ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Ζητάω την στήριξη των οπαδών"

Πεσέιρο: "Ζητάω την στήριξη των οπαδών"
πεσειρο

"Δεν περιμένω, ζητώ την στήριξη των οπαδών" δήλωσε ο Πεσέιρο. Στην αποστολή "Κάρα","Παπ"(19.00,NET)

"Ζητάω να έρθουν..."

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αμπερντίν στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του UEFA και ο Ζοσέ Πεσέιρο ζήτησε γι' άλλη μια φορά την παρουσία των οπαδών στο γήπεδο: "Δεν το περιμένω, ζητάω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε την στήριξη τους κατά την διάρκεια του αγώνα και στο τέλος αν είναι ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι απο το αποτέλεσμα να μας χειροκροτήσουν ή να μας αποδοκιμάσουν, στο τέλος να κάνουν... ταμείο. Έχουμε οπαδούς με ποιότητα και είμαι σίγουρος οτι θα μας βοηθήσουν".

"Ειναι επικίνδυνη ομάδα..."

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στην ομάδα της Αμπερντίν, υποστηρίζοντας: " Φυσικά και έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα. Κάθε προπονητής αυτό κάνει. Έχουμε την απαραίτητη πληροφόρηση για την Αμπερντίν, την έχουμε δει στα ματς με τις Σέλτικ και Ινβερνές. Είναι επικίνδυνη ομάδα, διαθέτει μέσους που δεν ψάχνουν μόνο τις ψηλές μπαλιές, αλλά εγώ είμαι πεπεισμένος για τη νίκη μας".

"Θέλω τελικό αλλά να το πάρω..."



Σε ερώτηση από Σκωτσέζο δημοσιογράφο αν στοχεύει να συνδυάσει τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Παναθηναϊκού με τη συμμετοχή σε έναν ακόμη τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο 47χρονος τόνισε: " Όπως όλοι ξέρετε, εγώ έχω φτάσει σε έναν τελικό με τη Σπόρτινγκ, αλλά έχασα. Όνειρό μου είναι να το κάνω με τον Παναθηναϊκό και να τον πάρω. Βέβαια είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση".

"Η ομάδα μου η καλύτερη..."

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού και φρόντισε να επαναλάβει οτι είχε πει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην Παιανία: "Η ομάδα μου είναι η καλύτερη. Σεβόμαστε κάθε ομάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως πρέπει να προκριθούμε στην επόμενη φάση, Έχω πληροφορίες για την Αμπερντίν απο τον βοηθό μου, όμως δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Πιστεύω στην ποιότητα αυτών των παικτών, στους οπαδούς μας, σε ό,τι απαρτίζει αυτή την ομάδα. Θέλω την Πέμπτη να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Το θέαμα που θα παρουσιάσουμε είναι δική μας ευθύνη".





"Να δείξουμε καλύτερη εικόνα..."

Για την εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός αλλά και πως βλέπει ένα ματς ο προπονητής, ο Πεσέιρο είπε: " Βλέπω διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Για μένα δεν είναι μόνο σημαντικός παίκτης, αυτός που σκοράρει, αλλά μπορεί να είναι πιο σημαντικός κάποιος που τρέχει και καλύπτει χώρους. Θέλουμε στο ματς με την Αμπερντίν να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Στα ματς που έχουμε παίξει ως τώρα, κάνουμε πράγματα αρκετά καλά, κι άλλα που δεν είναι τόσο καλά και χρήσουν βελτίωσης, είναι γνωστό πως ως ομάδα θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο.

Δεν το κάναμε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βέροια. Θέλω να έχουμε μεγάλη κινητικότητα όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, η επίθεση μας να χτίζεται από την άμυνα, και να πιέζουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά τον αντίπαλο".

"Εχουμε παίκτες με ποιότητα..."


Για τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του ο 47χρονος ήταν σαφής: " Ξέρετε καλά ότι μου αρέσει η επίθεση, αλλά στο ποδόσφαιρο επίθεση και άμυνα είναι στοιχεία αλληλένδετα. Άλλωστε υπάρχει το ενδεχόμενο να αμυνθείς έχοντας την μπάλα στα πόδια, μην δίνοντας στον αντίπαλο την ευκαιρία να επιτεθεί. Έχουμε παίκτες με την ανάλογη ποιότητα για να κατορθώσουμε κάτι τέτοιο".

Σε ερωτήσεις που του έγιναν από Ελληνες και Σκωτσέζους δημοσιογράφους ο κ. Πεσέιρο, απάντησε:

-Εχεται μιλήσει με τον Νικολάι για την Αμπερντίν;

"Οχι δεν ήταν συγκεκριμένο. Ο συνεργάτης του (κ. Καϊσίνια) μίλησε μαζί του για τις καλές στιγμές που περάσαμε στην Σπόρτινγκ".



-Ξέρεται ότι καμία ελληνική ομάδα δεν έχει χάσει εντός έδρας από σκωτσέζικη;
"Περιμένω και θάλω να συνεχίσουν την παράδοση αυτή. Δεν ζούμε όμως με το παρελθόν αλλά με το παρών. Κοιτώ την ομάδα μου και τι πρέπει να κάνει εκείνη τώρα. Θέλω αποσιστηκότητα για την νίκη"

-Πόσο διαφορετικές ομάδες είναι η Αρτμέντια και η Αμπερντίν και αν θεωρείται πως είναι διαφορετικά τα δύο ματς;

" Είναι τελείως διαφορετικές οι φιλοσοφίες των δύο ομάδων στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες της Αμπερντίν στο κέντρο δεν παίζουν με μεγάλες μπαλιές. Βγαίνουν μπροστά με την μπάλα και έχουν ποικιλία στο παιχνίδι τους. Από την στιγμή που η Αμπερντίν είναι στους ομίλους έχουν σαφή διαφορά."

-Θα κάνετε αλλαγές στην ενδεκάδα;

"Πιθανών..."



-Υπολογίζεται στον Καραγκούνη για το αυριανό ματς;

"Οπως ο Καραγκούνης έτσι και ο Παπαδόπουλος, θα φανεί σήμερα αν μπορούν να βοηθήσουν αύριο. Θα ξεκαθαρίσει στην προπόνηση η κατάστασή τους. Και οι δύο χθες έκαναν ατομικό πρόγραμμα."

Παπαδόπουλος: "Πιστεύω στη νίκη"
Απο πλευράς παικτών, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν αυτός που τους εκπροσώπησε, αν και όπως τόνισε ο ίδιος στην απογευματινή προπόνηση θα ξεκαθαριστεί η συμμετοχή του στην αυριανή αναμέτρηση.

-Πόσο σίγουρος είσαι ότι θα σκοράρεις και πάλι, κόντρα στην Αμπερντίν, τώρα;

"Οπως κάθε παιχνίδι θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο."



-Γνωρίζεις κάποια πράγματα για την Αμπερντίν, μέσω του βίντεο που έχετε παρακολουθήσει;

"Είναι μια σκωτσέζικη ομάδα και αυτό τα λέει όλα, ο προπονητής μας όμως θα μας πει πως θα πάίξουμε."



-Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως παίκτη;

"Ρωτήστε τον προπονητή μου..."


-Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, κατά την γνώμη σου;

"Όλες οι ομάδες στον όμιλο είναι δύσκολες. Είναι σκωτσέζικη ομάδα και παίζει γρήγορα, όπως και οι αγγλικές. Εξάλλου και η Εθνική Σκωτίας πάει πολύ καλά και έχει πιθανότητες πρόκρισης."



-Η Αμπερντίν βλέπεις να περνάει στην επόμενη φάση;
"Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης αφού από τις 5 περνάνε οι 3 στον επόμενο γύρο.



-Γνωρίζεις κανέναν παίκτη από την Αμπερντίν;

"Κανέναν..."



-Εχεις κάνει προσπάθειες να μάθεις;
"Αυτό το περιμένουμε από τον προπονητή μας."



-Δεν είναι καλύτερα να ξέρετε εσείς οι παίκτες την αντίπαλη ομάδα;
"Επειδή έχουμε πολλά παιχνίδια κάθε 3 μέρες και ένα, δεν μπορούμε συνέχεια να μαθαίνουμε τους αντιπάλους μας."



-Τους Ελληνες παίκτες όμως τους έχεται συνηθίσει μήπως πρέπει να μαθαίνεται τους ξένους;

"Εχω παίξει στην Αγγλία και ξέρω πως παίζουν..."



-Σε ποια ομάδα;

"Στην Μπέρνλι..."



-Είχε Σκωτσέζους η Μπέρνλι;
"Δεν θυμάμαι"



-Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ;

"Yes..."



-Μια πρόβλεψη για το ματς;

"Πιστεύω οτι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πάρουμε τη νίκη".



-Ανετα;
"Θα φανεί στο γήπεδο..."



-Σε ποιο σημείο είναι η ψυχολογία σας μετά την νίκη στην Βέροια;
"Δεν είχαμε καλή απόδοση ωστόσο πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι."

-Πόσο έτοιμος είσαι λόγω του τραυματισμού σου;

" Δεν έχω κάτι σοβαρό, όμως σήμερα θα αποφασιστεί αν θα παίξω".



-Τι πρόβλημα έχεις;
"Το γόνατό μου..."



-Εχεις μιλήσει με τον Φύσσα για την Αμπερντίν;

"Οχι..."



Μέσα ο "Κάρα", έξω ο "Ενάκα"
Στην αποστολή των "πράσινων" για το αυριανό (19:00, ΝΕΤ) παιχνίδι με την Αμπερντίν θα είναι τελικά οι Γιώργος Καραγκούνης και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Οι δύο παίκτες που ήταν αμφίβολοι προπονήθηκαν και τέθηκαν στην διάθεση του Ζοσέ Πεσέιρο.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το σημερινό πρόγραμμα με ζέσταμα, ασκήσεις πέντε εναντίον δύο και ολοκλήρωσαν με δίτερμα στο μισό γήπεδο, σέντρες σουτ και στημένες φάσεις. Μετά το τέλος της προπόνησης ο κ. Πεσέιρο ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα εναντίον της Αμπερντίν με τους Ενακαρίρε, Δάρλα, Σιμάο, Γκονζάλες, Τσίγκα, Καρνέζη, Λεοντίου, Νίνη και Σιόντη να μένουν εκτός.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του 47χρονου, αν και κρατάει "κλειστά" τα χαρτιά του ενδέχεται να "ρίξει" στο ματς τόσο τον Ιβανσιτς όσο και τον Σαλπιγγίδη ενώ πολλές πιθανότητες κερδίζει και ο Δημούτσος.

Ανακοίνωση για εισιτήρια

Για όσους αποφασίσουν να πάνε τελευταία στιγμή στο "Απόστολος Νικολαϊδης" θέλοντας να δουν από κοντά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αμπερντίν, δεν θα έχουν πρόβλημα και προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, η "πράσινη" ΠΑΕ, ανακοινώνει μέσω της επίσημης σελίδας της στο ιντερνετ.

"Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων μας, ανακοινώνεται πως οι ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα για το Κύπελλο UEFA, Παναθηναϊκός - Aberdeen, είναι οι εξής:

1. Θύρα 4 και Θύρα 11 του Γηπέδου "Απόστολος Νικολαϊδης": 10:30-15:00.



2. Λ.Αλεξάνδρας 87 (παραπλεύρως Ξενοδοχείου Ζαφόλια): 10:30-19:00.

Υπενθυμίζουμε ότι την ημέρα αυτή δεν θα γίνονται εγγραφές φιλάθλων για την χρήση του συστήματος της ticketclub και ότι θα μπορούν να εξυπηρετούνται και οι φίλαθλοι της ομάδας μας που δεν είναι χρήστες του συστήματος με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας

".





















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ