ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η απάντηση του Τζιούμπα: "Είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο, δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος"

Ο Ντζιούμπα κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με την Φινλανδία για το Euro 2020.
Ο Ντζιούμπα κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με την Φινλανδία © 2020 KIRILL KUDRYAVTSEV/ POOL VIA AP

Ο Αρτέμ Τζιούμπα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετήθηκε για τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι είναι κατά κάθε πολέμου, αλλά και των διακρίσεων λόγω εθνικότητας, τις οποίες θεωρεί ότι έχουν υποστεί οι Ρώσοι λόγω του πολέμου. Παράλληλα τόνισε ότι η αρχή να διαχωρίζεται ο αθλητισμός από την πολιτική "ξεχνιέται', όταν έχει να κάνει με τη Ρωσία.

Ο επιθετικός της Ζενίτ και αρχηγός της εθνικής Ρωσίας πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, απαντώντας στον Βίταλι Μικολένκο που του επιτέθηκε επί προσωπικού γιατί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν έπαιρναν θέση κατά του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο διεθνής Ρώσος επιθετικός με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι καταδικάζει κάθε μορφή πολέμου, μίλησε όμως για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς μόνο όταν πρόκειται για τη Ρωσία υπάρχει καταδίκη από τους αθλητικούς φορείς, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι οι Ρώσοι αθλητές δεν φταίνε σε κάτι για να υποφέρουν, ενώ προέτρεψε όσους εκτοξεύουν βρισιές εις βάρος των αθλητών να μην το κάνουν, γιατί δεν βοηθάει την κατάσταση.

"Μέχρι πρόσφατα, δεν ήθελα να μιλήσω για το θέμα των γεγονότων στην Ουκρανία. Δεν ήθελα, όχι επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός στην πολιτική, δεν μπήκα ποτέ σε αυτό και δεν είχα σκοπό (σε αντίθεση με έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών επιστημόνων και ιολόγων που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Ιντερνετ). Αλλά όπως όλοι, έχω τη δική μου άποψη.

Επειδή με ελκύει αυτό το θέμα από όλες τις πλευρές, θα το εκφράσω. Είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο. Ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Είμαι όμως και ενάντια στην ανθρώπινη επιθετικότητα και μίσος, που καθημερινά αποκτά κάποιες υπερβατικές διαστάσεις.

Είμαι κατά των διακρίσεων λόγω εθνικότητας. Δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος. Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί οι αθλητές πρέπει να υποφέρουν τώρα.

Είμαι κατά των δύο σταθμών. Γιατί μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα, αλλά εμείς κρεμάμε όλα τα σκυλιά. Γιατί όλοι φωνάζουν πάντα για τον αθλητισμό να μείνει εκτός πολιτικής, αλλά με την πρώτη ευκαιρία, όταν πρόκειται για τη Ρωσία, αυτή η αρχή ξεχνιέται εντελώς;

Και πάλι, ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Σε αγχωτικές καταστάσεις, οι άνθρωποι δείχνουν την ουσία τους, μερικές φορές αρνητική. Πόσος θυμός, βρωμιά και χολή έχει ξεχυθεί τώρα σε όλους τους Ρώσους, ανεξάρτητα από τη θέση και το επάγγελμά τους.

Αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι που γράφουν βρισιές και απειλές - μπείτε στη σειρά! Είναι διπλά περίεργο να ακούς όλα αυτά από ανθρώπους στους οποίους η Ρωσία έχει δώσει πάρα πολλά στη ζωή τους. Όλα αυτά δημιουργούν μόνο περισσότερη αρνητικότητα. Ο πόλεμος θα τελειώσει, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις θα παραμείνουν.

Και θα είναι αδύνατο να γυρίσει πίσω. Να το θυμάσαι.

ΥΓ. Και σε κάποιους συναδέλφους στο μαγαζί που κάθονται στον παπά σε αρχοντικά στην Αγγλία και λένε άσχημα πράγματα: αυτό δεν μπορεί να μας προσβάλει, τα καταλαβαίνουμε όλα! Ειρήνη και καλοσύνη σε όλους!".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ