ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λεβαντόβσκι έλυσε τη συνεργασία του με τη Huawei λόγω φερόμενης υποστήριξης στη Ρωσία

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με το περιβραχιόνιο στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Λεβερκούζεν
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με το περιβραχιόνιο στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Λεβερκούζεν © 2022 ANDREAS SCHAAD / AP IMAGES

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι τερμάτισε τη συνεργασία του με την κινέζικη εταιρεία Huawei λόγω της φερόμενης υποστήριξής της στη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα έχει προκαλέσει πολλές αλλαγές τόσο στον πολιτικό, κοινωνικό χάρτη, όσο και στον αθλητισμό και τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει τον πόλεμο, ενώ πολλές ήταν κι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις ρωσικές ομάδες. Μάλιστα, η συνθήκη στην Ουκρανία ήταν ο λόγος που ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι θέλησε να διακόψει τη συνεργασία του με τη κινέζικη εταιρεία Huawei.

Κι αυτό γιατί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας φέρεται να υποστήριξε τη Ρωσία. "Η Huawei λυπάται για το τέλος της συνεργασίας με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Εκτιμάμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο Πολωνός φορ της Μπάγερν ήταν πρεσβευτής της Huawei τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ η απόφασή του αυτή αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να του κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Huawei πάντως ανέφερε σε ανακοίνωσή της: "Η υποτιθέμενη είδηση είναι αναληθής και βασίζεται σε ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες από ένα άρθρο το οποίο έκτοτε έχει διορθωθεί. Η Huawei δεν έχει συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια αποκατάστασης των κυβερνητικών και ΜΜΕ ιστοσελίδων στη Ρωσία, που πλήγηκαν από κυβερνοεπιθέσεις. Η χρήση πληροφοριών από αναξιόπιστες πηγές που έχουν αφαιρεθεί ή διαγραφεί οδηγεί σε λανθασμένες και ανυπόστατες αναφορές".

Θυμίζουμε πως αρχικά η Κίνα απέσυρε την κάλυψη της Premier League το Σαββατοκύριακο (5-6/3) που πέρασε, εξαιτίας του κύματος στήριξης προς την Ουκρανία.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ