ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Ο κόσμος ένιωσε ότι αυτή είναι η αρχή του πώς ήταν η Εθνική πριν από 10 χρόνια"

Ο Γκουστάβο Πογέτ πανηγυρίζει τη νίκη της Εθνικής κόντρα στο Κόσοβο στο πλαίσιο του Nations League
Ο Γκουστάβο Πογέτ πανηγυρίζει τη νίκη της Εθνικής κόντρα στο Κόσοβο στο πλαίσιο του Nations League INTIME

Ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξή του στην AS μίλησε για τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας μετά το εντυπωσιακό "4 στα 4" στο Nations League, τον στόχο του Euro 2024, αλλά και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Η Εθνική Ελλάδας πρόσφατα πανηγύρισε μία μεγάλη επιτυχία. Με τη νίκη απέναντι στο Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League, να ανέβει στο League B και να "τσεκάρει" ένα εισιτήριο για τα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2024.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "γαλανόλευκης, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε στην ισπανική AS για το εντυπωσιακό "4 στα 4" της Εθνικής, σχολιάζοντας πως το "κλειδί" της επιτυχίας ήταν: "η αποφασιστικότητα και η κατανόηση των παικτών.

Στο επίπεδο εθνικής ομάδας πρέπει να αντισταθμίσεις τον λίγο χρόνο που αξιοποιείς την επικοινωνία , ώστε ο ποδοσφαιριστής να πιστέψει πολύ γρήγορα σε αυτό που του προτείνεις.

Οι οπαδοί έχουν επιστρέψει. Όταν έφτασα η Ελλάδα δεν είχε παίξει στο Euro ή το Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2014. Η νίκη στα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια και μετά στο εντός έδρας μίνι clasico κόντρα στην Κύπρο έκανε τον κόσμο να νιώσει πως αυτή είναι η αρχή του πώς ήταν η Ελλάδα πριν από 10 χρόνια. Είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά θέλω περισσότερα.

Είμαι πολύ αντικειμενικός. Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που έκανα όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο ήταν να τον ρωτήσω ποιος είναι ο στόχος; Ο πρώτος ήταν να βγει η ομάδα πρώτη στον όμιλο του Nations League και να ανέβει. Τα αποτελέσματα ήταν ακόμα καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε. Και το δεύτερο είναι η πρόκριση στο Euro του 2024".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ