PREMIER LEAGUE

Premier League: Κατ' αρχήν συμφωνία για θέσπιση salary cap

Manchester City's Manuel Akanji, left, and Chelsea's Nicolas Jackson challenge for the ball during the English FA Cup semifinal soccer match between Manchester City and Chelsea at Wembley stadium in London, Saturday, April 20, 2024. (AP Photo/Alastair Grant)
Μονομαχία του Ακάντζι με τον Νικολάς Τζάκσον @ 2024 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Η Premier League αποφάσισε υπέρ της εισαγωγής της επιβολής ορίου δαπανών (salary cap) στο κόστος μεταγραφών και των συμβολαίων των παικτών.

Η Premier League σε συζήτηση των μεγαλομετόχων των ομάδων στο Λονδίνο ψήφισε υπέρ της εισαγωγής ορίου δαπανών για το "κόστος" ομάδας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2025/26, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Μοναδικές που καταψήφισαν ήταν οι Σίτι, Γιουνάιτεντ και Άστον Βίλα, ενώ η Τσέλσι απείχε από τη διαδικασία.

Το συγκεκριμένο όριο θα είναι το πολλαπλάσιο του πέντε, των εσόδων της ομάδας της Premier League με τα μικρότερα έσοδα από τις κεντρικές μεταδόσεις και τις εμπορικές συμφωνίες της λίγκας.

Αν το συγκεκριμένο όριο είχε επιβληθεί την περσινή σεζόν, αυτό θα είχε θεσπιστεί στα 518 εκατομμύρια λίρες, καθώς η 20η Σαουθάμπτον αποκόμισε κεντρικά έσοδα ύψους 103.6 εκατομμύρια λίρες.

Με βάση αυτά μόνο η Τσέλσι ξεπέρασε αυτό το ποσό σε μισθούς, μεταγραφές και προμήθειες σε ατζέντηδες, ενώ κοντά στο όριο ήταν η Μάντσεστερ Σίτι.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ