ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αφήνει ανοικτό να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης

Οι παίκτες της εθνικής Ρωσίας σε αναμέτρηση κόντρα στο Σαν Μαρίνο
Οι παίκτες της εθνικής Ρωσίας σε αναμέτρηση κόντρα στο Σαν Μαρίνο @ 2019 MARCO VASINI / AP IMAGES

Η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εναντιώθηκε στην απόφαση των FIFA και UEFA να αποκλείσουν την εθνική αλλά και τους ρωσικούς συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέδωσε ανακοίνωση ενάντια στην κοινή απόφαση της FIFA και της UEFA να αποκλείσουν τις ρωσικές ομάδες και την εθνική Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ρώσοι τονίζουν η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει τα πρότυπα και τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, ενώ τονίζει ότι διατηρεί το δικαίωμα για έφεση κατά της απόφασης, δίχως να επισημαίνει αν θα προχωρήσει. Ανακοίνωση κατά της απόφασης εξέδωσε και η Σπαρτάκ Μόσχας, τονίζοντας όμως ότι θα σεβαστούν την απόφαση και δεν θα ασκήσουν έφεση.

"Η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας (FUR) είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην απόφαση της FIFA και της UEFA να αναστείλουν όλες τις ρωσικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις μέχρι νεωτέρας.

Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι τόσο αντίθετη με όλα τα πρότυπα και τις αρχές που διέπουν τον διεθνή ανταγωνισμό όσο και ενάντια στο ήθος του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Συνιστά ρητά διακρίσεις και επηρεάζει έναν τεράστιο αριθμό αθλητών, προπονητών και προπονητών, αξιωματούχων συλλόγων και εθνικών ομάδων και το πιο σημαντικό, εκατομμύρια Ρώσους και διεθνείς φιλάθλους, των οποίων τα συμφέροντα σίγουρα θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για όλους τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Δράσεις αυτού του είδους είναι εξαιρετικά διχαστικές για τη διεθνή αθλητική κοινότητα, η οποία μέχρι τώρα τηρούσε πάντα τις αρχές της ισότητας του αμοιβαίου σεβασμού και της ανεξαρτησίας από την πολιτική. Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτήν την απόφαση από τη FIFA και την UEFA σύμφωνα με το διεθνές αθλητικό δίκαιο", αναφέρει η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στην ανακοίνωσή της.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ