PREMIER LEAGUE

Premier League: Εναντιώνονται οι σύλλογοι στην εξαγορά της Νιούκαστλ

Οι οπαδοί της Νιούκαστλ πανηγυρίζουν την αγορά της Νιούκαστλ από κονσόρτιουμ της Σαουδικής Αραβίας
Οι οπαδοί της Νιούκαστλ πανηγυρίζουν την αγορά της Νιούκαστλ από κονσόρτιουμ της Σαουδικής Αραβίας © 2021 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Την αντίδραση των 19 συλλόγων της Premier League έχει προκαλέσει η εξαγορά της Νιούκαστλ από το κονσόρτιουμ των Σαουδάραβων, με τις παράγοντες αυτών να εκφράζουν τους φόβους τους και να πιέζουν για έκτακτη γενική συνάντηση.

Παρότι η Premier League ενέκρινε την Πέμπτη (7/10) την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Νιούκαστλ από κονσόρτιουμ Σαουδαράβων αντί του ποσού των 305 εκατομμυρίων λιρών, δεν άργησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τους υπόλοιπους 19 συλλόγους της Λίγκας.

Μετά την αντίδραση της οργάνωσης, "Δημοκρατία στον αραβικό κόσμο τώρα", η οποία είχε ιδρυθεί απ' τον Τζαμάλ Κασόγκι, τον δημοσιογράφο τον οποίο κατηγορείται ότι εκτέλεσε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που ετοιμάζεται να γίνει ο νέος ηγέτης της Νιούκαστλ, σειρά ν' αντιταχθούν είχαν οι ομάδες της Premier League.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, αντέδρασαν και οι άλλες 19 ομάδες της ανώτερης κατηγορίας, πιέζοντας για έκτακτη συνέλευση την επόμενη εβδομάδα ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στο Νησί και απαιτώντας να μάθουν τι άλλαξε συγκριτικά με πέρυσι και προχώρησε τόσο γρήγορα η συμφωνία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, οι ομάδες της Αγγλίας εκφράζουν επίσης, την ανησυχία τους για το ότι η φήμη της Premier League θα πληγεί από αυτήν την εξαγορά.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ