και Μαρκ Κουκουρέγια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τσέλσι δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα απ' όλους τους συλλόγους, με το συνολικό ποσό των μεταγραφών να φτάνει στα 278 εκατ. ευρώ, με τη Γιουνάιτεντ να έρχεται δεύτερη με 238 εκατ. ευρώ, ενώ την τριάδα ολοκληρώνει η Νότιγχαμ με 161 εκατ. ευρώ.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΡΣΕΝΑΛ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΣΕΛΣΙ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΒΕΡΤΟΝ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ