NATIONS LEAGUE

Πολωνία - Ουαλία 2-1: Τρίποντο με υπογραφή του Σβιντέρσκι στην πρεμιέρα του Nations League

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι πανηγυρίζει γκολ με την Πολωνία κόντρα στην Ουαλία στο Nations League | 1 Ιουνίου 2022
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι πανηγυρίζει γκολ με την Πολωνία κόντρα στην Ουαλία στο Nations League | 1 Ιουνίου 2022 @2022 MICHAL DYJUK/AP IMAGES

Η Ουαλία άνοιξε το σκορ στο Βρότσλαβ με τον Τζόναθαν Γουίλιαμς όμως η Πολωνία έκανε την ανατροπή με τους Καμίνσκι και Σβιντέρσκι που μπήκαν ως αλλαγή, για να πάρει τη νίκη με 2-1 και να μπει με το δεξί στις υποχρέωσεις στο Nations League.

Η Πολωνία και η Ουαλία ήταν οι ομάδες που άνοιξαν την αυλαία στην 3η έκδοση του Nations League με τη μεταξύ τους αναμέτρηση το βράδυ της Τετάρτης (1/6) στο Βρότσλαβ για τον 4ο όμιλο της League A και το φινάλε βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το τρίποντο, χάρη σε ανατροπή.

Οι δράκοι, που έπαιξαν με αρκετές απουσίες μιας που την ερχόμενη Κυριακή αντιμετωπίζουν σε ματς-τελικό τη νικήτρια του Σκωτία - Ουκρανία για μία θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ, προηγήθηκαν με τον Τζόναθαν Γουίλιαμς, όμως η Πολωνία δεν το έβαλε κάτω και με τις χρυσές αλλαγές των Καμίνσκι και Σβιντέρσκι (σκόραραν αμφότεροι 11 λεπτά μετά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο) έφερε τα πάνω-κάτω, για να πάρει το τρίποντο στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση.

Το ματς

Το πρώτο μέρος βρήκε την Πολωνία να έχε τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα και εκείνη που δημιούργησε τις τρεις πολύ καλές ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα (στο 4' με Ζιελίνσκι, στο 20' με Λεβαντόβσκι και στο 40' με Πούχαζ) με το γκολ να μην έρχεται όμως και το 0-0 να παραμένει αναπόφευκτα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 52ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με τον Τζόναθαν Γουίλιαμς να βρίσκει ελεύθερο πεδίο εκτός περιοχής και να δοκιμάζει το δεξί πόδι του, για να εξαπολύσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και να παραβιάσει την εστία του Γκραμπάρα.

Μέχρι το 70ο λεπτό η Ουαλία δεν είχε απειληθεί και έδειχνε σε πολύ καλύτερη μοίρα έναντι των γηπεδούχων, όμως εκείνοι βελτιώθηκαν αισθητά μέσα από τις κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο και στην τελική ευθεία του ματς πίεσαν την αντίπαλό τους, για να φτάσουν στην ανατροπή.

Η ισοφάριση ήρθε από τον Γιακούμπ Καζίνσκι στο 72', ο οποίος δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραία κίνηση νίκησε τον Χένεσι, για να γράψει το 1-1 με το παρθενικό του γκολ στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στο 85' ήρθε και η ανατροπή την οποία έψαξαν πολύ οι γηπεδούχοι, με το σουτ του Λεβαντόβσκι να κόβεται και τον Σβιντέρσκι να τρυπώνει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, για να κάνει το πλασέ ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ από το ύψος της μικρής περιοχής και να δώσει το τρίποντο στην Πολωνία, στην πρεμιέρα του φετινού Nations League.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Γκραμπάρα, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Πούχαζ (73' Ζαλέφσκι), Κλιχ (61' Ζουρκόβσκι), Κριχόβιακ (81' Γκροσίτσκι), Γκοράλσκι (61' Καμίνσκι), Ζιελίνσκι, Λεβαντόβσκι, Μπούκσα (73' Σβιντέρσκι)

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ (46' Χένεσι), Γκούντερ, Μέφαμ, Νόρινγκτον-Ντέιβις, Λέβιτ, Μόρελ, Σμιθ, Μπερνς (62' Νέκο Γουίλιαμς), Τζόναθαν Γουίλιαμς (77' Τόμας), Μουρ (46' Χάρις), Τζέιμς (46' Ματόντο)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της League A

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου της League A

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ