ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία προσέφυγε στο CAS κατά FIFA, UEFA για την τιμωρία της

Ο Αρτέμ Τζιούμπα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με τη Δανία
Ο Αρτέμ Τζιούμπα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με τη Δανία © 2021 JONATHAN NACKSTRAND / AP IMAGES

Η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας προσέφυγε στο CAS εναντίον της FIFA, της UEFA, αλλά και ορισμένων ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και της ΕΠΟ, ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση για αποβολή των ρωσικών εθνικών ομάδων και συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας προσέφυγε στο CAS το πρωί της Τρίτης με δύο εφέσεις για τις αποφάσεις αποβολής των εθνικών ομάδων και των συλλόγων της από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι δύο εφέσεις αφορούν τις αποφάσεις της FIFA και της UEFA, ενώ εμπλέκονται και ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η ΕΠΟ.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης γνωστοποίησε την εξέλιξη μέσω ενημέρωσής του, εξηγώντας ότι η ρωσική πλευρά ζητάει να μην τεθούν σε εφαρμογή οι δύο αποφάσεις και οι ομάδες της να επανέλθουν κανονικά στις διοργανώσεις που συμμετείχαν ή θα συμμετείχαν πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του CAS

"Το CAS καταχώρησε στα μητρώα της νωρίτερα σήμερα τις εφέσεις που κατέθεσε η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας εναντίον των αποφάσεων που λήφθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2022 από το Συμβούλιο της FIFA (έφεση FIFA) και από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA (έφεση UEFA) (εφεξής, οι Αμφισβητούμενες Αποφάσεις) περί απαγόρευσης όλων των ρωσικών ομάδων και συλλόγων από τη συμμετοχή τους στις αντίστοιχες διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.

Η έφεση FIFA κατατέθηκε εναντίον της FIFA, της UEFA και των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Πολωνίας, Σουηδίας, Τσεχίας, Μαυροβουνίου και Μάλτας.

Η έφεση UEFA κατατέθηκε εναντίον της UEFA και των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Ελλάδας, Λευκορωσίας, Δανίας, Λουξεμβούργου, Αυστρίας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Ιρλανδίας και Γαλλίας.

Στις εφέσεις της, η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας ζητά από το CAS να αψηφίσει τις Αμφισβητούμενες Αποφάσεις και να επαναφέρει όλες τις ρωσικές ομάδες και συλλόγους στις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA. Μαζί με κάθε έφεση, η FUR υπέβαλε επίσης αίτημα αναστολής της εκτέλεσης κάθε αμφισβητούμενης απόφασης.

Το δικαστικό γραφείο του CAS άρχισε δύο ξεχωριστές διαδικασίες και σύμφωνα με τον Διαιτητικό Κώδικα περί αθλητισμού (οι κανόνες διαιτησίας που διέπουν τις διαδικασίες του CAS), θα αναζητήσει τη θέση των εναγόμενων μερών σε σχέση με τα αιτήματα της FUR να ανασταλεί η εκτέλεση των Αμφισβητούμενων Αποφάσεων και ως προς την οργάνωση και τον σχεδιασμό κάθε διαδικασίας διαιτησίας.

Το CAS αναμένει ότι θα είναι σε θέση να μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μέσω δελτίου Τύπου σε λίγες ημέρες, μόλις εκδοθεί απόφαση σχετικά με τα αιτήματα για αναστολή".

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία προσέφυγε στο CAS κατά FIFA, UEFA για την τιμωρία της
CAS


TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ FIFA UEFA ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ