ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πόρτο - Σπόρτινγκ 2-2: Έσωσε τον βαθμό στο τέλος και πάει φουλ για τίτλο

Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο της Πόρτο μονομαχεί με τον Γκονσάλο Ινάσιο της Σπόρτινγκ για την Primeira Liga 2023-2024 στο "Ντραγκάο", Λισαβόνα | Κυριακή 28 Απριλίου 2024
Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο της Πόρτο μονομαχεί με τον Γκονσάλο Ινάσιο της Σπόρτινγκ για την Primeira Liga 2023-2024 στο "Ντραγκάο", Λισαβόνα | Κυριακή 28 Απριλίου 2024 © 2024//LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Δύο γκολ του Βίκτορ Τζιέκερες σε δύο λεπτά στο τέλος έδωσε στη Σπόρτινγκ τον βαθμό κόντρα στην Πόρτο στο "Ντραγκάο", παραμένοντας το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Η Πόρτο ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει με νίκη στο ντέρμπι την έναρξης της εποχής Αντρέ Βίλας-Μπόας, όμως υπολόγιζε χωρίς τον Βίκτορ Τζιέκερες. Ο Σουηδός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ σε δύο λεπτά στο τέλος και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 για τη Σπόρτινγκ στην 31η αγωνιστική της Primeira Liga, με συνέπεια να παραμείνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας άρχισε εντελώς διαφορετικά, με τους "δράκους" να προηγούνται μόλις στο 7' με το γκολ του Εβανίλσον. Τα "λιοντάρια" είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές. Αντιθέτως, οι κόντρες των γηπεδούχων οδήγησαν σε μεγάλες ευκαιρίες και σε ακόμα ένα γκολ με τον Πεπέ Ακίνο.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ έριξε τον Τζιέκερες στον αγώνα στην ανάπαυλα και λίγο αργότερα τον Εντουάρντο Κουαρέσμα λόγω τραυματισμού του Τζέρι Σεντ Τζουστ. Ο αγώνας ισορρόπησε, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πλησιάσει στο γκολ.

Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, όταν πήρε μπροστά ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Στο 87' μείωσε το σκορ και στην επόμενη επίθεση έγραψε το τελικό 2-2 με το 26ο τέρμα του στη σεζόν, κρατώντας τη Σπόρτινγκ πέντε βαθμούς πάνω από την Μπενφίκα με τρεις αγώνες να απομένουν.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ