ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί ζήτησαν επίσημα τη μετάθεση του αγώνα μπαράζ με την Σκωτία

Οι Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο και Μαλινόβσκι με τη φανέλα της Ουκρανίας σε ματς κόντρα στην Κύπρο | 7 Ιουνίου 2021
Οι Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο και Μαλινόβσκι με τη φανέλα της Ουκρανίας σε ματς κόντρα στην Κύπρο | 7 Ιουνίου 2021 @2021 AP IMAGES

Η ρωσική στρατιωτική εισβολή ώθησε τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουκρανίας να ζητήσουν την αναβολή του αγώνα με την Σκωτία για τα play offs του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου.

Ουκρανία και Σκωτία είναι προγραμματισμένο να αναμετρηθούν στις 24 Μαρτίου στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης στο δρόμο προς τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ (αγώνας play offs), όμως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης έχει συνταράξει συθέμελα τον κόσμο και έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει αίτημα από πλευράς της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουκρανίας, μέσω του οποίου ζητάει να μετατεθεί το ματς των δύο εθνικών ομάδων για άλλη ημερομηνία μέσα στο 2022 .

Κίνηση που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, από τη στιγμή που το ουκρανικό ποδόσφαιρο σε εγχώριο επίπεδο έχει μπει στον πάγο μέχρι τις 26 Μαρτίου και αρκετά μέλη της ομάδας έχουν καταταγεί στο στρατό, ενώ όλοι οι άνδρες ηλικίας 18-60 ετών είναι στη χώρα και βάσει νόμου δεν επιτρέπεται να φύγουν.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα υπάρχει ανταπόκριση και αποδοχή του αιτήματος από πλευράς Σκωτσέζων, υπό την προϋπόθεση πως θα ανάψει το πράσινο φως και η FIFA για να γίνει το ματς σε άλλη ημερομηνία.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ