ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Οι τέσσερις υποψηφιότητες για την αγορά του συλλόγου

Χάβερτς και Τζέιμς πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπέρνλι | 6 Νοεμβρίου 2021
Χάβερτς και Τζέιμς πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Μπέρνλι | 6 Νοεμβρίου 2021 @2022 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Τέσσερις είναι οι φάκελοι που έχουν φτάσει στην τελική ευθεία για την εξαγορά της Τσέλσι και όλοι προέρχονται από τις ΗΠΑ. Μέχρι τα τέλη Απριλίου η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το Raine Group που είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία αγοραπωλησίας της Τσέλσι έχει καταλήξει σε τέσσερις υποψηφιότητες, σύμφωνα με το Athletic.

Στους τέσσερις φακέλους κυριαρχούν οι ΗΠΑ και όλοι οι επιχειρηματίες έχουν στο portfolio τους άλλους αθλητικούς συλλόγους.

Ένας φάκελος που έχει φτάσει μέχρι την τελική επιλογή είναι εκείνος των Τζος Χάρις και Ντέιβιντ Μπλίτσερ, που μεταξύ άλλων είναι συνιδιοκτήτες της Κρίσταλ Πάλας, των Φιλαδέλφεια Σίξερς του NBA και των Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς του NHL.

Ο Τοντ Μπόελι, συνιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντότζερς του MLB, έχει συνασπιστεί από καιρό με τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Χάνσγιοργκ Βις, τον Άγγλο δικηγόρο Τζόναθαν Γκόλντστιν και την αμερικανική επενδυτική εταιρία Clearlake. Το συγκεκριμένο κονσόρτιουμ φέρεται να έχει προκριθεί κι αυτό στην τελική λίστα.

Το ίδιο και η οικογένεια Ρίκετς, ιδιοκτήτρια των Σικάγο Καμπς του MLB, η οποία έχει προκαλέσει τη μήνη των φίλων της Τσέλσι, εξαιτίας ρατσιστικών δηλώσεων του πατριάρχη της οικογένειας, Τζο Ρίκετς, κατά των μουσουλμάνων.

Η τέταρτη υποψηφιότητα αφορά τον συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς του NBA, Στέφεν Παλιούκα, ο οποίος κατέχει και το 55% της Αταλάντα.

Όλα δείχνουν ότι οι μετοχές της Τσέλσι θα καταλήξουν σε κάποια από τις τέσσερις υποψηφιότητες για 2.700.000.000 ευρώ, σε μία αγοραπωλησία που η τραπεζική φίρμα από τη Νέα Υόρκη έχει βάλει στόχο να ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ