ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Τι σημαίνει η πρώτη θέση στο Nations League

UEFA NATIONS LEAGUE 2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν το γκολ του Γιακουμάκη EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το καθήκον της απέναντι στο Κόσοβο και νίκησε με 2-0, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο της στη League C του Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία, ενώ έχει σίγουρα μια θέση στα μπαράζ για το Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε του Κοσόβου με 2-0 στο Πανθεσσαλικό, χάρη στα γκολ των Γιακουμάκη και Μάνταλου. Έκανε το τέσσερα στα τέσσερα και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου της League C στο Nations League.

Η Ελλάδα πέτυχε τον πρώτο στόχο που έθεσε επί εποχής Πογέτ και ήταν να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να πάρει την άνοδο στο League B για το Nations League 2024-2025 που θα συνδεθεί με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, το οποίο θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Επιπλέον, οι νίκες αυτές έχουν σημασία και για το FIFA Ranking ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας.

Μετά το τέλος του Nations League, η Ελλάδα θα ρίξει το βάρος στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό της Γερμανίας. Εάν δεν πάρει την απευθείας πρόκριση (περνούν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο), τότε μπορεί να προκριθεί μέσω ενός διαφορετικού μονοπατιού. Δηλαδή, η Εθνική έχει εξασφαλίσει μία θέση στα μπαράζ.

Στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C ή και της League D που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ