ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο:"Μπορούμε το πρωτάθλημα"

Πεσέιρο:"Μπορούμε το πρωτάθλημα"
πεσειρο

Ο Πεσέιρο θέλει κόσμο και πρωτάθλημα. Η... ΠΕΚ καταδικάζει τα συνθήματα κατά Βαρδινογιάννη

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα ενώ παράλληλα ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Εργοτέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "δεν θέλουμε άλλους αντιπάλους".

" Δεν αντικατοπτρίζει η βαριά ήττα από Ολυμπιακό την εικόνα της ομάδας.Μετα το δεύτερο και τρίτο γκολ δείξαμε αδυναμίες.Ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να φέρουμε. Το 4-0 ασφαλώς και είναι ένα βαρύ σκορ για μας. Μέχρι το 55΄ δεν φαινόταν ότι θα χάναμε με τέτοιο σκορ. Αξίζαμε την ισοπαλία, αλλά μετά το 2-0 και το 3-0 δείξαμε μεγάλες αδυναμίες. Μετά το 4-0 κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Παίξαμε με καρδιά, αλλά μας έλειψε το καθαρό μυαλό", ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του "τριφυλλιού" για το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης και πρόσθεσε:

" Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις μια τέτοια ήττα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε. Αν ξαναγινόταν δεν θα χάναμε σίγουρα με 4-0. Τώρα μετά το ματς βλέπεις αλλά τα συμπεράσματα σου είναι χρήσιμα για το επόμενο.

Δεν συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Σέβομαι την άποψη των παικτών αλλά και οι δικοί μας λένε το ίδιο. Τα νούμερα δείχνουν ότι είμαστε τρίτοι καλύτεροι αλλά εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε πρώτοι γιατί πιστεύω ότι εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα και το έλεγα και πριν το λέω και τώρα. Δεν το λέω για να κατακρίνω τους αντιπάλους".



Είμαι λυπημένος για την ήττα και τον αποκλεισμό, όμως πρέπει να προχωρήσουμε. Ό,τι έγινε έγινε. Θα επικεντρωθούμε τώρα στους άλλους στόχους μας, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η καλή πορεία στο κύπελλο UEFA ".

"Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου"

Ο Ζοζέ Πεσέιρο έστειλε και μήνυμα στον κόσμο ενόψει της συνέχειας, ζητώντας στήριξη ενόψει της Κυριακής και του αγώνα με τον Εργοτέλη. " Θελουμε τη στηριξη που μεχρι τωρα μας την εχει δειξει ο κοσμος.

Πρωτος υπεύθυνος είμαι εγώ για την ήττα. Ρίσκαρα με τον Εντόι. Δική μου είναι η ευθύνη για την απόδοσή του. Καλύτερα είναι να παίζει μπροστά στην επίθεση, Θελουμε να παρουμε το πρωτάθλημα δεν είμαστε μακριά από αυτό και γι αυτό τώρα έχουμε ανάγκη περισσότερο την στήριξή του.

Εχουμε αντιπαλους τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και την Κυριακή τον Εργοτέλη και δεν θέλουμε άλλους. Δεν θέλουμε να παίζουμε με τους οπαδούς μας εναντίον μας.Είτε όταν έχουμε κερδίσει 5-0 είτε όταν όταν έχουμε χάσει 4-0 πάντα θεωρούμε ότι μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο.

Να ξεχάσουμε τον πόνο, οι αποδοκιμασίες βοηθάνε τον αντίπαλο, εμείς είχαμε συνολικά 60.000 αντιπάλους, τώρα πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό να ζητήσουμε τουλάχιστον 10.000 να είναι με το μέρος μας. Ξέρουμε ότι είναι απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι αλλά όχι πιο πολύ από μας".





"Υπολογίζω σε Έκι-Νίνη"

Αναφορικά με τους Γκονζάλες και Νίνη, ο Πορτογάλος είπε ότι τους υπολογίζει και μάλιστα προανήγγειλε την χρησιμοποίηση του Αργεντινού στον αγώνα της Κυριακής. " Δεν έχουν βρεθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να παίξουν. Αν ήταν καλύτεροι από τους άλλους, να είστε σίγουροι ότι θα έπαιζαν. Τους υπολογίζω και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους", ανέφερε και μίλησε με πιο λεπτομέρεια στην υπόθεση του Νίνη, λέγοντας:

"Δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα οι κατάλληλες συνθήκες για να παίξει, η ευθύνη είναι δική μου. Αν έβλεπα ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση θα έπαιζε. Βλέπω όλους τους παίκτες το ίδιο και κρίνω με αντικειμενικότητα. Μπορεί κι εγώ να χω κάνει λάθη αλλά είναι φυσιολογικό. Θέλω να ανεβάσω το επίπεδο και χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Δεν μπορώ να πω αν του λείπει κάτι, αλλά αυτά μένουν μεταξύ μας".

" Ρίσκαρα.. αρκετά"

Ο 47χρονος τεχνικός συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε δημόσια και ο Γιώργος Καραγκούνης μετά την βαριά ήττα στο "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό: " Ρίσκαρα αρκετά. Δεν μπορούσα να πείσω τους παίκτες να κάνουν ένα καλύτερο παιχνίδι".

" Δεν θέλουμε η άμυνα να κρίνει τα ματς"

Για την αδυναμία του "τριφυλλιού" να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες αλλά και τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ο Πορτογάλος είπε: " Δεν έχει μόνο ο Παναθηναϊκός αυτό το πρόβλημα, συμβαίνει με όλες, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Πρέπει να την βελτιώσουμε,. Δεν θέλουμε η άμυνά μας να κρίνει συνέχεια τα παιχνίδια.

Δεν νομίζω πως έχουμε μεγάλες διαφορές στην απόδοση αλλά είναι αλήθεια ότι την Τετάρτη κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας. Και μόνο το γεγονός ότι δεχτήκαμε το 1/3 των γκολ που έχουμε δεχτεί συνολικά φέτος, αυτό σημαίνει πολλά. Μέχρι το 75’ δεν φαινόταν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς είχαμε μια εικόνα ομάδας που κυνηγούσε να ανατρέψει το σκορ και μέχρι εκείνη τη στιγμή αξίζαμε την ισοπαλία

".

Aπορρόφηση των κραδασμών



Tη στιγμή που από την ΠΑΕ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημα αντίδραση στην χθεσινή ανανακοίνωση που έφερε τη δυναμική είσοδο του Ανδρέα Βγενόπουλου στο προσκήνιο, ο Ζοσέ Πεσέιρο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιλογές του στο ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που έφερε τη βαριά ήττα για τους πράσινους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός με την κίνησή του αυτή έγινε το πρώτο "μαξιλάρι" για να απορροφηθούν οι κραδασμοί μετά την πίκρα που δημιούργησε στον κόσμο η εμφάνιση της Τετάρτης και η συντριβή στο Καραϊσκάκη ενώ είναι πιθανό στη συνέχεια να ακολουθήσει η επίσημη θέση της ΠΑΕ στα θέματα που έθεσε η χθεσινή ανακοίνωση που μονοπώλησε την επόμενη μέρα της αναμέτρησης για το κύπελλο.

"Βουνό" τα προβλήματα

Στο αγωνιστικό μέρος πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού ενόψει του αγώνα με τον Εργοτέλη.

Οι Μαρσέλο Μάτος και Γιώργος Καραγκούνης παραμένουν τραυματίες και η συμμετοχή τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Παπαδόπουλο που έκανε μόνο ζέσταμα λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο ενώ και ο Νίλσον υποφέρει από ίωση.

Εξάλλου ο Πόστιγκα δέχθηκε χτύπημα στον αστράγαλο και το Σάββατο θα φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας Ρομέρο, με αποτέλεσμα με όλα αυτά ο Έκι Γκονζάλες να είναι βασικός υποψήφιος για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Νέα... ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης


Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση μπάσκετ το βράδυ της Πέμπτης, μεταξύ του Παναθηναϊκού με τη Ροάν, η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με τίτλο " Στις χαρές και τις λύπες μαζί... ":

" Η καθολική αποδοχή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ από τους φιλάθλους και τους παλαίμαχους αθλητές του Παναθηναϊκού έχει ήδη οριοθετήσει τη νέα πορεία του Συλλόγου μας.

Το όραμα ενός Παναθηναϊκού πολυμετοχικού, ενιαίου και αδιαίρετου, ενός Παναθηναϊκού πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα είναι απαίτηση 2.000.000 φιλάθλων και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

Εν όψει των θετικών για τον Παναθηναϊκό μας εξελίξεων είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε προς τους φιλάθλους τα εξής μηνύματα:

1. Πρέπει όλοι να έχουμε αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη που με μεγάλο οικονομικό και προσωπικό κόστος επί 3 δεκαετίες στηρίζει τον Παναθηναϊκό και μας έχει δώσει και πολλές μεγάλες χαρές.

2. Οι οποιεσδήποτε ύβρεις σαν αυτές που ακούστηκαν χθες στο ΟΑΚΑ είναι άδικες, ανεπίτρεπτες και αντίθετες με τις αρχές και την ιστορία του Συλλόγου μας.

3. Η ομάδα του ποδοσφαίρου διεκδικεί το Πρωτάθλημα Ελλάδος και χρειάζεται γεμάτες κερκίδες και θερμή υποστήριξη και,

4Το μόνο σύνθημα που εκφράζει την ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι το "...στις χαρές και στις λύπες μαζί











".

Αξίζει να διευκρινήσουμε πως την προσεχή Πέμπτη (24/1) στις 13:30 ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα ανοίξει τα χαρτιά του με την πρόθεση που εξέφρασε περί αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οπως αποκάλυψε, ο Ελληνας επιχειρηματίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου αναμένεται να καταθέσει το σκεπτικό της κίνησής του.

Π. Γιαννακόπουλος: "Οτιδήποτε είναι για το καλό της ομάδας εγώ είμαι υπέρ"

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παύλος Γιαννακόπουλος μιλώντας μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού "Alpha Radio" διευκρίνησε τα εξής στο θέμα της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ:

" Ο Παναθηναϊκός ανήκει πάνω απ' όλα στον κόσμο του, ανεξάρτητα αν τις μετοχές κατέχουν ο Βαρδινογιάννης ή ο Γιαννακόπουλος. Οτιδήποτε είναι για το καλό της ομάδας εγώ είμαι υπέρ.

Ο κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού, πρέπει να βάζει ένα λιθαράκι σε αυτό μεγάλο οικοδόμημα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που τον αγαπούν και θέλουν να τον βλέπουν ψηλά, χωρίς να αποσκοπούν σε οικονομικά οφέλη

".


















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ