PREMIER LEAGUE

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Χωρίς να ιδρώσει ξανά μόνη της στην κορυφή

Ο Ράχιμ Στέρλινγκ πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ της Σίτι κόντρα στην Μπέρνλι για την Premier League.
Ο Ράχιμ Στέρλινγκ πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ της Σίτι Ⓒ 2021 MARTIN RICKETT/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Μπέρνλι με 2-0 στο Turf Moor και βρίσκεται ξανά μόνη στην κορυφή με απόσταση δύο πόντων από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το τρομερό σερί της Μάντσεστερ Σίτι δεν σταματάει. Οι Πολίτες επικράτησαν 2-0 της Μπέρνλι στο Turf Moor και έφτασαν στο 9η σερί τους τρίποντο στην Premier League. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τους 47 πόντους και απέχει τρεις βαθμούς από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι από νωρίς στο παιχνίδι φρόντισε να ανοίξει το σκορ και να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πόουπ απέκρουσε λανθασμένα και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με το κεφάλι από κοντά σκόραρε.

Οι Πολίτες συνέχισαν να πιέζουν ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού, με την Μπέρνλι να μην μπορεί ούτε να κρατήσει την μπάλα, αλλά ούτε και να γίνει απειλητική με κάποιον τρόπο.

Έτσι, στο 38ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Γκιουντογκάν από τα δεξιά γύρισε στον Στέρλινγκ, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Σίτι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Οι Πολίτες απείλησαν μάλιστα στο 48ο λεπτό με ένα ωραίο μακρινό σουτ του Γκιουντογκάν.

Στο 57ο λεπτό η Σίτι βρήκε δίχτυα με πλασέ του Μαχρέζ από κοντά, έπειτα από πάσα του Στέρλινγκ, όμως ο βοηθός σήκωσε την σημαία. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR δίχως να μεταβληθεί η απόφαση.

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και να έχει την κατοχή, με την Μπέρνλι να μην μπορεί σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού να βγάλει αντίδραση. Έτσι, η ομάδα του Γκουαρντίολα πήρε μία εύκολη νίκη.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Πίτερς, Μι, Ταρκόβσκι, Λόουτον, ΜακΝέιλ, Κορκ (71' Στέφενς), Γουέστγουντ (81' Μπένσον), Γκούντμουντσον, Βίντρα, Ροντρίγκες (77' Μουμπόνγκο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ζοάο Κανσέλο (64' Ζιντσένκο), Στόουνς, Ντίας, Λαπόρτ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Ζεσούς, Στέρλιγνκ

Στο Craven Cottage η Λέστερ πήρε το διπλό στην έδρα της Φούλαμ με σκορ 0-2. Έτσι, οι αλεπούδες έφτασαν τους 42 πόντους και σκαρφάλωσαν με μία αγωνιστική περισσότερη στην 3η θέση.

Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Ρότζερς ο Ιχεανάτσο στο 17ο λεπτό, ενώ ο Τζέιμς Τσάστιν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 44', με ασίστ του Μάντσισον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 2-1 (56' Μπογκλ, 73' Σαρπ / 41' Φίλιπς)

Γουλβς - Άρσεναλ 2-1 (45+5' πεν. Ρούμπεν Νέβες, 49' Μουτίνιο / 32' Πεπέ)

Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (2' Σέλβι / 21' Ρίντεβαλντ, 25' Κέιχιλ)

Μάντσεεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 9-0 (18' Γουάν Μπισάκα, 25' Ράσφορντ, 34' Μπέντναρεκ (αυτ), 39' Καβάνι, 69', 90' Μαρσιάλ, 71' Μακ Τόμινεϊ, 87' Μπρούνο Φερνάντες, 93' Τζέιμς)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (3' Ζεσούς, 38' Στέρλινγκ)

Φούλαμ - Λέστερ 0-2 (17' Ιχεανάτσο, 44' Τζάστιν)

Λιντς - Έβερτον (21:30)

Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ (21:30)

Λίβερπουλ - Μπράιτον (22:15)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Τότεναμ - Τσέλσι (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo credits: ⓒ 2021 Martin Rickett/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ