EUROPA LEAGUE

Πόρτο - Λιόν 0-1: Ο Πακετά έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους "γκον"

Ο Λούκας Πακετά της Λιόν σε στιγμιότυπο με τον Ρούμπεν Σεμέδο της Πόρτο για τη φάση των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022
Ο Λούκας Πακετά της Λιόν σε στιγμιότυπο με τον Ρούμπεν Σεμέδο της Πόρτο για τη φάση των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Ντραγκάο", Πόρτο | Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Το γκολ του Λούκας Πακετά σε φάση όπου φέρει ευθύνη και ο Ρούμπεν Σεμέδο έδωσε στη Λιόν τη νίκη 1-0 μέσα στο "Ντραγκάο" επί της Πόρτο για τη φάση των 16 του Europa League.

Η Λιόν πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 στο "Ντραγκάο" κόντρα στην Πόρτο για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη φάση των 16 του Europa League.

Ήρωας των Γάλλων ήταν ο Λούκας Πακετά που σκόραρε στο 57ο λεπτό, σε μία φάση όπου θα μπορούσε να υπάρχει οφσάιντ, αν ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν κάλυπτε έναν αντίπαλο, έχοντας περάσει στον αγώνα ως αλλαγή στην ανάπαυλα στη θέση του Πέπε.

Το δεύτερο παιχνίδι στο "Γκρουπάμα" την προσεχή Πέμπτη θα κρίνει το "εισιτήριο" στα προημιτελικά.

Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να κυμαίνονται στα ίδια και καμία να μην καταφέρνει να κυριαρχήσει. Ακόμα και στις... σωματικές συγκρούσεις προέκυψε ισοπαλία, σε μία φάση όπου Πέπε και Πακετά χτύπησαν τα κεφάλια τους και συνέχισαν με επιδέσμους.

Η καλύτερη στιγμή ήταν για τους "γκον" πάντως, όταν στο τέλος ο Καρλ Τοκό Εκαμπί επιχείρησε να προλάβει την μπάλα με τάκλιν και να σκοράρει προ κενής εστίας, αλλά χωρίς να τα καταφέρει.

Το 2ο μέρος άρχισε με τον Σεμέδο να παίρνει τη θέση του "λαβωμένου" Πέπε και με ένα γκολ. Ο Τοκό Εκαμπί προσπάθησε να βρει τον Ουσμάν Ντεμπελέ έξω απ' τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο συμπαίκτης του έκανε κακό κοντρόλ. Η μπάλα έφτασε στον Πακετά που σκόραρε, αλλά οι Πορτογάλοι φώναξαν για οφσάιντ του Ντεμπελέ στη φάση. Το video έδειξε ότι το πίσω πόδι του Σεμέδο κάλυπτε τον Γάλλο και έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά.

Λίγο αργότερα, το video κλήθηκε ξανά να δώσει τη λύση σε χέρι του Πακετά στη μεγάλη περιοχή της Λιόν, έπειτα από κοντρόλ. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, ο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και τελικά άλλαξε απόφαση, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση.

Η Πόρτο συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και ήταν πιο επιθετικογενής στο τελευταίο ημίωρο. Δεν έκανε τις μεγάλες φάσεις όμως, πλην ορισμένων περιπτώσεις, όπου ο Άντονι Λόπες στάθηκε στο ύψος του ή ο Γκαλένο απέτυχε να στείλει την μπάλα στην εστία σε σουτ από τη μικρή περιοχή.

Αυτό το κατάφερε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαρλ Μπεμπά, στέλνοντας στα ουράνια το κοινό του "Ντραγκάο", όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ και η νίκη κατέληξε στη Λιόν.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (80' Γκαλένο), Μπεμπά, Πέπε (46' Σεμέδο), Σανουσί, Οτάβιο (88' Κονσεϊσάο), Βιτίνια, Ουρίμπε, Ακίνο, Εβανίλσον (72' Μαρτίνεθ), Ταρεμί (80' Βιέιρα)

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντιμπουά (83' Γκουστό), Μέντες, Λουκεμπά, Έμερσον, Κακρέ, Εντομπελέ, Φεβρ (80' Αουάρ), Πακετά, Τοκό Εκαμπί, Ντεμπελέ

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16

Οι δεύτεροι αγώνες της φάσης των 16

* Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η UEFA άφησε εκτός συνέχειας Europa League την Σπαρτάκ Μόσχας και η Λειψία πήρε απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά χωρίς να δώσει αγώνες.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ