ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο προπονητής της Σαχτάρ έφυγε από τη χώρα με παρέμβαση Τσέφεριν

Ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι
Ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι @ 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο προπονητής της Σαχτάρ, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, κατάφερε να εξασφαλίσει τρόπο διαφυγής από την εμπόλεμη Ουκρανία. Καθοριστική η παρέμβαση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι κατάφερε να εξασφαλίσει τρόπο διαφυγής από την Ουκρανία, η οποία παραμένει υπό ρωσική πολιορκία. Ο Ιταλός προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ και το επιτελείο του, παρέμεναν για αρκετές ημέρες υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο του Κιέβου, αλλά τελικά κατάφεραν να φύγουν από την χώρα με τρένο.

Στο ταξίδι τους θα περάσουν από το Λβιβ, πριν φτάσουν στην Ουγγαρία και στην συνέχεια θα επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, με τελικό προορισμό την Ρώμη. Καθοριστική για την διαφυγή του ίδιου και των οκτώ συνεργατών του, ήταν η παρέμβαση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη του Ντονέτσκ είναι μέσα στις λαϊκές δημοκρατίες στην ουκρανική επικράτεια (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγνώρισε ως ανεξάρτητες, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό.

Δεν είμαστε ήρωες, αλλά είμαστε πραγματικά ανήσυχοι. Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε ακούγοντας χτυπήματα και εκρήξεις τριγύρω μας. Είμαστε καλά ναι, αλλά η κατάσταση είναι τεταμένη. Θέλουμε να μάθουμε πώς θα προχωρήσουμε τώρα", είχε αναφέρει πριν μερικές ημέρες στο Sky Sport ο Ντε Τζέρμπι.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ