ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικά video απ' τη διαφυγή Βραζιλιάνων και Πορτογάλων ποδοσφαιριστών στη Ρουμανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικά video απ' τη διαφυγή Βραζιλιάνων και Πορτογάλων ποδοσφαιριστών στη Ρουμανία
WHATSAPP

Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ και της Ντινάμο διέφυγαν από το Κίεβο μέσω της Ρουμανίας, ταξιδεύοντας με τρένο ή με αυτοκίνητο, και γλίτωσαν από τη ρωσική εισβολή.

Οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ και της Ντινάμο κατάφεραν να διαφύγουν από την Ουκρανία μέσω τρένων, ύστερα από τον αποκλεισμό τους σε ξενοδοχείο του Κιέβου, εξαιτίας της εισβολής ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα.

Οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν σε καταφύγιο του Opera Hotel ως πρόσφυγες και έκαναν διαρκώς εκκλήσεις στην πρεσβεία της Βραζιλίας στη χώρα για να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στον τόπο τους. Η λύση που δόθηκε ήταν να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα τρία τρένα που θα αναχωρούσαν από το σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου με προορισμό την πόλη Τσερνίβτσι, στη δυτική Ουκρανία. Στη συνέχεια, θα έπαιρναν νέο τρένο που θα τους μετέφερε στη γειτονική Ρουμανία και από εκεί θα μπορούσαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την πατρίδα τους.

Οι Βραζιλιάνοι αρχικά δίστασαν, ωστόσο το μειωμένο φαγητό στο ξενοδοχείο, και οι διακοπές στο διαδίκτυο προκαλούσαν μεγάλη ανησυχία και αποφάσισαν τελικά να κάνουν τη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων για να φτάσουν στο σταθμό.

Η απόσταση διανύθηκε μέσω ενός κομβόι αυτοκινήτων για μεγαλύτερη ασφάλεια, με τη Μαρία Σόουζα, τη σύζυγο του αμυντικού της Σαχτάρ, Μάρλον, να καταγράφει τη διαδρομή μέσω του κινητού τηλεφώνου της και με δάκρυα στα μάτια, φοβισμένη για το τι μπορεί να συμβεί στα τρία παιδιά της.

Διαφυγή και για τους Πορτογάλους

Οι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ και ο προπονητής του συλλόγου, Πάουλο Φονσέκα, είχαν καταφέρει να διαφύγουν από την Ουκρανία νωρίτερα, χάρη σε αυτοκίνητα της πορτογαλικής πρεσβείας στο Κίεβο.

Δύο οχήματα με 15 θέσεις το καθένα έκανε το γύρο της ουκρανικής πρωτεύουσας μέσα σε μία μέρα για να μαζέψει όλους τους Πορτογάλους και στη συνέχεια έφυγε μέσω των μολδαβικών συνόρων με προορισμό τη Ρουμανία. Από εκεί, οι Πορτογάλοι πέταξαν σώοι πίσω στην ιβηρική χώρα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ