ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αρτέμ Τζιούμπα απέρριψε την κλήση του στην εθνική Ρωσίας

Ο Αρτέμ Τζιούμπα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με τη Δανία
Ο Αρτέμ Τζιούμπα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με τη Δανία © 2021 JONATHAN NACKSTRAND / AP IMAGES

Ο Αρτέμ Τζιούμπα απέρριψε την κλήση του στην εθνική Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, από την οποία προέρχονται πολλά μέλη της οικογένειάς του. Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημες διοργανώσεις, αλλά θα κάνουν προπονήσεις και θα δώσουν φιλικά με την Κ21.

Ο επιθετικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, απέρριψε τις κλήσεις του στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα για το διάλειμμα του Μαρτίου. Ο υψηλόσωμος επιθετικός δεν θέλει να πάει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς κάποιοι συγγενείς τους έχουν καταγωγή από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, μιας και οι ρωσικές ομάδες έχουν αποβληθεί από τις διοργανώσεις της UEFA, ωστόσο η ρωσική ομοσπονδία άσκησε έφεση στο CAS κατά της απόφασης. Τις συγκεκριμένες μέρες οι Ρώσοι θα προπονηθούν σε καμπ, προκειμένου να είναι "έτοιμοι" όταν τους επιτραπεί να αγωνιστούν ξανά σε επίσημες διοργανώσεις, ενώ η εθνική ανδρών θα δώσει φιλικούς αγώνες με εκείνη της Κ21.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιούμπα έκανε το προηγούμενο διάστημα μια μακροσκελή ανάρτηση, στην οποία καταδίκασε τον πόλεμο, τονίζοντας όμως ότι άλλες χώρες δεν τιμωρήθηκαν με τις ίδιες ποινές εν καιρώ πολέμου, ενώ κάλεσε τους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές να μην επιτίθενται σε Ρώσους συναδέλφους τους.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ