ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αμπράμοβιτς συμμετέχει στη νέα διαπραγμάτευση Ουκρανίας - Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παρακολουθεί ματς της Τσέλσι στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ | 22 Μαρτίου 2014
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παρακολουθεί ματς της Τσέλσι στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ | 22 Μαρτίου 2014 @2014 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, εμφανίζεται πλέον ως μέλος της νέας διαπραγματευτικής ειρηνικής ομάδας που έχει επιφορτιστεί με το να φέρει πιο κοντά Ρωσία και Ουκρανία για να μπει οριστικό τέλος στη φρίκη του πολέμου.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ανεπιθύμητος στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά απο το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως την ώρα που έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να αποχαιρετήσει οριστικά την Τσέλσι παραχωρώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του (η διαδικασία της αγοραπωλησίας στους μπλε του Λονδίνου αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Απριλίου) ο ίδιος εμφανίζεται δυναμικά στο διπλωματικό προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, είναι παρών στη στη διαπραγμάτευση που έχει αρχίσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ρώσο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη -μέχρι στιγμής- της Τσέλσι να έχει αναλάβει τις τελευταίες εβδομάδες διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των δύο χωρών, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση και να αρθούν οι κυρώσεις στη ρωσική οικονομία οι οποίες αγγίζουν και τον ίδιο.

Η εμφάνιση του Αμπράμοβιτς στην Κωνσταντινούπολη έρχεται μάλιστα μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Guardian ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας έπεσε θύμα δηλητηρίασης σε προηγούμενη διαπραγμάτευση, που είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του για αρκετές ώρες.

Το περιστατικό αυτό είχε συμβεί στο πλαίσιο ειρηνευτικών συνομιλιών που είχαν λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου στο Κίεβο, ενώ τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν στον Αμπράμοβιτς και στα μέλη της αποστολής την επόμενη μέρα. Σύμφωνα δε με την Wall Street Journal, υπεύθυνοι για αυτό ήταν σκληροπυρηνικοί από τη Μόσχα, οι οποίοι θέλουν να χαλάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Αμπράμοβιτς ωστόσο ξεπέρασε το πρόβλημα και είναι καλά στην υγεία του, με την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη να αποδεικνύει με τον πλέον τρανταχτό τρόπο πως είναι από τα πλέον ενεργά μέλη της νέας διαπραγματευτικής ειρηνικής ομάδας, που έχει στόχο να φέρει κοντά Ουκρανία και Ρωσία και να απομακρύνει τον εφιάλτη του πολέμου που ταλανίζει εδώ και 34 ημέρες την Ευρώπη.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ