ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Η τιμωρία της βέκια σινιόρα, για την ασέβεια που έδειξαν οπαδοί της στην ενός λεπτού σιγή για τον Ματσόλα

H κίνηση μερίδας οπαδών της Γιουβέντους να γυρίσουν την πλάτη τους προς το γήπεδο και να τραγουδούν κατά την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σάντρο Ματσόλα έφερε ποινή για την βέκια σινιόρα.

Η αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Αταλάντα το περασμένο Σάββατο για την 5η αγωνιστική της Serie A στιγματίστηκε από ένα δυσάρεστο γεγονός πριν από τη σέντρα, με αρκετούς οπαδούς της βέκια σινιόρα να μην σέβονται τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Σάντρο Ματσόλα.

O λόγος για τους οργανωμένους που κάθονταν στην Curva Sud, οι οποίοι θέλησαν να δείξουν την αδιαφορία τους για τον θρυλικό μεσοεπιθετικό της Ίντερ γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη τους και τραγουδώντας την ίδια ώρα για τους Γκαετάνο Σιρέα, Αντρέα Φορτουνάτο και Τζάνι Ανιέλι, εμβληματικών φιγούρων των Τορινέζων που έχουν φύγει και εκείνοι από τη ζωή.

Το ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ έκανε λόγο για τιμωρία που μπορούσε να φτάσει μέχρι και 50.000 πρόστιμο ή ακόμη και κλείσιμο της Curva Sud στο επόμενο παιχνίδι, με την απόφαση ωστόσο να μην είναι τόσο αυστηρή, καθώς επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Αιτιολογία; Ο αθλητικός δικαστής Τζεράρντο Μαστραντρέα έκρινε πως η συγκεκριμένη κίνηση έγινε από μικρό αριθμό θεατών, ενώ στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται λόγος για την αποστασιοποίηση  των υπόλοιπων θεατών που ήταν παρόντες στο γήπεδο αλλά και στα άμεσα αντανακλαστικά της διοίκησης της Γιουβέντους όπου κατέκρινε τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων οπαδών μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ