ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Πογκμπά: Από 2 έως 4 χρόνια η τιμωρία του για χρήση απαγορευμένης ουσίας

Ο Πολ Πογκμπά με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Πολ Πογκμπά με τη φανέλα της Γιουβέντους PRINT SCREEN

Την ποινή που θα του επιβληθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών (τεστοστερόνη) θα μάθει το επόμενο διάστημα ο Πολ Πογκμπά. Από δύο έως τέσσερα χρόνια θα μείνει εκτός δράσης.

Η ώρα της αλήθειας για τον Πολ Πογκμπά πλησιάζει, καθώς έχουν περάσει 50 μέρες -πλέον- από όταν και το δεύτερο δείγμα του ελέγχου ντόπινγκ βρέθηκε θετικό σε τεστοστερόνη, με τον μέσο να τίθεται εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της Γιουβέντους και της εθνικής Γαλλίας μέχρι νεοτέρας.

Ο 30χρονος βρίσκεται σε αναστολή προληπτικά από τα τέλη Αυγούστου, με τις ποινές που αντιμετωπίζει να διαφοροποιούνται, αναλόγως και της απόφασής του να παραδεχθεί η όχι την ευθύνη του, κατανοώντας τη λανθασμένη του πράξη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας το 2018 κινδυνεύει να του επιβληθεί τετραετής αποκλεισμός από κάθε αθλητική δραστηριότητα, βάσει μη ύπαρξης συμφωνίας απολογίας, όσο της πεποίθησης του δικαστή ότι κατανάλωσε συνειδητά την απαγορευμένη ουσία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κώδικας αντιντόπινγκ επιτρέπει μια λιγότερο αυστηρή ποινή σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος παραδεχθεί την ευθύνη του, γι' αυτό και ένας διετής αποκλεισμός φαίνεται πιο πιθανός. Ο κώδικας δεν αναφέρεται σε συμφωνία ομολογίας, αλλά αντίθετα σε "συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών".

Προς στιγμήν, ο Γάλλος κεντρικός της "Βέκια Σινιόρα" υπέστη την πρώτη του ήττα, καθώς είχε ζητήσει ενιαία ακρόαση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, αλλά αυτό απορρίφθηκε, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ αρνήθηκε να δώσει το πράσινο φως.

Πλεόν, οι δρόμοι του Πογκμπά είναι δύο, είτε συμφωνία με τους εισαγγελείς της υπόθεσης, κάτι που θα απαιτούσε και το πράσινο φως της WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ), είτε την προσφυγή στα δικαστήρια. Το πλεονέκτημα της δεύτερης επιλογής είναι ότι θα έχει δικαίωμα έφεσης της πρωτόδικης απόφασης, κάτι που δε θα ισχύει με τη "συμφωνία κυριών".

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ακόμα μέρες για να αποφασίει, αφού η έρευνα είναι ακόμα υπό εξέλιξη, με τη δίκη να αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων 40 ημερών.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ