ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Πογκμπά: Θετικός σε τεστοστερόνη και στο δεύτερο δείγμα

Ο Πολ Πογκμπά σε αγώνα της Γαλλίας με την Ισπανία για τον τελικό του Nations League | 10 Οκτωβρίου 2021
Ο Πολ Πογκμπά σε αγώνα της Γαλλίας με την Ισπανία για τον τελικό του Nations League | 10 Οκτωβρίου 2021 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη και στο δεύτερο δείγμα που έδωσε, στο πλαίσιο ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε και πλέον κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την ιταλική αθλητική δικαιοσύνη.

Ο Πολ Πογκμπά περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος του ελέγχου ντόπινγκ που είχε υποβληθεί μετά το ματς με την Ουντινέζε για τη Serie A, τον περασμένο Αύγουστο, μετά από την εξέταση του πρώτου δείγματος που είχε δείξει υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης, έχοντας ως στόχο να δείξει την αθωότητά του.

Δυστυχώς για εκείνον, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσε, αφού βρέθηκε εκ νέου θετικός στην απαγορευμένη ουσία μετά και από την επανεξέταση του δείγματος των ούρων του, κάτι που σημαίνει πως θα κληθεί να απολογηθεί στην ιταλική αθλητική δικαιοσύνη για να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη ουσία μπήκε στον οργανισμό του εν γνώσει του.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο30χρονος Γάλλος μέσος κινδυνεύει ακόμα και με ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με τον αθλητισμό για 4 χρόνια, με την Γιουβέντους από την πλευρά της να έχει συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2026 και να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να λύσει το συμβόλαιό του.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλιστα, αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 30 εκατ. ευρώ (δεδομένου ότι αυτό έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2026 και του αποφέρει 10 εκατ. ευρώ ανά σεζόν), από έναν παίκτη που την έχει βοηθήσει ελάχιστα από τότε που επέστρεψε στο Τορίνο από τη στιγμή που ταλαιπωρείται διαρκώς με τραυματισμούς.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ