ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Πώς θα αντιμετωπίσει ο Γιώργος Δώνης τον Ρονάλντο; Η μεγάλη πρόκληση

Ο Γιώργος Δώνης άνοιξε τα γραφεία του στο προπονητικό κέντρο της Αλ Φατέχ στο SPORT24 και το Νίκο Γιαννόπουλο
Ο Γιώργος Δώνης άνοιξε τα γραφεία του στο προπονητικό κέντρο της Αλ Φατέχ στο SPORT24 και το Νίκο Γιαννόπουλο 24MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Η Αλ Φατέχ του Γιώργου Δώνη υποδέχεται την Παρασκευή (3/2) την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε στο SPORT24 που ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο σταρ.

Αν μπει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας θα διαπιστώσει, ακόμα και σήμερα, ότι πρώτο θέμα παραμένει η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ.

Το γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να το εντοπίσει κανείς. Ο Πορτογάλος, έστω και αν βρίσκεται ελάχιστα 24ώρα πριν τη συμπλήρωση των 38 του χρόνων, είναι η μεγαλύτερη ατραξιόν αυτού του πρωταθλήματος. Βy far.

Για την Αλ Φατέχ του Γιώργου Δώνη το ματς της Παρασκευής (3/2 17:00 COSMOTE SPORT3, LIVE στο SPORT24) με την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι επίσης κάτι ξεχωριστό. Τα σχεδόν 19.000 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν για την αναμέτρηση έγιναν... καπνός καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου να θαυμάσει από κοντά έναν από τους καλύτερους παίκτες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας είναι δεδομένο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεδομένο είναι φυσικά και το γεγονός ότι καθαρά αγωνιστικά το παιχνίδι αποτελεί πρόκληση για την ομάδα που κοουτσάρει τον τελευταίο χρόνο ο Ελληνας προπονητής. Η Αλ Νασρ μπορεί να είναι δεύτερη στη βαθμολογία με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την Αλ Σαμπάμπ, έχει όμως δύο αγώνες λιγότερους και δικαίως πιστεύει ότι μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα. Τι καλύτερο να παίζει με τους καλύτερους;

Επίσης, για το προπονητικό τιμ μπαίνει και η παρακάτω πρόκληση: Πως σταματά κανείς τον Ρονάλντο στο γήπεδο; Η ηλικία του δεν αποτελεί τροχοπέδη στο επίπεδο που παίζεται η σαουδαραβική λίγκα και αυτό ο Ελληνας κόουτς το γνωρίζει καλά.

Μία πρώτη γεύση του τρόπου αντιμετώπισης ο Γιώργος Δώνης την έδωσε για λογαριασμό των αναγνωστών του SPORT24 στο VIDEO στο οποίο τόνισε:

""Όταν αναλύεις τον αντίπαλο πρέπει να αναλύσεις και τα βασικά του χαρακτηριστικά. Τον είχαμε αντιμετωπίσει και με το ΑΠΟΕΛ στο Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.Στον τρόπ παιχνιδιού, στην αμυντική συμπεριφορά προσπαθείς κάτα πρώτο λόγο να μην φτάσει η μπάλα εύκολα σε αυτόν.

Σε ποιο κομμάτι είναι επικίνδυνος; Είναι πολύ επικίνδυνος όταν η μπάλα έρχεται από σέντρες, από τα άκρα. Να περιορίσουμε τις σέντρες και οι κεντρικοί μας αμυντικοί με τον μπακ της κάθε πλευράς να προβλέπουμε την κίνηση ειδικά στην πλάτη της άμυνας γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που τρέχει πολύ καλά κάθετα μέσα στην περιοχή".

Φυσικά δεν αρκούν μόνο αυτά που είπε στο video ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού. Θα χρειαστεί έξτρα προσπάθεια στο ανασταλτικό κομμάτι από όλη σχεδόν την 11άδα του η οποία μάλιστα στο σημερινό παιχνίδι θα είναι μία 11άδα ανάγκης, δεδομένων των πολύ μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αλ Φατέχ τις τελευταίες εβδομάδες με τιμωρίες και τραυματισμούς.

Eίναι τόσες οι απουσίες που ο Δώνης θα χρησιμοποιήσει σήμερα για πρώτη φορά μετά τη μεταγραφή του στην Αλ Φατέχ τον Κριστιάν Τέγιο, τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και της Μπέτις που υπέγραψε μόλις πριν από μερικές ημέρες στην ομάδα (και φυσικά δεν είναι απολύτως έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης).

Παρά τα προβλήματα πάντως, η Αλ Φατέχ θα το παλέψει. Αλλωστε η παρουσία του Ρονάλντο λειτουργεί και για τους δικούς της ποδοσφαιριστές ως ένα έξτρα κίνητρο για ακόμη καλύτερη απόδοση και γιατί όχι θετικό αποτέλεσμα σ' ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί ζωντανά σ' όλον τον κόσμο (και στην Ελλάδα).

Ούσα στην 7η θέση με 21 βαθμούς (7 νίκες, 7 ήττες, 0 ισοπαλίες) η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει το ξεχωριστό σημερινό ματς χωρίς μεγάλες βαθμολογικές αγωνίες. Αλλά η έλλειψη βαθμολογικού άγχους, δεν σημαίνει και έλλειψη κινήτρου, τουναντίον. Η διοίκηση, άλλωστε, έχει υποσχεθεί ότι θα πράξει το καθήκον της αν έρθει η πολυπόθητη νίκη κόντρα στα προγνωστικά.

Ο πίνακας του Γιώργου Δώνη στο προπονητικό κέντρο της Αλ Φατέχ
Ο πίνακας του Γιώργου Δώνη στο προπονητικό κέντρο της Αλ Φατέχ SPORT24


Στην τελευταία προπόνηση πριν τη μεγάλη μάχη τέλος, το πάθος περίσσεψε. Όπως επίσης και οι ασκήσεις επί χάρτου για το πως θα αντιμετωπίσει την Αλ Νασρ η Αλ Φατέχ. Οπως περίσσεψαν και οι επισκέψεις των μελών της διοίκησης τα οποία, έτσι και αλλιώς, καθημερινά δίνουν το παρόν στο προπονητικό.

Δεν το κάνουν μόνο για να βλέπουν τις προπονήσεις αλλά και για να επιβλέπουν τα έργα που γίνονται στο περιβάλλοντα χώρο (μία πραγματική κοσμογονία) στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το νέο γήπεδο της ομάδας χωρητικότητας 14.000 θέσεων.

Περισσότερα όμως για τις επενδύσεις που γίνονται στο ποδόσφαιρο σ' αυτή την αχανή χώρα σ' ένα από τα ρεπορτάζ που θα ακολουθήσουν...

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ