ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Σαχτάρ ανακοίνωσε πως ο προπονητής της ομάδας Νέων σκοτώθηκε από Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Σαχτάρ ανακοίνωσε πως ο προπονητής της ομάδας Νέων σκοτώθηκε από Ρώσους
AP PHOTO/ALEXEI ALEXANDROV

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνει δραματικά τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών καθημερινά, με την Σαχτάρ να ανακοινώνει πως ο προπονητής της ομάδας Νέων του συλλογου έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από σφαίρα Ρώσων.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί μία ακόμα απώλεια από τον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται για 8η ημέρα και αυτή αφορά τον προπονητή της ομάδας Νέων της Σαχτάρ, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας του Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, να γνωστοποιεί την Πέμπτη (3/3) πως έπεσε νεκρός από σφαίρες που δέχτηκε από Ρώσους κατά τη διάρκεια της εισβολής.

"Ένας υπάλληλός μας σκοτώθηκε χθες. Προπονητής στην ομάδα Νέων. Μία σφαίρα όπλου τον σκότωσε. Η Ρωσία σκοτώνει Ουκρανούς, σταματήστε αυτή την τρέλα.

Δεν μπορείτε να παραμείνετε σιωπηλοί, γιατί θα είναι προσωπική ήττα για τον καθένα και θα τη θυμούνται οι μελλοντικές γενιές.

Αυτή η ήττα δεν θα μπορεί να διαγραφεί από την παγκόσμια ιστορία. Και ο καθένας από εσάς θα είναι ένοχος και υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διαπράττονται", δήλωσε ο Πάλκιν, απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες, στις διοικήσεις και στους ποδοσφαιριστές των ρωσικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα 24ωρα ο Ιταλός προπονητής της Σαχτάρ, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τρόπο διαφυγής από την Ουκρανία μαζί με τους οκτώ συνεργάτες του, με την παρέμβαση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, να είναι καθοριστική.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ