ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Οργάνωση που ίδρυσε ο Κασόγκι: "Η Νιούκαστλ πουλήθηκε σε μία βάναυση κυβέρνηση με έναν βάναυσο ηγέτη"

Το λογότυπο της Νιούκαστλ στο St. James' Park
Το λογότυπο της Νιούκαστλ στο St. James' Park © 2021 LINDSEY PARNABYASSOCIATED PRESS

Η οργάνωση που ίδρυσε ο δολοφονημένος δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, "Δημοκρατία στον αραβικό κόσμο τώρα", άσκησε την κριτική της στην εξαγορά της Νιούκαστλ από το κονσόρτιουμ Σαουδαράβων.

Η Premier League ενέκρινε την ολοκλήρωση της άμεσης εξαγοράς την Πέμπτη (7/10) της Νιούκαστλ από κονσόρτιουμ Σαουδαράβων έναντι του ποσού των 305 εκατομμυρίων λιρών. Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη διαταγή της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ετοιμάζεται να γίνει ο νέος ηγέτης της αγγλικής ομάδας.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της οργάνωσης, Δημοκρατίας στον αραβικό κόσμο τώρα, η οποία είχε ιδρυθεί απ' τον Τζαμάλ Κασόγκι. Μάλιστα, η διευθύντρια της οργάνωσης, Σάρα Λι Γουίτσον, μίλησε στον Guardian και κατηγόρησε τον μπιν Σαλμάν.

"Η Νιούκαστλ πούλησε το όνομά της και τη φήμη της σε μία βάναυση κυβέρνηση και έναν βάναυσο ηγέτη. Μπορεί να βάλουν επίσης το πρόσωπο του μπιν Σάλμαν στο έμβλημα της ομάδας. Είναι πλέον πιο προφανές από ποτέ ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο θα πουλήσει τον ίδιο του τον εαυτό σε οποιονδήποτε, χωρίς να έχουν σημασία τα εγκλήματά τους, αν προσφέρουν αρκετά χρήματα.

Δεν νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει την επιρροή που θα έχει αυτή η συμφωνία. Κανονικοποιεί έναν δικτάτορα που κυριολεκτικά σφάζει δημοσιογράφους" σχολίασε συγκεκριμένα.

Θέση πήρε και η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι, Χατίς Τσενγκίζ, που ανέφερε: "Είναι λάθος που ο πρίγκιπας τώρα προσποιείται ότι δεν αναμειγνύεται στη συμφωνία. Όλοι γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιεί τη Νιούκαστλ για να καθαρίσει το όνομά του".

TAGS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ