ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σπαρτάκ Μόσχας: "Δεν συμφωνούμε με την απόφαση των FIFA-UEFA, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να την υπακούσουμε"

Οι παίκτες της Σπαρτάκ Μόσχας
Οι παίκτες της Σπαρτάκ Μόσχας @ 2021 PAVEL GOLOVKIN / AP IMAGES

Η Σπαρτάκ Μόσχας σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την αντίθεσή της για την απόφαση των FIFA και UEFA να αποκλείσουν τους ρωσικούς συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις και κατ' επέκταση τον αποκλεισμό των Μοσχοβιτών από το τρέχον Europa League. Οι Ρώσοι θα σεβαστούν την απόφαση και δεν θα ασκήσουν έφεση, ενώ ευχήθηκαν για ταχεία επίτευξη της ειρήνης.

Η Σπάρτακ Μόσχας εξέδωσε ανακοίνωση για την κοινή απόφαση της FIFA και της UEFA να αποκλείσουν τις ρωσικές ομάδες και την εθνική Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια απόφαση που επηρεάζει άμεσα τους Μοσχοβίτες, μιας και η πορεία τους στο Europa League έληξε πρόωρα και εκτός γηπέδων, με την Λειψία, με την οποία είχε κληρωθεί για τους "16" της διοργάνωσης, να προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά.

Η Σπαρτάκ στην ανακοίνωσή της εξέφρασε την αντίθεσή της για τη συγκεκριμένη απόφαση, την οποία όμως τόνισε ότι θα σεβαστεί (θα μπορούσε να ασκήσει έφεση στο CAS), ενώ ευχήθηκε ταχεία επίτευξης της ειρήνης.

"Η απόφαση της FIFA και της UEFA αν και αναμενόμενη μας αναστάτωσε. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, θα έπρεπε να στοχεύει στο να δημιουργεί γέφυρες και όχι να τις καίει.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες της ομάδας μας σε αυτήν την πορεία του Europa League, διαγράφονται για λόγους όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον αθλητισμό.

Η Σπαρτάκ έχει εκατομμύρια οπαδούς όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι αυτές που μας φέρνουν σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ο αθλητισμός πρέπει να χτίζει γέφυρες όχι να τις καίει.

Μια άλλη απόφαση ελήφθη, με την οποία δεν συμφωνούμε, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να την υπακούσουμε.

Η Σπαρτάκ θα επικεντρωθεί στην απόδοση του πρωταθλήματος της Ρωσίας και στο κύπελλο της χώρας. Ελπίζουμε για την ταχεία επίτευξη ειρήνης, η οποία είναι απαραίτητη για όλους",
ανέφερε μεταξύ άλλων η Σπαρτάκ στην ανακοίνωσή της.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ FIFA UEFA ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ