ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Premier League: Με περιβαχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας και ενός λεπτού σιγή οι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κρίσταλ Πάλας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κρίσταλ Πάλας © 2021 JON SUPER / AP IMAGES

Η Premier League έκανε γνωστό πως με μία σειρά από ενέργειες στους αγώνες του Σαββατοκύριακου θα εκφράσει τη στήριξη και συμπαράστασή της προς τον λαό της Ουκρανίας που βιώνει δύσκολες στιγμές.

Η ευαισθητοποίηση και συμπαράσταση του κόσμου για τον εφιάλτη που βιώνει η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, λόγω της εισβολής του ρωσικού στρατού, είναι μεγάλη. Από τη μεριά του και ο κόσμος του αθλητισμού έχει καταδικάσει την απόφαση του Βλάντιμιρ Πόυτιν να εισβάλει στη γειτονική χώρα της Ρωσίας.

Όπως έκανε γνωστό η Premier League την Τετάρτη (2/3) οι αγώνες του πρωταθλήματος που ακολουθούν το προσεχές Σαββατοκυριακό θα είναι "αφιερωμένοι" στον ουκρανικό λαό.

Η διοργανώτρια αρχή θέλει μέσα από μία σειρά ενεργειών να εκφράσει τη στήριξή της στους Ουκρανούς πολίτες, οι οποίες βιώνουν ένα μαρτύριο τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

  • Οι 20 αρχηγοί των ομάδων θα φορούν περιβραχιόνια στα ουκρανικά χρώματα
  • Ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα ως ένδειξη προβληματισμού και αλληλεγγύης
  • Οι μεγάλες οθόνες στα γήπεδα θα εμφανίζουν το "Football Stands Together" (=το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο) με φόντο τα μπλε και κίτρινα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Αυτό το μήνυμα θα εμφανίζεται και στους περιμετρικούς πίνακες LED κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ θα είναι επίσης, ορατό σε όσους παρακολουθούν τα παιχνίδια στα ψηφιακά κανάλια της Premier League.
  • Τα λογότυπα και τα προφίλ στις πλατφόρμες θα αλλάξουν για να αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, η οποία θα εμφανίζεται επίσης σε μεταδόσεις αγώνων τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό.
TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ